En pahalı NFT satışlarını sizler için derledik. NFT’lerin artan popülaritesi, eğlence endüstrisinden aldıkları son destekle bağlantılı olabilir. Ekonomimiz her zaman böyle çalıştı: Para kazanıyoruz ve sonra bir şeylere harcıyoruz, ancak dijital dünyada ne kadar çok zaman harcarsak, satın almalarımız o kadar somut öğelerden sanal olanlara kayıyor.
En pahalı NFT satışları: NFT nedir?
NFT’ler, blockchain teknolojisine dayalı açık kaynaklı ve merkezi olmayan bir kripto para birimi olan Ethereum’a dayalı türünün tek örneği varlıklar anlamına gelir. Ethereum, piyasa değeri açısından Bitcoin’den sonra ikinci en değerli kripto para birimidir. NFT kısaltması Non-Fungible Token’a atıfta bulunur, non-fungible, gerçek emtialarla değiştirilemeyeceği anlamına gelir.
NFT’ler neden bu kadar popüler?
NFT’ler, dijital bir ürünün orijinaline kimin sahip olduğunu tartışmasız bir şekilde tanımlamanıza izin veren bir blokzincir tabanlı dijital medya biçimidir. Doğal bir değere sahip, türünün tek örneği sahiplik belirteçleridir. Bu nedenle NFT’leri alıp satmak, herhangi bir şey üzerinde sanal sahipliklerinin satın alınmasını ve satılmasını temsil eder. NFT’ler, bireysel sanatçılar için bir nimettir, çünkü onların sorunsuz bir şekilde yaratmalarına ve aynı zamanda çalışmalarını takipçileriyle paylaşmalarına izin verir.
NFT’ler, uzun sözleşmeleri, NFT’nin gerçekleştirdiği düzenlemeleri belirleyen akıllı sözleşmelerle değiştirir. Akıllı Sözleşmeler, içerik oluşturucuların, ürünleri satın alındığında veya satıldığında onlara %20 indirim sağlayan bir kural tanımlamasına olanak tanır. Birçok koleksiyoncu için NFT’ler bir rüyanın gerçekleşmesidir. Bir kişi, NFT’leri kullanarak dolandırıcılığa karşı korumalı bir sistem tarafından kimliği doğrulanan dijital bir parça için bir jetonun tek sahibi olabilir.
NFT’ler hakkında en sık sorulan sorular
NFT’lerin dezavantajları
NFT’ler ayrıca birçok tartışma yarattı. En yaygın endişe, büyük işletmelerin bunları yalnızca finansal kazanç için kullanması ve tutkulu bir yaratıcının çalışmalarını yansıtmaması oldu. Dijital sanat eserleri, doğru kod kullanılarak basitçe oluşturulabilir. Bunun yanı sıra, bir eserin NFT’sine sahip olsa bile, tasarımın kendisine sahip değildir. Yani üzerlerine NFT tasarımını kullanarak t-shirt basamazlar. Bu gerçeklere rağmen, teknoloji ve kripto para birimi alanında, NFT’lerin yakalayabildiği trendin eşi benzeri yok.
NFT’lerin değeri nasıl belirlenir?
NFT’lerin değeri, başkalarının kendi değerini veya Ethereum’un değerini nasıl gördüğüne bağlı olarak yükselebilir veya düşebilir. NFT’ler, dijital ve hibrit alemdeki tüm potansiyelleri nedeniyle beş yıldır çevrimiçi tartışma panolarında tartışılıyor.
Blokzincirindeki bir NFT’nin değeri, Sahiplik Değeri, Kullanılabilirlik, Gelecek Kapsam ve Maddilik gibi değişkenlerin bir fonksiyonudur.
NFT’lerin kullanılabilirliği, sahiplerinin bunları ne kadar özgürce ve çeşitli şekillerde kullanabildikleri ile ölçülür. Oyun varlıkları ve biletleri, bir oyunun belirli bir özelliğine erişmek veya çevrimiçi bir etkinliğe katılmak için geçiş olarak kullanılabildiklerinden çok fazla faydaya sahip. Bir NFT’nin kullanışlılığı, diğer işletmeler tarafından işletilen platformlarda onlarla işbirliği yaparak kullanılmasına izin verilerek artırılabilir ve bu, sahibine NFT’lerini kullanmak için daha fazla olanak sağlar.
Bir NFT’nin önceki sahibi, değerini belirlemede en önemli faktörlerden biridir. Muazzam sahiplik değerlerini içinde barındıran NFT’ler, tanınmış sanatçılar veya işletmeler tarafından yayınlanabilir. Bir ünlü belirli bir NFT’yi destekliyorsa veya sahibiyse, bu gerçeğin kendisi öğenin benzersizliğine katkıda bulunur ve onu koleksiyoncular için daha çekici hale getirir.
Bir firmanın değerini artırmanın en basit yaklaşımı, pazarda güçlü bir marka varlığına sahip kuruluşlar veya bireylerle iş birliği yapmak. Örneğin, ilk yasal NFT, bir F1 aracını tasvir ettiği için yaklaşık 113.124 dolara satıldı.
Gelecek Kapsam, NFT’lerin değeriyle ilgilidir. Önemli yatırımlar yapıldığında NFT’lerin fiyatı yükselebilir.
Tüm NFT’ler yalnızca internet dünyası ile alakalı değildir. Bazıları, örneğin, bir NFT sahibinin bir tasarımın veya fiziksel bir şeyin mülkiyet hakkına sahip olduğu durumlarda, Gerçek Dünyada bir şekilde kullanılabilir. Bu, dijital varlığın ayırt edici özelliğini artırmaz, ancak özel bir pratiklik duygusuyla geldiğini ima eder.
En pahalı NFT satışları
Artık takas edilemeyen jetonlar hakkında birçok şey biliyorsunuz. Şimdi sıra bugüne kadarki en pahalı NFT satışlarında:
- CryptoPunk#9998 – 532.4 milyon dolar.
- Everydays: The First 5000 Days – 69,3 milyon dolar.
- HUMAN ONE – 30 milyon dolar.
- CryptoPunk#7804 – 7,57 milyon dolar.
- CROSSROADS – 6.60 milyon dolar.