Android’de Clubhouse APK indirme ve davetiye alma işlemleri nasıl yapılır merak ediyorsanız, bilmeniz gerekenleri anlattık.
Clubhouse, birkaç gün önce resmi olarak Android’e geldi ve şu anda ücretsiz olarak indirilebilir. Google Play’de yer alan uygulama, sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde beta sürümünde ve dünyanın geri kalanında ön kayıt modunda.
Clubhouse’u Android telefonunuza nasıl indireceğinizi ve davetiyelere nasıl erişebileceğinizi anlattık.
Android’e Clubhouse APK indirme
Muhtemelen merak ediyor olabileceğiniz ilk şey, Android telefonumuza Clubhouse uygulamasını nasıl indirebileceğimiz.
Google uygulama mağazasında bulunmayan uygulamaları yüklemek için en yaygın yöntemi kullanarak bunu yapabilirsiniz. APK Mirror bağlantısı üzerinden dosyanın APK’sine erişebilirsiniz.
Clubhouse’u Android akıllı telefonumuza indirmek ve kurmak için izlememiz gereken adımlar aşağıdaki gibi:
- APK’yi cep telefonunuza indirin ve kurun.
- Bu bağlantıyı bir web tarayıcısından (bilgisayarda veya masaüstü modunun etkin olduğu mobil cihazda) açarak Clubhouse‘un kapalı beta sürümüne kaydolun.
Uygulamayı akıllı telefonumuza yükledikten ve kullanmaya başlamak için yalnızca aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmemiz gerekecek:
- Uygulamayı açın.
- Telefon numaranızı girin.
- SMS ile aldığımız güvenlik kodunu girin.
- Bir kullanıcı adı seçin.
- Son olarak, sesli sohbetlere erişebilmek için bir davetiye almamız gerekiyor.
Android’de Clubhouse davetiye alma
Uygulamanın Twitter Spaces veya Telegram sesli sohbetler gibi diğer alternatiflerden en büyük farkı, Clubhouse’u kullanmaya başlamak için platforma kayıtlı olan başka bir kullanıcı tarafından davet edilmemiz gerekmesi.
Clubhouse’a davetiye almak istiyorsak bunu iki şekilde yapabiliriz:
- Uygulamayı yüklenme ve platformun ilk gelen ilk hizmet esasına göre erişim sağlayacağı bir bekleme listesine katılma.
- Bir arkadaşımızdan davetiye alma.
Clubhouse’da ne yapabilirsin?
Clubhouse’u Android mobil cihazımıza zaten yükledikten ve onu kullanmaya başlamak için bir davetiye aldık, tabii ki sesli sosyal ağda neler yapabileceğimizi merak ediyoruz, aşağıda bu sorunun yanıtı mevcut.
Clubhouse, aklınıza gelen ya da platformun önerdiği herhangi bir konu hakkında diğer insanlarla etkileşim kurabileceğimiz ses odalarının oluşturulmasına dayanan bir sosyal ağ.
Telefonumuzda uygulamayı açtığımızda, o an aktif olan sesli sohbetleri ve alt kısımda yeşil bir buton ile odamızı oluşturmamızı sağlayacak bir oda başlat başlığını göreceğiz. Ona bastığımızda, sesli sohbetimize kimlerin katılabileceğini yapılandırmak için üç simge görünecek:
- Açık: Herkes.
- Sosyal: Yalnızca takip ettiğimiz kişiler.
- Kapalı: Yalnızca seçtiğimiz kişiler.
Ayrıca, ana ekranın üst kısmında tüm Clubhouse özelliklerine erişmemizi sağlayacak dört simge buluyoruz:
- Davetiyeler: Bu bölümde, elimizdeki mevcut davetlere erişimimiz olacak ve onları daha önce alıcının cep telefonu numarasını bilerek gönderebileceğiz.
- Takvim: Bu bölümde, hem bitmiş hem de henüz başlamamış olmak üzere, gün ve saate göre düzenlenmiş tüm odaları görebiliriz.
- Bildirimler: Burada, en yenileri en üstte olmak üzere, uygulamanın tüm bildirimlerinin bir geçmişini bulacağız.
- Hesap: buradan profilimiz için bir resim seçebilir ve takipçilerimizin ve takip ettiğimiz kişilerin listesini görebiliriz. Ayrıca bildirimlerin sıklığını seçebilir ve hatta bu bölümün sağ üst köşesinde bulunan çark simgesine tıklayarak onları duraklatabiliriz.
Aktif bir odaya girdiğimizde odanın başlığını bulacağız ve hemen altında, o anda sesli sohbette olan tüm kullanıcıları üç blok halinde düzenlenmiş olarak göreceğiz:
- Üst kısımda ses odasına aktif olarak katılan kişiler olur.
- Orta kısımda dinleyici olarak katılan ancak üst sıradaki katılımcılardan birini takip eden kullanıcılar yer alır.
- Alt kısımda, dinleyici olarak katılan ancak sohbete katılanların hiçbirini takip etmeyen kişiler yer alır.
Ayrıca odanın altında hiçbir şey söylemeden odadan çıkmamızı, yeri sormamızı ve kişilerimizden birini bu sesli sohbete davet etmemizi sağlayacak üç düğmemiz var.
Bu bağlamda, bir odaya girdiğimizde bunu her zaman dinleyici olarak yaptığımızı ve sohbete katılmak istiyorsak, kaldırılan el simgesine basmamız gerekeceğini unutmamak önemli.