Android telefonlarda Airpods kullanmak için gerçekleştirmeniz gerekenleri yazımızda adım adım bulabilirsiniz.
Apple AirPods’un bugün piyasadaki en iyi ve en popüler kulaklıklardan biri olduğundan kimsenin şüphesi yok. Birçok kişi bu cihazı satın almayı düşünüyor. Ancak, büyük bir sorun var; onları Android telefonumuza bağlayabilir miyiz? Cevap evet ve size bunu nasıl yapacağınızı anlatacağız.
Android telefonlarda AirPods kullanmanın yolları
Android ve AirPods’u bağlayabilmenize rağmen, iPhone veya başka bir Apple cihazına sahip olanlar için bazı dezavantajlarınız olacaktır. Bu cihazdan en iyi şekilde yararlanmak için hangi yolları izlemeliyiz, gelin birlikte göz atalım.
AirPods’u Android’e Bağlama
Bu yöntem, birinci ve ikinci nesil AirPod’ların yanı sıra Pro sürümü için de geçerli. Gerçekleştirmeniz gereken adımlar aşağıdaki gibi:
- İlk olarak, AirPods’ların kendileri ile etkileşime girmeli, onları açmalı ve kasanın ön tarafında taşıdıkları göstergede yeşil bir ışığın yandığını görmelisiniz.
- Ardından, ışık beyaz yanıp sönmeye başlayana kadar kasanın arkasındaki yapılandırma düğmesini birkaç saniye basılı tutmalısınız.
- AirPods Max’iniz varsa, bunları akıllı çantadan çıkarmalı ve sağ taraftaki ışık beyaz yanıp sönmeye başlayana kadar gürültü kontrol düğmesini basılı tutmalısınız.
- Şimdi Android telefonunuzda Ayarlar’a gitmelisiniz.
- Ardından Bluetooth’a giriyoruz ve bu bölümün en altına, Kullanılabilir cihazlar yazan yere gitmelisiniz.
- Şimdi kulaklıkların ekranda görünmesini bekliyoruz ve göründüğünde, ekranda görünen talimatları hemen takip etmek için üzerlerine tıklayın.
- İşiniz bittiğinde, AirPods’unuzu Android telefonunuzla bağlamış ve eşleştirmiş olacaksınız.
Gördüğünüz gibi, bunu yapmanın yolu çok kolay, piyasadaki herhangi bir Bluetooth cihazının eşleştirilmesine benzer bir şekilde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
AirPods’u bir Android telefona bağladığımızda ne değişecek?
Gerçek şu ki AirPods’ları bir Android telefona bağlarken, kulaklıkların bir iPhone veya iPad ile eşleştirildiğinde sahip olduğu bazı işlevleri kaybediyoruz.
Apple’ın özellikleri ile Android işletim sistemli cep telefonu arasındaki bu bağlantının sürdürmeye devam ettiği ve kaybetmediğimiz özellikleri şunlar:
- Bir Android ile eşleştirilmiş olsalar bile, sorunsuz bir şekilde eller serbest olarak kullanılabilirler.
- Kulaklık gövdesine bir kez basarak müziği çalabilir ve duraklatabilirsiniz.
- Hızlıca iki kez basarak bir şarkıda ileri atlayabilirsiniz.
- Üç kez basarak bir şarkıda geriye doğru atlayabilirsiniz.
- Gürültü engelleme sistemini etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için gövdeye basabilirsiniz.
- Airpods’un kontrolünü iki kez basarak duraklatabilir veya devam ettirebilirsiniz.
Eşleştirmede bir Apple cihazı kullanmadığımız için kaybettiğimiz bu ana özellikler şunlar:
- Bazı seçenekleri sesle yönetmek için Siri asistanına sahip olamayacağız.
- Android cep telefonumuzda görünmeyecekleri için kulaklıkların kalan pilini göremeyeceğiz.
- AirPods’u kulaklarınızdan çıkarırsanız, arama sesi otomatik olarak telefona aktarılmaz.
Assistant Trigger: AirPods’u Android telefonunuza bağlamak için bir uygulama kullanın
AirPod’ları bir Android’e bağlayarak sahip olduğumuz kayıpları azaltmak için çok ilginç bir alternatifimiz var. Bu, Google Play Store’dan indirilebilen ve ilgimizi çekecek çözümlere sahip olacağımız bir uygulama olan Assistant Trigger. Bu uygulama sayesinde, kulaklıkların pil seviyesini öğrenebiliyoruz, daha önce de belirttiğimiz gibi, bağlantımızın ana eksikliği buydu. Ancak, her şey orada kalmıyor, çünkü bu uygulama sayesinde sadece kulaklıklara dokunarak Google Asistan’ı etkinleştirip kullanabileceğiz. Yani Siri’nin etkinleştirilmesiyle aynı şekilde Google Asistan kullanılabilecek. Bu uygulamanın ücretli bir profesyonel sürümü var; bu da sistemin AirPods’u kaldırdığımızı algılayamadığı diğer sorunu çözmesini sağlıyor.