Resmi Gazetede yayınlanan karara göre aralarında Migros, Trendyol, Koç, Lidio’nun da bulunduğu 16 şirket daha Ödeme Kuruluşu ve Elektronik Para Kuruluşu olarak faaliyet göstermeye hak kazandı.
Yayınlanan karar metninde yer alan şirketler arasında Trendyol, Migros, Koç ve Lidio en çok dikkat çekenler arasında. Uzun süredir bu izni almak için bekleyen Trendyol sonunda amacına ulaştı.
16 yeni Elektronik Para Kuruluşu Resmi Gazete’de yayımlandı
Elektronik para pazarında etkisinin büyük olacağına inanılan Trendyol‘un ilerleyen günlerde neler yapacağını merakla beklerken, oluşacak rekabet ortamında tüm gözlerin üzerinde olacağını söylemek mümkün. Geçtiğimiz haftalarda da emlak kategorisinde, yapılan yasal düzenlemeler nedeniyle Trendyol bu alandaki çalışmalarını sonlandırmak zorunda kalmıştı.
Listedeki bir diğer dikkat çeken şirket ise ülkemizde önemli bir yere sahip olan market zincirlerinden Migros‘un şirketi MoneyPay oldu. MoneyPay, Colendi ve Param iş birliğiyle hazırlanmış ve onların üzerinden hizmetler sunmaya başlamıştı. Ancak daha farklı hizmetler de sunmayı planlayan şirket, bu izinle beraber farklı kullanıcı gruplarında hizmet vermeye başlayabilecek.
Birkaç yıl önce Koç Grubu tarafından kurulan Token şirketi de, elektronik para izni alan şirketler arasında. Grup içi ve grup dışı finansal hizmetler sunmayı planlayan şirket, Koç Grubu şirketlerinin dışında daha yenilikçi bir profil çiziyor. İznin ardından şirketin neler yapacağını ilerleyen zamanlarda göreceğiz. Şirket henüz çok fazla duyurmamış olsa da ve hatta ana sayfasında yer almamasına rağmen, yemek kartı hizmetlerine grup içerisinde başladı.
Listede yer alan tanıdık şirketlerden biri ise Türkiye Fintech ekosisteminin deneyimli isimlerinden Emre Güzer’in Kurucu Ortağı ve CEO’su olduğu Lidio. 2 yıl önce kurulan Lidio, Güzer’in Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlara göre, Türkiye’nin en büyük online ödeme platformu ve kayıtlı kart ödeme havuzlarından birine sahip. Şirketin izin süreci devam ederken, grup şirketleri Mobilexpress ile çalışmalarını sürdürüyor.
Listenin tamamına baktığımızda birbirinden değerli birçok şirketin yer aldığını görüyoruz. Bu şirketlerin pazara katılımıyla birlikte nasıl bir rekabet ortamı oluşacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. İşte listede yer alan şirketlerin listesi:
- As Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.
- Bingo Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş
- BRQ Link Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- DSM Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.
- Fzypay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- Lidio Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- Moneypay Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.
- ParaQR Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- Parolapara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- Rubik Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- SecurIT Ödeme ve Elektronik Para Hizmetleri A.Ş.
- Sundus Ödeme Kuruluşu A.Ş.
- Token Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para A.Ş.
- Tom Pay Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- TTM Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
- Vepara Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş.
Bunun yanı sıra, yerli oyun şirketi Yin Yang Games’in 1 milyon dolar yatırım aldığını biliyor muydunuz?