Beeing Hope (Arılara Umut Ol) Projesi’nin temel amacı küresel ısınmaya dikkat çekmektir. Dünya çapındaki iklim değişikliğinin bir sonucu olarak Türkiye’nin biyoçeşitliliği hiç olmadığı kadar tehdit altında. Küresel iklim krizi nedeniyle, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi 2021’de oldukça sert bir yaz geçirdi.
Avrupa Orman Yangını Bilgi Sistemine (EFFIS) göre Ocak-Ağustos 2021 tarihleri arasında Türkiye’de çıkan yangınlar nedeniyle 178 bin hektar ormanlık alan yok oldu. Bu kabaca yaklaşık 250 bin futbol sahası olan İstanbul’un büyüklüğüne eş değer bir alanı ifade ediyor. Yangınların sadece bu bölgede yaşayan tüm türlerin bulunduğu ormanlar üzerinde değil, aynı zamanda yerel gelenekler ve ekonomiler üzerinde de olumsuz etkisi oldu.
Yangınlarda en çok tahrip olan türlerden biri olan kızılçam ağaçları, çam balı üretiminin merkezinde yer almaktadır. Sonuç olarak bölgede arıcılık sona eriyor ve arılar bu kış açlık ve diğer hastalıklardan dolayı hayatta kalamayacaklar.
Beeing Hope Projesi nedir?
Yangınlar dolayısıyla bölgede biyoçeşitlilik kaybının yaşanması kaçınılmaz. Sonuç olarak, Le Petit Marseillais Türkiye’nin desteği ve National Geographic Türkiye Dergisi iş birliğiyle arıların ve çam balı üretiminin eski haline getirilmesine yardımcı olmak için Beeing Hope Projesi oluşturuldu.
https://www.youtube.com/watch?v=FFcbKZGDg04&feature=emb_imp_woyt
Wormhole hack: 320 milyon dolarlık kripto çalındı
Projenin ilk adımı kamuoyunu bilinçlendirmek. Sonuç olarak, kendini adamış bir sanat topluluğu, yıkım konusunda farkındalığı artırmak için yeni bir NFT koleksiyonunu ortaya çıkardı. Türkiye’nin ilk multidisipliner NFT koleksiyonu olma özelliğini de taşıyan proje, çeşitli sanat dallarından 28 farklı sanatçının 10.000’den fazla eserini içeriyor.