Japonya, stablecoin’ler için yalnızca bankaların ve banka havalesi hizmetlerinin bu dijital varlıkları ihraç etmesine izin verecek yeni kısıtlamalar üzerinde çalışıyor.
Stablecoin’ler, itibari para birimi, altın veya diğer yatırımlar gibi harici bir varlığa sabitlenmiş bir tür dijital para birimidir.
Tether, stablecoin’lere iyi bir bir örnek olmakla beraber tartışmalara da yabancı değil. Ekim ayında, her bir token, nakit rezervleri tarafından 1’e 1 desteklendiğine dair eski iddialar için 41 milyon dolar para cezasına çarptırıldı – CFTC’ye göre, “Tether rezervleri çoğu zaman ‘tam olarak desteklenmedi’.
Japonya stablecoin’ler üzerinde çalışıyor: Yen tabanlı kripto para birimi ve yeni kısıtlamalar
Hükümet, ABD’deki benzer planların ardından 2022’de stablecoin’leri düzenleyen bir yasa çıkarmayı planlıyor. Hazine Bakanlığı, Kongre’yi bankalar dışındaki diğer kuruluşların para birimini ihraç etmesini önlemek için yasa çıkarmaya teşvik etti. Hazine, bu hareketin piyasayı istikrara kavuşturmaya yardımcı olacağını belirtti.
Japon hükümeti, stablecoin’ler ve ticaretini gerçekleştirenlere ilişkin düzenlemeleri sıkılaştırdı. Ajans, stablecoin işlemleri yapan cüzdan sağlayıcılarını denetleyecek ve herhangi bir şüpheli etkinliği bildirmek ve kullanıcıların kimliklerini doğrulamak gibi belirli güvenlik protokollerini uygulayacak.
Japon hükümeti ayrıca 2022’de yen tabanlı bir kripto para birimi başlatmayı planlıyor. DCJPY olarak adlandırılacağı konuşulan dijital para birimi, banka işlemleri tarafından desteklenecek ve şirketler arasında büyük fon transferlerini hızlandıracak.