IDC Türkiye CIO Zirvesi Sapanca’da başlıyor. Ülkemizdeki en büyük ve en kapsamlı sektörel buluşmaları gerçekleştiren International Data Corporation (IDC) Türkiye, 13-14 Mayıs 2022’de düzenlenecek “13’üncü IDC Türkiye CIO Zirvesi” çerçevesinde, ülkemizin önde gelen kamu ve özel sektöre bağlı kurumların BT yöneticilerini bir araya getirecek. ‘Dijital Öncelikli Dünyaya Yolculuğunuzu Hızlandırın’ temasıyla NG Enjoy Sapanca’da gerçekleştirilecek zirvede liderler; artan inovasyon hızı, gelişen teknolojiler ve kuruluşların dijital olarak geleceğin şirketlerine dönüşmelerine yardımcı olabilecek en iyi uygulama stratejileri hakkında sunumlar yapacak.
IDC Türkiye CIO Zirvesi Sapanca’da başlıyor
Sektörün en önemli buluşma noktası haline gelen ve IDC’nin 50’den fazla iş ortağının katılımıyla gerçekleştirilecek zirvenin açılışını IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları yapacak. IDC ana sunumunu ilk gün IDC EMEA Kıdemli Başkanı ve CEMA Genel Müdürü Steven Frantzen, 2. gün ödül töreni öncesinde kapanış sunumunu; IDC Orta Doğu, Türkiye ve Afrika’dan sorumlu Grup Başkan Yardımcısı ve Bölge Genel Müdürü Jyoti Lalchandani yapacak. BSH Ev Aletleri Global CIO’su Berke Menekli Global’de CIO olmak üzerinde bir sunumla deneyimlerini paylaşacak. Etkinlikte, sektörün en deneyimli yöneticilerinin başarı hikayelerinin yer aldığı sunumlarla derinlemesine soru-cevap bölümlerini içeren paneller yer alacak. Zirvede yapılacak CIO Summit Ödül töreninde, yıl içinde gerçekleşen BT projeleriyle dereceye giren kurumlara ve yöneticilere ödülleri takdim edilecek.
Şirketler en fazla güvenlik ve veri yönetimine harcama yapacak
IDC tarafından şirketlerin dijital dönüşümüne yönelik yapılan araştırmaya göre; Türkiye, Ortadoğu ve Afrika bölgesindeki CIO’ların yüzde 41’i BT ürün ve hizmetlerine yönelik yatırımların son 1 yıllık dönemde yüzde 5 ila 20 arasında arttığını belirtirken yüzde 32’si bu oranın yüzde 20’den fazla olduğunu, yüzde 15’i ise oranda herhangi bir değişiklik olmadığını belirtti. Aynı araştırma verileri, kuruluşların önümüzdeki 1-1,5 yıllık dönemde BT hizmetlerinde en fazla yüzde 48 oranında güvenlik, yüzde 43 veri yönetimi, yüzde 42 iş süreci dönüşümü ve yüzde 36 oranında bilişsel hizmetler ve akıllı otomasyona yatırım yapmayı planladığını ortaya koydu. CIO’ların teknoloji yatırım planlarında ise en fazla yüzde 55 oranında büyük veri ve analiz öne çıkarken, şirketlerin yüzde 49 güvenlik, yüzde 47 robotik işlem otomasyonu ve yüzde 41 oranında kurumsal uygulamalara yatırım yapacağı belirtildi.
“İş ortaklarımızı ağırlamaktan heyecan duyuyoruz”
IDC Başkan Yardımcısı ve Ortadoğu, Afrika ve Türkiye Bölge Müdürü Jyoti Lalchandani, “IDC Türkiye 13. CIO Zirvesi’nde zirve iş ortaklarımızı ağırlamaktan heyecan duyuyoruz. Yeni müşteri deneyimlerine, dijital ekosistem iş modellerine, dijital tedarik zincirlerine ve ‘İşin Geleceği’ modellerine yapılan önemli yatırımlar sayesinde ‘Geleceğin Kurumu’ olma yolculuğu hızlandı. Tüm bunların esnek, bulut özellikli dijital altyapı ve uygulamalar, hızlı uygulama geliştirme, dijital platformlar, veriye dayalı ve yapay zeka destekli sistemler, güçlü bir güvenlik duruşu ve tümleşik güvenlik ile desteklenmesi gerekiyor. İş ortaklarımızla birlikte amacımız, ICT liderlerinin yeni dijital ekonomide gelişmek için gereken yetenekleri, performans ölçütlerini ve organizasyon yapılarını geliştirmelerine yardımcı olmaktır” ifadelerini kullandı.
Şirketlere gelecekte var olmaları için yol haritası sunuluyor
“IDC Türkiye olarak sektörün en kapsamlı zirvesinde, şirketlere gelecekte var olmak ve yeni teknolojilerle sürdürülebilir olmak için yol haritası sunuyoruz. Önde gelen bilişim liderlerinin değerli deneyimlerini de paylaşacağı etkinliğimizle şirketlerin dijital yolculuğuna rehberlik etmeye ve yeni strateji ve teknolojik gelişmeleri paylaşmaya devam ediyoruz” diyen IDC Türkiye Ülke Direktörü Nevin Çizmecioğulları, “IDC Türkiye CISO, CIO ve iş ortakları danışma kurulları ve BT ekosistemi ile gerçekleştirdiğimiz toplantıların en önemli konusu mevcut insan kaynağını korumak. Dünyadaki bilişim personel ihtiyacı 2021’de 57 milyonken, 2022’de 59,6 milyon, 2023’te 62,27 milyon, 2024’te 65, 2025’te 68 milyon olacak, yani 2021-2025 arasında 11 milyon ilave insan yetiştirmek gerekli. Özellikle de yazılımdaki 16,5 milyon insan kaynağı 21,7’ye çıkması ile 5,2 milyon ilave yazılımcı geliştirmek gerekli. Bilgi teknoloji sektöründe ülkemizde yetişmiş insan insan kaynağı bulma ve elde tutma konusunda BT yöneticileri ve insan kaynağı departmanları daha yakın çalışmak zorunda” şeklinde konuştu.
Acronis, Tech Data Türkiye ile Distribütörlük Anlaşması imzaladı
Her yıl konferansa damgasını vuran IDC CIO ödül töreni 14 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Proje Ödülleri ve Yılın CIO’su Ödülleri için bu sene 66 kurumdan gelen toplam 210 proje yarıştı. Projeler; CIO’lar, üst düzey yöneticiler ve akademisyenlerden oluşan 150 kişilik jüri tarafından değerlendirildi.