Duolingo CEO’su Luis von Ahn, şirketinin “yapay zeka öncelikli bir şirket” olacağını açıklamasının ardından gelen eleştirilere yanıt verdi. Von Ahn, ilk açıklamasında yeterli bağlam sağlamadığı için yanlış anlaşıldığını belirtti.
The New York Times’a konuşan von Ahn, bu açıklamanın şirket içinde tartışmalı olmadığını ifade etti. Duolingo’nun sadece kar odaklı olmadığını ve insan çalışanları işten çıkarmayı amaçlamadığını vurguladı. CEO, “Amacımız kesinlikle bu değildi” dedi.
Duolingo’nun bugüne kadar hiçbir tam zamanlı çalışanını işten çıkarmadığını ve böyle bir planı olmadığını belirten von Ahn, taşeron iş gücünde dalgalanmalar yaşanabileceğini de ekledi. Bu dalgalanmaların şirketin ihtiyaçlarına göre değiştiğini söyledi.
Eleştirilere rağmen yapay zekanın potansiyeli konusunda oldukça iyimser olan von Ahn, Duolingo ekibinin her cuma sabahını yapay zeka teknolojileriyle deneyler yaparak geçirdiğini açıkladı. Bu deney günlerine “f-r-A-I-days” adını verdiklerini dile getirdi.




