Digital Report
  • DERGİ
  • TEKNOLOJİ
  • YAPAY ZEKA
  • PROFESYONEL
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FİNTEK
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • OYUN
  • REHBER
No Result
View All Result
Digital Report
No Result
View All Result
Home Basın bülteni

İnfina Yazılım 30. yılını kutladı

by DIGITAL REPORT
20/11/2025
in Basın bülteni
İnfina Yazılım 30. yılını kutladı
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedIn'de PaylaşWhatsApp'ta PaylaşTelegram'da Paylaş

Türkiye’nin finansal teknoloji yazılım şirketi İnfina Yazılım, 1995’te kurulduktan sonra 30. yılını kutladı. 19 Kasım 2025 tarihinde Swissôtel The Bosphorus’ta düzenlenen etkinliğe, şirketin kurucu ortakları Y. Nejat Özek ve Nükhet Demiren ev sahipliği yaptı. Etkinlikte sektördeki dijitalleşme trendleri ve 2026 yılına yönelik öngörüler paylaşıldı.

İnfina, 30 yıllık geçmişi boyunca sermaye piyasalarına yönelik uçtan uca çözümler geliştirdi. Şirket, 130 kuruma hizmet sunarken 78 milyar doları aşan fon büyüklüğünü destekliyor. 185 kişilik ekip ile 2.000’den fazla kullanıcıya karar alma, analiz ve raporlama süreçlerinde teknoloji desteği veriyor.

İnfina Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Y. Nejat Özek, 30 yıl önce 9 kişiyle başlayan yolculuğun bugün 185 kişilik bir ekip ve 130 müşteriyle devam ettiğini belirtti. Türkiye’nin sermaye piyasalarında yönetilen varlıkların GSYİH’ya oranı gibi kriterler üzerinden büyüme potansiyeline dikkat çekti. Şirketin teknoloji altyapısının entegrasyon, regülasyon uyumu ve gerçek zamanlı raporlama gibi alanlarda kurumlara destek sunduğunu ifade etti.

Özek, Ar-Ge yatırımlarının önemine vurgu yaptı. Şirketin 6 kişilik akademik kadrolu Ar-Ge ekibi ve yaklaşık 100 kişilik ürün geliştirme ekibi ile yapay zeka, blok zincir ve tokenizasyon alanlarında çalışmalar sürdürdüğünü dile getirdi. Bu alanlarda 2026 yılına kadar yeni çözümler sunmayı hedeflediklerini söyledi.

İnfina Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nükhet Demiren, şirketin 30 yıllık sürecini emek, iş birliği ve öğrenme temaları üzerinden değerlendirdi. İnsan kaynağının başarıda belirleyici rol oynadığını vurguladı. 185 kişilik kadrolarının büyük kısmının hem teknoloji hem de finansal süreçlere hâkim olduğunu kaydetti.

Demiren, sektöre adım atmak isteyen gençlere destek vermek amacıyla İnfina Akademi’ni başlattıklarını açıkladı. Akademi aracılığıyla yılda ortalama 50 öğrenciye 6 haftalık eğitim ve uygulama programları sunduklarını belirtti. Şimdiye kadar 200’den fazla öğrenciye staj ve eğitim imkanı sağladıklarını ifade etti.

Şirketin sosyal etki projelerinden örnekler paylaşan Demiren, Esas Sosyal, TEMA ve ÇYDD ile yürütülen iş birliklerine değindi. Bu yıl destekledikleri Şapinuva arkeolojik kazı projelerinin de dikkat çekici katkılar sunduğunu aktardı. Ayrıca bilgi güvenliği, kişisel veri ve hizmet yönetimi alanlarında uluslararası sertifikalara sahip olduklarını belirtti.

Demiren, şirketin kurum içi girişimi Öneriver ile ISO 42001 Yapay Zeka Yönetim Sistemi Sertifikası alan ilk kurumlardan biri olduğunu açıkladı. Bu sertifikanın, şirketin kalite ve güvenilirlik anlayışının bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Ekonomist Çağlar Kuzlukluoğlu, son 30 yıldaki teknolojik gelişmeleri ve ekonominin gündelik hayata etkisini paylaştı. Panel oturumunda ise İnfina Strateji ve Büyümeden Sorumlu Yöneticisi Emre Gözey moderatörlüğünde, yapay zeka ve tokenizasyon alanındaki yeni yatırımlar değerlendirildi.

Tags: İnfina Yazılım

İLGİLİ YAZILAR

No Content Available

SON YAZILAR

Kripto borsası Bybit TR resmi X hesabına erişim engeli getirildi

Android cihazlara, sızma girişimlerini kaydeden yeni özellik yolda

BBC YouTube platformu için orijinal içerik üretmeye hazırlanıyor

2.8 milyon TurkNet abonesine ait verilerin sızdırıldığı iddia ediliyor

Türkiye teknoloji ihracatında 112 milyar dolar barajını aştı

Microsoft, Meta ve Amazon artık Wikipedia verisi için ödeme yapacak

Uygulama mağazalarında kimlik ibraz etme dönemi kapıda olabilir

Xiaomi yeni Mijia akıllı ürünlerini ve akıllı gözlüğünü Türkiye pazarında satışa sundu

NVIDIA bellek krizi nedeniyle rotayı RTX 5060 ve 8GB modellere çevirdi

Eski Tripwire CEO’su oyun ertelemelerinin faturasını uzaktan çalışmaya kesti

SON REHBERLER

Dizüstü bilgisayar fanının yüksek sesini azaltmanın pratik yolları

CS 2’de FPS drop ve kasma sorununu gidermenin pratik yolları

Instagram’da DM gönderme sorununu çözmek için pratik yollar

İşlemcilerde Hyper-Threading ve SMT teknolojisini anlama rehberi

Spotify çalma listesini Apple Music’e aktarma nasıl yapılır

BIOS ayarlarıyla bilgisayar kapalıyken ekipman ışıklarını kapatma

Asus anakartta BIOS şifre ekranını kaldırmanın pratik yolları

Windows’ta klavye ışıkları yanıyor ama tuşlar çalışmıyor sorunu giderme

Windows’ta fare imlecinin ters yönlere hareket etmesini düzeltme

Bosch bulaşık makinesinde çalışan yıkama döngüsünü sıfırlama nasıl yapılır

BASIN BÜLTENLERİ

Pluxee: İş dünyasında bağlılığın yeni tanımı araştırması sonuçlandı

Akbank, Mastercard ve Asya Kalkınma Bankası kadın KOBİ’leri desteklemek için ortakladı

TD SYNNEX, gelirini 17,4 milyar dolara çıkardı

HPE Networking Müdürü: 2026 yılında ağ teknolojilerinde yapay zeka dönüm noktası geliyor

2025’te Türkiye’de kartlı alışveriş hacmi 24 trilyon TL’ye ulaştı

Vestel’in yeni CEO’su Gökhan Sığın oldu

Canon Entegre Baskı Grubu’na Peter Saak atandı

Vertiv, PurgeRite satın alımıyla yapay zeka soğutma kapasitesini genişletti

Xiaomi Redmi Note 15 ailesi Türkiye pazarında satışa çıktı

Philips Café Aromis serisi tanıtıldı

Digital Report

© 2019 Digital Report bir Linkmedya markasıdır.

  • Dergi
  • Yazarlar
  • Basın bültenleri
  • Gizlilik
  • İletişim
  • Künye

Bizi takip edin

No Result
View All Result
  • TEKNOLOJİ
  • YAPAY ZEKA
  • PROFESYONEL
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • OYUN
  • REHBER
  • BASIN BÜLTENLERİ
  • YAZARLAR
  • DERGİ
  • KÜNYE
  • İLETİŞİM