Sensemore, “sınıfının en küçük kablosuz titreşim sensörü”nü üreterek dünyanın dört bir yanına ulaştırıyor. Türk teknoloji şirketi Proline’ın akıllı şehirler alanındaki startupları destekleme amacıyla kurduğu Proline Ventures’ın yatırımlarından Sensemore şu anda otomotiv başta olmak üzere havacılık, makine imalat sanayi, robotik, beyaz eşya gibi üretim sektörlerinde farklı firmalar ile çalıştıklarını belirten Sensemore Kurucusu Çağlar Aksu, 2016 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini ve geliştirmiş oldukları sensör teknolojisi ile çok pahalı ve uzun işlem süreleri gerektiren titreşim ölçümünü çok daha düşük maliyet ile çok daha kısa sürede yapabilmeye olanak sağladıklarını belirtiyor.
Dünyanın en küçük kablosuz titreşim sensörü: Sensemore
Türkiye’de ürettikleri titreşim sensörüyle ilgili konuşan Aksu, “Sensörümüzü kullanmak çok kolay. Normalde şirketlerin bir tane sensör alıp, sensör üzerinden bir kablo çıkartması, bu kabloyu lojik analizör isimli cihaza, ardından da kayıt cihazına bağlaması gerekiyor. Bizde ise “dünyanın en küçük kablosuz titreşim sensörü” olan Sensemore cihazını cep telefonuna Bluetooth aracılığıyla bağlamak yeterli. Ayrıca cihaz ile birlikte sunduğumuz API sayesinde ilk defa üçüncü tarafa ait bir yazılım, titreşim sensörüyle doğrudan entegre olabiliyor. Titreşim kayıtlarını WhatsApp gibi popüler uygulamalar üzerinden paylaşmak da mümkün” diyor.
Hedef 2020’de Amerika’ya açılmak
Gelecek hedeflerinden de bahseden Çağlar Aksu, “Tasarım, üretim ve yazılım geliştirme süreçleri Türk mühendisler tarafından yapılan Sensemore ürünümüz ile Avrupa’dan da sipariş almaya başladık. Avrupa’daki siparişlerimizi yöneteceğimiz Avrupa ofisimizi 2019 yılının son çeyreğinde Polonya’da açıyoruz. 2020 yılında da Amerika’da faaliyet göstermeye başlayarak Amerika ve içinde bulunduğu bölgeye ait siparişleri de bu ofisimizden yöneterek daha hızlı büyümeyi hedefliyoruz” diyor. Aynı zamanda birçok yarışmadan da ödülle dönen Sensemore, kolay kurulum ve kullanımı ile içinde bulunduğu endüstriye devrimsel bir ürün kazandırıyor.
Makineler bozulmadan önce uyarıyor, üretim maliyetlerini düşürüyor
Sensemore olarak üç ayrı alanda hizmet verdiklerini belirten Aksu, bunları Araştırma ve Geliştirme, Kalite Kontrol ve Kestirimci Bakım olarak sıralıyor. Çağlar Aksu bu aşamaları şu şekilde açıklıyor: “Bu üç hizmet kolu bir araya geldiği zaman, makinelerin ömürleri boyunca takip edilebilmesini sağlıyor ve fabrikaları akıllı hale getiriyoruz. Araştırma ve Geliştirme çalışmalarında hızlı ve kolay bir şekilde ölçüm alınıp, ölçümün en zor ortamlarda dahi toplanabilmesini sağlıyoruz. Sensemore ile su altında bile titreşim ölçümü almak mümkün. Aynı zamanda basınçlı ortamda ve kapalı kaplarda da ölçüm yapabiliyor. Kalite Kontrol aşamasında ise şirketlere özel kalite kontrol sürecini yaratıyoruz ve üretim hattına uyguluyoruz. Böylece hatalı üretim miktarını azaltıyor ve şirketlerin müşteri memnuniyetini artırmalarını sağlıyoruz. Kestirimci Bakım başlığı altında ise şirketler sürekli ölçümlerle üretim hattındaki makine sağlını takip edebiliyor. Bu sayede problemler daha oluşmadan çözülebiliyor ve üretim maliyetleri de düşüyor.”