Yeni bir Apple patenti, MacBook dizüstü bilgisayarlar için geri çekilebilir bir klavye tasarlandığını ve bu tasarımın onları daha da ince ve hafif bir hale getireceğini gösteriyor.
- Apple’ın yeni patenti gelecekteki Macbook tasarımına dair fikir verdi
- Macbook Pro şarj sorunu macOS Big Sur 11.2.1 güncellemesi ile çözülüyor
- Apple MacBook Pro 2021 kare kenarlı bir tasarıma sahip olacak
Apple’ın dizüstü bilgisayarlarının kalınlığını ve ağırlığını azaltmaya takıntılı olduğu bir zaman vardı. MacBook Air bu amaca öncelik vermek için doğdu, ancak kısa süre sonra serideki diğer dizüstü bilgisayarları da etkiledi.
Apple, minimum kalınlık için verdiği mücadelede, geleneksel USB-A bağlantı noktalarının kaldırılması gibi bazı fedakarlıkları kabul etmek zorunda bıraktı ve bunlar, MacBook Pro’da bir süre kullanıldıktan sonra ekranın kırılmasına neden olabilecek bazı tasarım kusurlarının ortaya çıkmasına sebep oldu.
Son yıllarda bu bir öncelik olmaktan çıktı ve birkaç nesildir Apple MacBook’lar için yeni işlemcilere yatırım yapmayı ve klavyeyi değiştirmeyi tercih etti.
Apple yeni klavye tasarımıyla Macbook’ları daha da ince bir hale getirebilir
Apple, incelik konusundaki tutkusunu tamamen ortadan kaldırmadı, yalnızca bir süre ara verdi. Söylentilere göre, gelecekteki MacBook’lar çok ısınmayan ve bu nedenle dahili bileşenler için daha az alana sahip bir kasa tasarımına izin veren yeni ARM işlemcilerden daha iyi yararlanacak.
Şimdi ise onaylanmış bir patent Apple’ın incelik konusunda önemli bir adım atmaya hazırlandığını gösteriyor. Patently Apple tarafından paylaşılan bilgilere göre dev şirket, hayati bir bileşende yerden tasarruf ederek daha ince dizüstü bilgisayarlar oluşturmayı mümkün kılan bir teknoloji geliştiriyor. Görünen o ki Apple klavyeyi yeniden keşfetmek istiyor ve bu konuda oldukça ilginç bir adım atmaya hazırlanıyor.
Patentli tasarım, tuşların yalnızca onları kullandığımızda yukarı çıkmasına izin veren bir mıknatıs sistemine dayalı, geri çekilebilir bir klavye düzeneğini gösteriyor. Buna göre dizüstü bilgisayar kapalıyken tuşlar aşağı inecek ve bu da daha küçük bir kalınlık elde edilmesini sağlayacak; Dizüstü bilgisayar açıkken, tuşlar yukarı çıkacak ve kullanıma uygun bir hale gelecek.
Manyetizma kullanma
Tuşlara yerleştirilecek olan bir mekanizma, malzemenin mıknatıslanmasına ve manyetikliğin giderilmesine olanak tanıyan ve tuşların gerektiği gibi iki farklı konum arasında hareket etmesine olanak sağlayan bir bobin içerecek.
Elbette, bu mıknatıslanmayı sürdürmek için sürekli olarak güç sağlamak ve dizüstü bilgisayar kapalıyken daha fazla pil tüketmek gerekebilir; Ancak Apple, kullanılan malzemedeki “kalıcı manyetik alan” sayesinde bunun gerekli olmayacağını öne sürüyor. Örneğin, bu malzemeler için alüminyum, nikel, kobalt ve demir veya krom, kobalt ve demire dayalı manyetik alaşımlar kullanılabilir.
Bu o kadar gelişmiş bir sistem ki, bir sonraki MacBook’larda uygulanmaya muhtemelen henüz hazır değil; Ya da diğer bazı Apple patentlerinde olduğu gibi pazara asla ulaşmayabilir.