in

Google Fotoğraflar, sosyal medya görsellerini varsayılan olarak yedeklemeyecek

Google Fotoğraflar sosyal medya görselini yedeklemeyecek
Google Fotoğraflar sosyal medya görselini yedeklemeyecek

Google Fotoğraflar uygulaması, artık sosyal medya uygulamaları tarafından oluşturulan klasörlerdeki fotoğraf ve videoları, varsayılan olarak yedekleme işlemini yapmayacak.

Google Fotoğraflar, medya dosyalarını yedekleme konusunda kullanıcılara yardımcı olan oldukça işlevsel bir uygulama. Bu uygulama sayesinde kullanıcılar, fotoğraf ve videolarını bulut üzerinde, ücretsiz olarak yedekleyebiliyor ve diledikleri zaman diledikleri cihaz üzerinden bu dosyalara erişim sağlayabiliyor.

Bugün, dünya üzerinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Google Fotoğraflar uygulaması, son günlerde çeşitli değişiklikler ve yeniliklere sahne oluyor. Son olarak yeni bir arayüze kavuşan uygulamaya harita görünümü ve anılar gibi çeşitli özellikler eklenmişti.

Google Fotoğraflar ile sosyal medya dosyaları yedekleme artık varsayılan işlem değil

Google Fotoğraflar uygulamasında yapılan son değişikliklerden bir tanesi de, sosyal medya dosyaları ile ilgili oldu. Daha önce Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi uygulamaların klasörlerinde bulunan medya dosyalarını otomatik olarak yedekleyen Google Fotoğraflar, artık bu işlemi varsayılan olarak gerçekleştirmeyecek.

Telefonlarındaki sosyal medya uygulamalarının klasörlerinde yer alan medya dosyalarının Google Fotoğraflar’a yedeklenmesini isteyen kullanıcılar bu özelliği aktif hale getirmek zorunda olacaklar.

Google, bu adımı ile medya dosyalarını Google Fotoğraflar uygulaması ile yedekleyen kullanıcılar için büyük bir veri tasarrufu sağlamış olacak. Zira COVID-19 salgını ile birlikte sosyal medya uygulamaları üzerinden yapılan paylaşımlar artmıştı. Ve kullanıcılar arasında dolaşan video ve fotoğraflar otomatik olarak Google Fotoğraflar’a yedekleniyordu.

Bu da sürekli olarak internetin kullanılmasına yol açıyor ve Google Fotoğraflar servisinin kullanıcılara sunduğu depolama kapasitesi hızlı bir şekilde tüketiliyordu. Yeni değişiklikle birlikte, sosyal medya uygulamaları tarafından oluşturulan klasörlerde yer alan fotoğraf ve videolar otomatik olarak yedeklenmeyecek.

Bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların, Fotoğraflar uygulamasına girip yedekle ve senkronize et seçeneğini aktif hale getirmeleri gerekecek. Sosyal medya uygulamaları dışındaki görseller ve videolar için uygulanan prosedürler ise eskisi gibi devam edecek. Daha önce yedeklenen sosyal medya dosyalarını silmek isteyen kullanıcılar ise, Google Fotoğraflar uygulamasına girip ve bu dosyaların yer aldığı ilgili klasörü silmesi gerekecek.

İlginizi çekebilir:  Uber, gıda dağıtım şirketi Postmates’i 2.6 milyar dolara satın alıyor

Google tarafından geliştirilen Google Fotoğraflar uygulaması son günlerde sıkça gündeme geliyor. Son günlerde yapılan yenilikler, Google’ın bu uygulamayı daha geniş bir kitleye ulaştırmak istediğini gösteriyor.