Apple, cihazların yazılımını kablosuz olarak geri yükleme sistemini, iPhone 16 modellerinin ardından şimdi de yeni tanıttığı iPad mini 7’ye getirdi. Yeni özellik, kullanıcıların cihazları donduğunda ya da çalışmaz hale geldiğinde kurtarma işlemlerini daha pratik hale getirecek.
iPhone’dan sonra iPad Mini’ye de kablosuz kurtarma geldi
Daha önce iPhone 16 modellerinde tanıtılan kablosuz kurtarma sistemi, artık A17 Pro çipli iPad mini 7’de de mevcut. Bu sistem sayesinde, iPad mini 7 veya iPhone 16 gibi bir cihaz kurtarma moduna geçtiğinde, yakınına başka bir iPhone veya iPad koyarak yazılım geri yükleme işlemi başlatılabiliyor. Öncesinde kullanıcılar bu gibi durumlar için bilgisayar bağlantılı yöntemlere başvurmak zorundaydı.
Apple, kablosuz kurtarma özelliğini ilk kez iOS 15.4 ve watchOS 8.5 ile Apple Watch için getirmiş, ardından da iOS 17 ve tvOS 17 ile Apple TV’ye genişletmişti. Şimdi bu sistemin iPad mini 7’ye eklenmesiyle Apple ekosisteminde daha fazla cihazda bu özellik kullanılabilir hale geliyor.
RecoveryOS bölümü nasıl çalışıyor?
iPad mini 7, iPhone 16 ile aynı şekilde bir RecoveryOS (kurtarma) bölümü içeriyor. Bu sayede, cihazın yazılımı kablosuz olarak geri yüklenebiliyor. RecoveryOS bölümü, cihazlar fabrikadan çıkmadan önce yüklendiği için bu özellik şu an sadece yeni modellerde kullanılabiliyor.
Yine de iOS 18 çalıştıran herhangi bir iPhone veya iPad, kablosuz kurtarma desteklemese bile, bir başka cihazın geri yüklenmesine yardımcı olabiliyor. Bu da Apple’ın cihazlar arası kurtarma deneyimini daha kolay hale getirmek için attığı önemli bir adım olduğunu gösteriyor.
iPad Mini 7’nin diğer özellikleri neler?
Kablosuz kurtarma sisteminin dışında, iPad mini 7 başka önemli yükseltmeler de sunuyor. Cihaz, 8GB RAM ve A17 Pro çipi ile performansı artırıyor. Ayrıca Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 destekleri sayesinde kablosuz bağlantılar çok daha hızlı ve kararlı hale geliyor. Yeni güncellenen USB-C portu ise artık USB 3.1’i destekliyor ve önceki modelin sunduğu 5 Gbps hızına kıyasla 10 Gbps’ye kadar veri aktarımı sağlıyor.
Öne çıkan görsel: James Yarema/Unsplash