Google Android Halo ile yapay zeka ajanlarına durum çubuğunda özel alan açıyor
Yapay Zeka

Google Android Halo ile yapay zeka ajanlarına durum çubuğunda özel alan açıyor

Sameer Samat, Android’in artık yalnızca bir işletim sistemi olmaktan çıkarak, kullanıcıların ihtiyaçlarını iletebilecekleri ve sistemin bağlam ve eylemleri yönetebileceği bir zeki sisteme dönüştüğünü yineledi.

Google, yapay zeka ajanları için geliştirdiği yeni özellik olan Android Halo hakkında daha fazla detay paylaştı. Bu özellik, Android cihazlarda yapay zeka ajanlarının daha şeffaf bir şekilde çalışmasını amaçlıyor.

Android Halo, durum çubuğunda yer alacak ve yapay zeka ajanlarının güncellemeler sağlamasına, sorular sormasına ve arka planda çalışırken sonuçları göstermesine olanak tanıyacak. Özellik, ilk olarak Mayıs ayında düzenlenen Google I/O etkinliğinde tanıtılmıştı ve hem Gemini hem de diğer yapay zeka ajanlarını desteklemesi bekleniyor.

Google AI Stüdyosu Ürün Lideri Logan Kilpatrick ile yapılan bir röportajda, Google Android Başkanı Sameer Samat, Android Halo’nun durum çubuğunda kullanıcıların yapay zeka ajanlarıyla iletişim kurabileceği özel bir alanı olacağını açıkladı. Samat, “Seçtiğiniz ajan, Gemini veya diğer ajanlar görevlerinizle ilgili sizi güncelleyebilmek ve sizden girdi alabilmek için burada iletişim kurabilecek,” dedi.

Samat ayrıca, yapay zeka ajanlarının daha fazla görevi otonom olarak yerine getirebilmesiyle birlikte, zaman zaman takip soruları sorması, ilerleme güncellemeleri sağlaması veya tamamlanmış sonuçları sunması gerekeceğini belirtti. Kullanıcıların AI uygulamalarına geri dönmek zorunda kalmadan bu iletişimi sağlamak için Halo’nun önemli bir alan olacağı vurgulandı.

Google, Android Halo’yu tanıttığında, Gemini çalışırken ekranın üst kısmında belirgin bir durum göstergesi gözüküyordu. Amaç, kullanıcıları yapay zeka asistanlarının ne yaptıkları hakkında bilgilendirmek, mevcut telefon işlemlerini kesintiye uğratmamaktı. Hâlâ açıklanmayan bazı ek Halo yetenekleri için Gemini Intelligence tarafından destekleneceği de duyurulmuştu.

Samat, Android’in artık yalnızca bir işletim sistemi olmaktan çıkarak, kullanıcıların ihtiyaçlarını iletebilecekleri ve sistemin bağlam ve eylemleri yönetebileceği bir zeki sisteme dönüştüğünü yineledi. Ayrıca, Gemini’nin başlattığı görevlerin, minimize edilebilen bir konteyner ortamında gerçekleşeceği bir sanal pencere sistemi hakkında bilgi verdi. Bu konteyner ortamında, belirlenen uygulama ve Gemini birlikte durumu takip edebiliyor, ancak yapay zeka ajanı diğer uygulamalara erişemiyor.

Samat, röportajın sonunda başka bir deneysel Gemini özelliğini göstererek, yapay zeka asistanının bir aracın ön kamerayı kullanarak dış ortamla ilgili soruları nasıl yanıtlayabileceğini de demo etti.


Öne çıkan görsel kaynağı