VakıfBank’ın ‘Hack to the Future’ adıyla gerçekleştirilen hackathon’unda gençler geleceği kodladı. 120 proje fikri arasından finale kalan 12 takım, 13-15 Aralık günlerinde VakıfBank Genel Müdürlüğü’nde yarıştı. Jürinin detaylı değerlendirmesi sonucu ise Berceste ekibi, finansal kararların alınması için geliştirilen derin öğrenme ve doğal dil işleme tabanlı sanal asistan “Kişisel CFO – Melis” isimli uygulamasıyla birinci oldu.
Toplam para ödülü 60 bin TL
Yarışmada, Noname ekibinin, fotoğraf olarak gönderilen IBAN numaralarını, optik karakter tanıma ve yapay zekâyla sınıflandırma yöntemleri ile hem el yazısıyla girilen numaralardan hem de dijital numaralardan tanıyıp IBAN alanına yapıştırmaya hazır hale getiren uygulaması ikinci oldu. PD Squared ekibinin, kişilerin finansal durumlarını yapay zekâ yardımıyla benzer kişilerin finansal durumlarıyla karşılaştırarak kişisel tercihlere göre tasarruf yapmaya veya diğer finansal araçlara yönlendirerek varlık verimliliğini artıran uygulaması üçüncü seçildi.
Toplam para ödülünün 60 bin TL olduğu yarışmada birinci ekip 30 bin TL, ikinci ekip 20 bin TL, üçüncü ekip 10 bin TL kazandı. Jüri değerlendirmesi sonrası, Split ekibine de Jüri Özel Ödülü verildi. Split,
Ödül töreninde konuşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, “Yarın, belki içinizden bazıları ile takım arkadaşı olacağız. Her birinizin iş hayatında büyük başarılara imza atacağınıza gönülden inanıyorum. Biliyoruz ki, siz gençlerden öğrenecek çok şeyimiz var. Kendi hikâyenizi yazma konusunda son derece istekli ve yeteneklisiniz. Dünyaya bizden daha farklı pencerelerden bakıyorsunuz ama değerlerimizin korunması noktasında sorumluluk sahibisiniz. Nereden geldiğinizi unutmuyor, gideceğiniz yönü çok net biliyorsunuz. Her nerede olursanız olun VakıfBank yanınızdaki güç olmaya devam edecek. Yeter ki siz ülkemiz için, insanımız için çaba gösterin. Yeteneklerinizi, bilgi birikiminizi ve aklınızı, Türkiye için kullanmaya istekli olun” şeklinde konuştu.
Yarışmaya yurt dışı dâhil 71 üniversiteden binden fazla tekil başvuru olduğunu söyleyen Üstünsalih, şöyle devam etti: “Ön değerlendirme sonucu finale kalan 12 takım, 48 saat boyunca yarıştı. Gençlerin kodladığı gelecek hepimizin olacak, bununla gurur duyuyoruz. Hackathon’a katılan tüm takımları yürekten tebrik ediyoruz. Jürimiz, projeleri değerlendirirken ince eleyip sık dokudu. İlk üçe girememiş olsanız dahi yollarımız mutlaka bir noktada kesişecek. Siz yeter ki azminizi ve heyecanınızı kaybetmeyin. Bu projede bizimle birlikte olan, bilgi ve tecrübeleriyle güç veren, etkinliğimize değer katan, kıymetli jüri üyelerimize de ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum.”