Apple’ın donanım teknolojileri kıdemli başkan yardımcısı Johny Srouji’nin, yakın gelecekte başka bir şirkete katılmayı ciddi şekilde değerlendirdiği bildirildi. Bloomberg muhabiri Mark Gurman’ın aktardığına göre, Srouji bu düşüncesini şirketin CEO’su Tim Cook’a iletti. Ekim ayında Srouji’nin Apple’daki geleceğini gözden geçirdiği belirtilmişti, ancak ayrılık henüz kesinleşmedi.
Şirketin üst düzey yönetiminde son aylarda önemli değişimler yaşandı. Temmuz ayında mali işlerden sorumlu başkanı Jeff Williams emekliliğini duyurdu ve bu durum iç rollerin yeniden düzenlenmesine yol açtı. Aralık ayında ise yapay zeka sorumlusu John Giannandrea görevinden ayrıldı, politika lideri Lisa Jackson ve genel danışman Kate Adams emeklilik planlarını açıkladı. Aynı ay içinde, kullanıcı arayüzü tasarım lideri Alan Dye Meta’ya transfer oldu. Bu gelişmeler birkaç gün içinde gerçekleşti.
Srouji’nin ayrılması halinde, Apple’ın C düzeyinde üst düzey yöneticiler arasındaki son yüksek profilli kayıplardan biri olacak. Şirket, sektörün yapay zekaya hızla uyum sağladığı bir dönemde denge kurmakta zorlanıyor. Tim Cook, bu ayrılıkların yarattığı kanamayı durdurmaya çalışırken, kendi olası ayrılığına dair söylentilerle de karşı karşıya. Gurman, bu söylentilerin erken olduğunu kaydetti, ancak belirsizlik Apple gibi Silikon Vadisi’nin öncü şirketlerinde dalgalanmayı artırıyor.
Gurman’ın raporunda, Srouji’nin “yakın gelecekte başka bir şirkete katılmayı ciddi şekilde değerlendirdiği” ifade edildi. Apple, yapay zeka alanında rekabet gücünü korumak için yeni adımlar atma baskısı altında.




