Türkiye’nin önde gelen savunma sanayii şirketlerinden biri olan HAVELSAN, son zamanlarda oyun sektörüne de yöneldi. Şirket, ciddi bir oyun kategorisinde yer alacak olan savaş FPS oyunu “Malazgirt” için çalışmalarını sürdürüyor ve çıkış tarihi yaklaşıyor.
HAVELSAN ve Epic Games arasında iş birliği
HAVELSAN, oyunun geliştirilmesi ve dağıtımı için dünya oyun devi Epic Games ile bir iş birliği sağlayacak. Bu anlaşma sayesinde, HAVELSAN’ın oyun sektöründeki varlığı daha da güçlenecek ve “Malazgirt” oyunu daha geniş bir kitleye ulaşabilecek.
Geçtiğimiz yıl, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, IDEF 2023 fuarında bir oyun tanıtacaklarını duyurdu. Ancak, oyunun sadece askeri personelin deneyim kazanması için bir simülasyon olmayacağını açıkladı. Aslında, HAVELSAN tarafından geliştirilen bu oyun, piyasadaki tüm oyun severler için çıkacak.
HAVELSAN’ın geliştirdiği Malazgirt oyunu için IDEF fuarına yetiştirme çalışmaları devam ediyor. Konuyla ilgili olarak, HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar son açıklamasında, Epic Games ile bir iş birliği yaptıklarını açıkladı. Bu iş birliği sayesinde, Malazgirt oyunu Unreal Engine oyun motoru kullanacak.
Bu iş birliği aslında sadece HAVELSAN ile Epic Games arasında gerçekleşen bir ortaklık değil. Epic Games, kendi platformunu oluşturma planları doğrultusunda birçok şirketi Unreal Engine üzerinde bir araya getiriyor. Bu sayede şirketler aynı anda oyun geliştirme işine odaklanabilirken, aynı zamanda aralarındaki iletişim de daha kolay hale gelecek.
Epic Games Store ve Steam’e çapraz platform desteği sonunda geldi
Bayraktar TB2, HürJet, MMU modellenecek
HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, Malazgirt projesinde ilk aşamanın tamamlandığını ve ikinci aşamaya geçildiğini duyurdu. Nacar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Açık kaynakta kıymetli değerler üreterek lisanslı hale getirebiliyorsunuz. Ülkemizde kullanılan platformlar bunlara örnek verilebilir. Mesela Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD gibi bütün platformları modelleyebiliyorsunuz ve bu modelleri yapay zeka destekli akıllı birimler haline getirebiliyorsunuz. Yani bir oyun motoruyla destekleyerek bunların dış dünya efektleriyle birlikte gerçek ortamda, harp ortamında nasıl bir 3 boyutlu görüntü ürettiğini ve etkileşiminin nasıl olacağını, eğitimdeki faydalarını görebiliyorsunuz. Bu oyun ortamında istediğiniz manevraları ve birtakım harekat senaryolarını oyun gibi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu alanda Türkiye’de birçok oyun firması olduğunu biliyoruz, geniş bir ekosistem var, bu firmaların da artık harcıalem oyunlardan ciddi oyunlara, savaş oyunları gibi alanlara daha fazla yönelerek ülkemizde geliştirilen yerli-milli platformların oyun anlamında da gelişmesini sağlamak istiyoruz.”