IBM, giderek karmaşıklaşan hibrit bulut ortamlarında veri erişimini ve yönetimini iyileştirmek ve daha fazla veri kullanılabilirliği ve esnekliği elde etmek için tasarlanmış depolama tekliflerinde büyük yenilikleri duyurdu.
İlk olarak şirket, 2021’in ikinci yarısında kullanıma sunulacak olan yeni bir yerel yazılım tanımlı depolama (SDS) çözümü olan IBM Spectrum Fusion çözümünü duyurdu. Bu ürün, IBM’in genel paralel dosya sistemi teknolojisi ve onun veri koruma yazılımı. Böylelikle kurumlara, uygulamalarının veri merkezi, uç veya hibrit bulut ortamlarında verilere sorunsuz bir şekilde erişmeleri için basit ve daha az karmaşık bir yaklaşım sunacak.
Ayrıca IBM, yüksek düzeyde ölçeklenebilir ve kolay devreye alma için tasarlanmış yüksek performanslı IBM Elastic Storage System (ESS) çözümleri ailesine güncellemeler de getirdi. Artık yüzde 10 daha fazla depolama kapasitesi sunan yenilenmiş ESS 5000 ve selefinin iki katı okuma performansı sunan yeni ESS 3200 karşımızda.
Hibrit bulutun benimsenmesi arttıkça, uç bilişimi yönetme ihtiyacı da artıyor. Dijital evren olarak uç, giderek daha fazla kaynak ve yapılandırılmamış veri silosu oluşturarak genişlemeye devam ediyor. Yakın tarihli bir IDC raporuna göre, dijital mühendislik BT / OT yakınsamasını hızlandırdıkça, uç altyapıda devreye alınan yeni operasyonel süreçlerin sayısı bugün yüzde 20 düzeyinde olmasına karşın, 2024’e kadar yüzde 90’ın üzerine çıkacak. IDC, 2022’ye kadar tasarım gereği hibrit bir işletmeye geçiş yapan kuruluşların yüzde 80’inin, çeviklik ve gerçek zamanlı iş içgörüleri sağlamak için yapay zeka destekli, güvenli uç altyapı harcamalarını 4 kat artıracağını tahmin ediyor.
IBM Spectrum Fusion
IBM Spectrum Fusion ilk olarak, bir konteyner-yerel hiper birleşik altyapı (HCI) sistemi şeklinde planlandı. 2021’in ikinci yarısında piyasaya çıktığında, bilgi işlem, depolama ve ağı tek bir çözüme entegre edecek. Kuruluşların hem sanal makineler hem de kapsayıcılar için ortamları desteklemesini sağlamak ve bulut, uç ve kapsayıcıya alınmış veri merkezleri için yazılım tanımlı depolama sağlamak için Red Hat OpenShift ile donatılmış şekilde tasarlanıyor. Bu plan kapsamında, 2022’nin başlarında IBM, yalnızca SDS için IBM Spectrum Fusion’ın bir sürümünü yayınlamayı planlıyor.
IBM Spectrum Fusion, IBM’in genel paralel dosya sisteminin ve veri koruma yazılımının tam olarak kapsayıcıya alınmış bir sürümünü bütünleştirerek, kuruluşlara kurumsal çaptaki verilerden daha fazla yararlanmanın verimli bir yolunu sağlamak üzere tasarlandı. Ayrıca müşteriler, en uygun depolama katmanından yararlanarak mevcut veri kümelerini daha kolay sanallaştırmak ve hızlandırmak için yazılımdan yararlanmayı bekleyebilir.
IBM Spectrum Fusion çözümleriyle, kuruluşlar tek bir veri kopyasını yönetebilecek. Uygulama iş yüklerini kuruluş genelinde taşırken, yönetim işlevlerini kolaylaştırırken ve analitiği, yapay zekayı düzene sokarken artık kopyalar oluşturmaları gerekmeyecek. Ek olarak, veri uyumluluk faaliyetleri (örn. GDPR), birden fazla kopyanın varlığından kaynaklanan güvenlik ihlallerine maruz kalma riskini azaltırken tek bir kopya ile uygulanabilir.
IBM Spectrum Fusion, küresel kullanılabilirlik yeteneklerine ek olarak, kuruluşların tek bir yönetim panosuyla uç, veri merkezi veya genel buluttaki bulut hizmetlerini tam olarak yönetmesini sağlamak için IBM Cloud Satellite ile bütünleşecek şekilde tasarlandı. IBM Spectrum Fusion, birden çok Red Hat OpenShift kümesini yönetmek için Red Hat Advanced Cluster Manager (ACM) ile entegre olacak şekilde geliştirildi.
IBM Elastic Storage Systems önizlemesi
Yeni IBM ESS modelleri ve yükseltmeleri şunları içeriyor:
Küresel Veri Artışı: Düğüm başına 80 GB / saniye veri çıkışı sağlamak üzere tasarlanmış yeni bir 2U depolama çözümü olan IBM ESS 3200, selefi ESS 3000’e göre okuma performansında yüzde 100 artışla geliyor. Ayrıca 3200, yüksek verim ve düşük gecikme için 8 InfiniBand HDR-200 veya Ethernet-100 bağlantı noktası da sunuyor. Sistem ayrıca 2U düğüm başına 367 TB’a kadar depolama kapasitesi sağlayabilir.
Petabaytlarda Paketleme: Ek olarak, IBM ESS 5000 modeli, toplam 15,2 PB depolama kapasitesi için önceden mevcut olandan yüzde 10 daha fazla yoğunluğu destekleyecek şekilde yükseltildi. Buna ek olarak, tüm ESS sistemleri artık Red Hat Ansible’ın en son sürümü ile otomatikleştirildi, kapsayıcıya alınıp aerodinamik dağıtım yetenekleriyle donatıldı.
Hem ESS 3200 hem de ESS 5000, konteyner sistem yazılımına sahip ve Red Hat OpenShift ve KubernetesContainer Storage Interface (CSI), CSI anlık görüntüleri ve klonları, Red Hat Ansible, Windows, Linux için destek içeriyor. Sistemler ayrıca yerleşik IBM Spectrum Scale ile birlikte geliyor.
Ayrıca 3200 ve 5000, IBM Watson Knowledge Catalog (WKC) ve Db2 ile entegrasyon için şirketin tamamen kapsayıcıya alınmış tümleşik veri ve yapay zeka hizmetleri platformu olan IBM Cloud Pak for Data ile birlikte çalışıyor. WKC, yapay zeka, makine öğrenimi ve derin öğrenme için bilgileri etkinleştiren bulut tabanlı bir kurumsal meta veri havuzundan söz ediyoruz. Kullanıcılar verilere, bilgi varlıklarına ve bunların ilişkilerine erişmek, düzenlemek, kategorilere ayırmak ve paylaşmak için bu altyapılara güveniyor. IBM Db2 for Cloud Pak for Data, Red Hat OpenShift üzerine inşa edilmiş, yapay zeka destekli bir veri yönetim sistemi.
ESS 3200 ve 5000, uç bilgi işlem, temel veri merkezi, özel ve genel bulut ortamları arasında daha fazla köprü oluşturmak için IBM Cloud Satellite ile de tam olarak entegre edildi.