The Walt Disney Company, Disney+ Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) Bölgesi İçeriklerden Sorumlu Başkanlığı’na Angela Jain’in atandığını duyurdu. Jain, Eylül ayı itibarıyla yeni görevine başlayacak.
Bu atama, Disney’in uluslararası pazarlara ve küresel içerik portföyünü tamamlayan yerel orijinal yapımlara yaptığı yatırımın parçası olarak gerçekleşiyor. Şirket, önümüzdeki dört yıl boyunca Avrupa genelinde yerel orijinal içerik üretimini artırmayı hedefliyor.
Angela Jain, Disney+ platformunun EMEA bölgesindeki orijinal yapım içerik stratejisine liderlik edecek. Rolü, içerik yaratımı, prodüksiyon yönetimi, iş ilişkileri ve Disney+ orijinal yapım alımlarını kapsıyor. Jain, Disney Televizyon Stüdyoları ve Küresel Orijinal Televizyon Stratejisi Başkanı Eric Schrier’a bağlı çalışacak.
Eric Schrier, Angela Jain’in atanmasıyla ilgili olarak, “Angela’nın EMEA bölgesindeki orijinal içerik liderliği görevine atanması, Disney+ için yerel içerik portföyümüzü büyütme planımızın kritik bir parçasını oluşturuyor. Onun uzmanlığı ve deneyimi, son dönemdeki başarılarımızın üzerine inşa etmemize ve hikâyelerin anlatımını güçlendirmemize yardımcı olacak. Bu dönemde müşterilerimize küresel stüdyolarımızın film ve dizilerini tamamlayan daha fazla yerel hikâye sunacağız” dedi.
Angela Jain, Disney’e katılmanın ve Eric Schrier ile ekibiyle birlikte çalışmanın bir fırsat olduğunu belirtti. Orijinal yapımların büyüme potansiyelinin ve vizyonunun heyecan verici olduğunu söyleyen Jain, yüksek kaliteli yapımlar üretmek için yaratıcı ekiplerle birlikte çalışmayı bekliyor.
Geçtiğimiz dokuz ayda, EMEA bölgesinden “Rivals”, “The Stolen Girl”, “bref.2”, “This Is Not Hollywood” ve “Invisible” ile Türkiye’den “Umami”, “Başka Bir Sen” ve “Kalender Pide” gibi yerel yapımlar izlenme sayılarına ulaştı ve BAFTA gibi ödüller aldı. Önümüzdeki dönemde “The Lost Station Girls”, “Alice and Steve”, “Call My Agent Berlin” ve “Aşkı Hatırla” gibi yapımlar platformda yer alacak.
Angela Jain, televizyon sektöründe kanal yönetimi, içerik prodüksiyonu ve yapım alanlarında deneyime sahip. Daha önce ITV’de Dijital Kanallar ve Satın Alımlar Direktörlüğü, Lifted Entertainment Genel Müdürlüğü ve Birleşik Kranyel Belgesel ve Eğlence İçeriklerinden Sorumlu Direktörlük gibi görevlerde bulundu. Bu görevinde 11 içerik markasını yönetti. ITV2’nin içerik direktörü olarak çalışırken, “Love Island”, “Plebs”, “The Big Reunion” ve “Timewasters” gibi yapımları hayata geçirdi. E4 kanalında ise “The Inbetweeners”, “Misfits” ve “Dead Set” gibi dizilerin yaratıcı ekiplerinde yer aldı ve “Glee” ve “The Big Bang Theory” gibi dizilerin yayın haklarını aldı. Kariyerinin başlarında bağımsız yapım şirketlerinde farklı türlerde bağımsız yapımcı olarak görev yaptı.




