Halkbank’ın girişimcilere yönelik hazırladığı Jet Luck yarışması bu yıl ikinci kez düzenlendi. Yarışma, Türkiye’nin farklı bölgelerinden yenilikçi fikirleri İstanbul Finans Merkezi’ndeki Halkbank Kuleleri’nde bir araya getirdi.
Yarışmanın final etabında, yeni nesil dijital teknolojiden sürdürülebilirlik ve insan kaynaklarına uzanan 12 farklı proje jüriye sunuldu. Yarışma, “asansör konuşması” formatından ilham alarak tasarlandı. Finalistler, 50 saniyelik bir asansör yolculuğu sırasında iş fikirlerini jüri üyelerine sunma imkanı buldu.
Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, yaptığı konuşmada üretime, bilgiye, emeğe ve kalkınmaya destek verdiklerini belirtti. Arslan, günümüz teknoloji çağında girişimciliği katma değerli üretimin ve kalkınmanın önemli bir anahtarı olarak gördüklerini ifade etti.
Yarışmanın ilk aşamasında 12 girişim yer aldı. Jüri değerlendirmelerinin ardından sunum aşamasına geçen girişimciler arasında yapılan final puanlamaları sonucunda ilk 3 derece belirlendi.
Jet Luck yarışmasının birincisi Guiderverse adlı girişimiyle Serkan Işıklı oldu. İkinciliği IDD adlı girişimiyle Yiğitalp Gökmen elde etti. Üçüncülüğü ise ReLUfy girişimiyle Lara Aboulaban ve Smellcontrol adlı girişimiyle Yasin Karaca paylaştı.
Dereceye giren girişimcilere maddi ödül verildi. Finale kalan tüm yarışmacılara ise Paraf Puan yüklü debit kartlar hediye edildi.
Bu yılki finalde yapay zekâ, artırılmış gerçeklik, erişilebilirlik teknolojileri ve ihracat dijitalleşmesi gibi farklı alanlardan 12 girişim fikri sunuldu. Bu projelerin ekonomik değerin yanı sıra çevresel ve toplumsal katkı sağlamayı hedeflediği belirtildi.
Jet Luck 2’nin jürisi iş dünyası, kamu ve akademi alanlarından isimlerden oluştu. Jüri üyeleri arasında Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal, KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Togg CEO’su Mehmet Gürcan Karakaş ve IBM Türkiye Genel Müdürü Işıl Kılınç Gürtuna yer aldı. Girişimlerin fikirleri yenilikçilik, uygulanabilirlik, sürdürülebilirlik ve toplumsal etki kriterlerine göre değerlendirildi.
Yarışmada birinci olan Serkan Işıklı’nın Guiderverse projesi, görme engellilere yönelik yapay zeka destekli akıllı gözlük sistemi olarak sunuldu. İkinciliği kazanan Yiğitalp Gökmen’in IDD adlı çalışması, enerji ve otomotiv sektörü için geliştirilen batarya paketi olarak tanıtıldı. Üçüncü olan Lara Aboulaban’ın ReLUfy projesi, hizmet sektörleri için yapay zeka tabanlı bir platform olarak açıklandı. Üçüncülüğü paylaşan Yasin Karaca’nın Smellcontrol projesi ise koku algılama teknolojisini yapay zeka ile birleştiren bir sistem olarak belirtildi.




