Microsoft Teams hakkında bilmeniz gerekenler son zamanlarda herkesin evden çalışmaya başlaması ile önem kazanmaya başladı. Microsoft Teams nedir, avantajları nelerdir anlatıyoruz.
Yapılan bir araştırmaya göre evden çalışan çalışanların yüzde 77’si, uzaktan çalışırken çok daha verimli çalıştıklarını belirtti. İnternetin en iyi yanlarından biri de e-postalara, yazılımlara, dosyalara ve daha pek çok şeye erişebilmek için ofis sınırları içinde olmak zorunda olmamak.
Covid-19 salgını nedeniyle tüm dünyada pek çok çalışanın işlerini evden yürüttüğü bu günlerde, büyük şirketler de çalışanlarının evde kalması için çalışma modellerini değiştirmeye başladı. Yeni çalışma modelleri de “evden nasıl daha efektif çalışılır?” sorusunu akıllara getiriyor. Bu soruya cevap olarak Skype, Slack gibi görüntülü konuşmaya olanak tanıyan uygulamalar gündemde. Ancak burada da güvenlik soruları kullanıcıları endişelendiriyor.
Microsoft Teams nedir?
Microsoft, 2016 yılında hali hazırda işleyen Office 365 servislerine bir yenisini, Microsoft Teams‘i ekledi. Teams, global ve uzaktan çalışanları bir araya getiren bir konuşma platformu. Dosya paylaşımı, bire bir konuşma, grup konuşması gibi pek çok özelliği içinde barındırıyor. Microsoft Teams, Skype, SharePoint, Exchange ve Yammer gibi tüm Office 365 hizmetleri ile de entegre bir şekilde çalışıyor.
Microsoft Teams avantajları
Microsoft Teams’i kullanmaya başlamak için Office 365 Portalı’na giriş yapmanız gerekiyor.
1.Ekipler için geliştirilmiş bir platform
Microsoft Teams bugünün ekipleri için geliştirilmiş bir platform. Teams kullanıcılarına açık, dijital ve herkesin işlerini entegre edebileceği bir ortam deneyimi sunuyor.
Teams, hali hazırda Microsoft Groups içerisinde yer alıyor. Bu sayede tüm veri ve konuşmalarınızı Microsoft Graph ve Office 365’in yönetimi dahilinde ulaşılabilir kılıyor.
Bunun yanı sıra Teams ve Skype entegrasyonu sayesinde video ve ses kapasitesi, pek çok modern görsel iletişim araçları ile zenginleştiriliyor. GIF, sticker, emoji gibi özellikler ile konuşmalar daha eğlenceli bir hale geliyor.
2. Gelişmiş toplantı deneyimi
Bugünün iş dünyası için sanal toplantılar oldukça önemli. Teams kullanıcılarına zamanlanmış tüm toplantılarının listesini, zamanlamayı, konuyu ve toplantıya katılacak diğer kişilerin listesini veriyor.
3. Bot galerisi
Üretkenliği artırmak için pek çok özelliğe sahip 24 farklı bot bulunuyor. Teams hakkında sıkça sorulan sorular için T-Bot, iş arkadaşları ile ilgili konular için Polly Bot, zamanlanmış raporları iletmek için StatsBot, ve iş arkadaşlarınız ile kutlama yapmak için GrowBot bunlardan sadece birkaçı.
4. İdeal takım çalışması alanı
Office 365 Group üyesi olduğunuzda, Office 365’in PowerPoint, Excel, Word, Planner, OneNote, SharePoint, Delve, Power BI gibi her türlü araç ve hizmetinden yararlanmanın deneyimini yaşıyorsunuz.
5. Mobil ses ve video arama
Teams, Android ve iOS işletim sistemlerinin her ikisinde de kolay kullanımıyla iş arkadaşlarınız ile konuşabilmeniz için bir uygulama sunuyor. Android işletim sistemine sahip cihazlarda konuşmalar hem sesli hem görüntülü yapılabilirken, iOS işletim sistemine sahip cihazlarda şu an için sadece sesli görüşmeler yapılabiliyor.
6. Kişiselleştirme
Uygulamaların kişiselleştirilebilir olması son zamanlarda oldukça önemli bir özellik olmaya başladı. Eğer içerisinde bulunduğunuz organizasyon ile olan iletişimininizin güçlenmesini istiyorsanız, Microsoft Teams size bu konuda yardımcı olabilir. Teams, kullanıcılarını GitHub ve Twitter gibi üçüncü parti araçlar ile ilgili bildirimler göndererek güncelleyebilir.
7. Gelişmiş güvenlik ayarları
Güvenlik, Microsoft Teams uygulamasını diğerlerinden ayıran özelliklerin başında geliyor. Office 365’in herhangi bir servisinde, en son güvenlik önlemleri ile kullanıcılara ait tüm veriler güvenli bir şekilde saklanıyor. Teams ve diğer Office 365 hizmetlerinin hepsi ISO 27001, HIPPA. SOC 2 ve the EU Model Clauses standartlarına uygun bir şekilde şifreleniyor.