Google Drive’da virüs taraması yapma nasıl yapılır bilmiyorsanız, bu içeriğimizde size yardımcı olacağız. Bulut hizmetleri günümüzde oldukça popüler. Her türlü dosyayı depolamak, diğer kullanıcılarla paylaşmak, yedek kopyalar oluşturmak vb. için çeşitli olanaklara sahibiz. Ancak her zaman için çok önemli bir faktör güvenlik.
Bulut güvenliği çok önemli
Bilgisayar korsanları sürekli olarak bilgisayarlarımıza girmenin, günlük olarak kullandığımız cihaz ve sistemlerin güvenliğini aşmanın yollarını arıyor. E-posta yoluyla kötü amaçlı yazılım göndermek veya önceden değiştirilmiş programları yüklemek gibi çeşitli stratejiler kullanıyorlar.
Tüm bu nedenlerle, bulutu kullanırken güvenliği sağlamak çok önemli. Google Drive‘daki dosyaları taramak için bazı ipuçları vereceğiz. Drive, siber suçluların zararlı dosyalarını yayabilecekleri, yaygın olarak kullanılan bir platform.
Google Drive’da virüs taraması yapma
Neyse ki Drive’da bulunan bir dosyanın güvenli olup olmadığını kontrol edebiliyoruz. Bakalım ne tür seçeneklerimiz var. Hepsi çok basit yöntemler.
URL ile tarama
Bir Google Drive dosyasının güvenli olup olmadığını kontrol etmenin çok basit bir yolu, URL’yi analiz etmektir. İnternette bir dosya yolunun tehlikeli olup olmadığını kolayca bilmemizi sağlayan birçok hizmetimiz var.
Elimizdeki alternatiflerden biri Sucuri. Dosyaları analiz etmek için farklı antivirüs veritabanları ve çevrimiçi araçlar kullanır. Belirli bir URL’nin tehlikeli olup olmadığını bize gösterir ve içeriği analiz eder.
Bunu kullanmak için sadece web sayfasına girmemiz gerekiyor ve orada adresi koymak için bir çubuk bulacağız. İlgilendiğimiz Drive dosyasının tam dosya yolunu bilmemiz ve buraya yapıştırmamız gerekecek. Ardından analize tıklayacağız ve tehlikeli içerik olup olmadığını bize gösterecek.
Ancak Sucuri elimizdeki tek alternatif değil. Bir başka popüler seçenek de Total Virus olarak adlandırılır. Kullanımı çok kolay ve bir öncekine benzer. İlgilendiğimiz URL’yi yapıştırmamız veya analiz etmek istediğimiz belgeyi yüklememiz yeterli.
Hiçbir şey kaydetmemize veya yüklememize gerek yok. Sadece web sayfalarına erişin ve orada ihtiyacınız olan tüm bilgileri bulacaksınız.
Dosyayı indirin ve bir antivirüs kullanın
Ayrıca Google Drive’da bulunan herhangi bir dosyayı indirip, bilgisayarımıza kurduğumuz bir antivirüs ile analiz etme seçeneğine de sahibiz. Bu şekilde yüklemeyi düşündüğümüz şeyin bir tehdit olup olmadığını bilebiliriz.
Günümüzde bilgisayarlarımızı korumak için çok çeşitli seçeneklere güvenebiliriz. Windows, Linux veya başka herhangi bir cihaza yükleyebileceğimiz hem ücretsiz hem de ücretli antivirüsler var. Bilgisayarınızda her zaman iyi bir antivirüs bulundurmanızı öneriyoruz.
Gerçek zamanlı antivirüs
Bu durumda, belirli bir dosyayı antivirüs ile analiz etmeyeceğiz, ancak birçok güvenlik aracının sahip olduğu gerçek zamanlı özelliği kullanacağız. İşlem gerçekten çok basit.
Antivirüs, indirdiklerimizi otomatik olarak analiz etmeye başlar. Herhangi bir tehdit bulursa bize bir uyarı gönderir.
Bu alternatif, Windows’ta kolayca dikkate alınabilir. Bu amaçla kullanabileceğimiz birçok antivirüs programı bulunuyor. Bu şekilde, bu Google Drive belgesinin bir risk oluşturup oluşturmadığını hızlı bir şekilde bileceğiz.
Google Drive’ın otomatik tarama özelliği
Akılda tutulması gereken bir diğer konu da, Google Drive’ın dosyaları otomatik olarak tarayabilmesi ve herhangi bir tehdit tespit ederse bizi bilgilendirebilmesi.
Ancak, sınırlamalar var. Drive, 25 MB’tan büyük olmadığı sürece saklanan tüm dosyaları otomatik olarak tarar. Bir PDF, Word veya Excel dosyasından şüpheleniyorsanız bu seçeneği kullanmanızı öneririz. Bu belgelerin genellikle kötü amaçlı yazılımları gizlemek için kullanıldığını zaten biliyoruz.
Kısacası bunlar, Google Drive dosyalarını taramak için dikkate alabileceğimiz bazı ilginç seçenekler. Cihazlarımızı her zaman iyi durumda tutmak esas konu.