Neutec İlaç’ta kullanılmaya başlanan Microsoft VDI sanal masaüstü altyapısı çözümü, çalışanların mobil cihazları üzerinden şirket kaynaklarına güvenli ve kapsamlı erişimlerinin sağlanmasında büyük kolaylık sağlıyor.
1992 yılında yüzde 100 yerli sermayeyle kurulan ve Türkiye’deki ilaç şirketleri arasında ilk 10’da yer alan Neutec İlaç’ın teknoloji ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2010 yılında kurulan CPI Teknoloji, bilgi güvenliğini sağlamak için Microsoft ürünlerini tercih etti. Şirket güvenli mobil erişimin sağlanmasında Microsoft VDI, sanallaştırma ayağında Microsoft Hyper-V ve sistem yönetiminde Microsoft System Center ürünlerinden güç alıyor.
Böylesine büyük bir yapının en büyük ihtiyacının bilgi güvenliği olduğunu söyleyen Neutec İlaç’a bağlı CPI Teknoloji Genel Müdürü Murat Lama, “Türkiye genelindeki çok sayıda çalışanımızın mobil çalışma ihtiyacı içinde olmasından dolayı veri güvenliği ve esnek iletişim gibi konularda uygun bir çözüm arayışındaydık. Microsoft VDI teknolojisiyle bu sorunumuza çözüm bulabileceğimizi düşünerek projeye başladık ve uzman personelimiz sayesinde projeyi başarıyla tamamladık” dedi.
CPI Teknoloji’nin teknolojik altyapısında Microsoft ürün ailesinin ağırlıklı olarak kullanıldığına dikkat çeken CPI Teknoloji Sistem Tasarım Departman Müdürü Kerem Aşçı, “Sanallaştırma platformunda Hyper-V, sistem yönetim platformunda System Center ürün ailesini kullanıyorduk. VDI projesi mobil kullanıcılarımızın sisteme güvenli bir şekilde erişimini sağlama ihtiyacından doğdu. Bilgi güvenliğine verdiğimiz önemden dolayı bu konuda Microsoft VDI çözümünü tercih ettik” dedi.
Bilgi kaybını önlüyor, lisanslama maliyetlerini azaltıyor
Kerem Aşçı, Microsoft VDI sayesinde mobil cihazların çalınması veya arızalanması durumunda herhangi bir bilgi kaybı yaşanmamasının önüne geçildiğini söyledi. Microsoft VDI çözümünün şirket kaynaklarına tam erişimin sağlanması adına kullanıcılara büyük kolaylık sağladığına da değinen Aşçı, sertifika ve kimlik doğrulamasıyla çalışan sistemin hız konusunda ihtiyaçları karşılayan bir performans sunduğunu belirtti.
Aşçı, projede Microsoft’u tercih etmelerindeki en büyük nedenlerden birinin de lisans maliyetlerinin sanallaştırma teknolojisiyle minimuma indirilmesi olduğunu işaret etti. Aşçı, “Uzaktan erişimde kontrollü ve güvenilir bir sistem sunan bu projeyi Türkiye’de gerçekleştiren ilk şirket olma ayrıcalığı bizim için ayrıca gurur vericidir” dedi.
Microsoft Türkiye Sunucu ve Bulut Platformları Pazarlama Müdürü Kadir Şener de şunları söyledi: “Çalışanlara sanallaştırılmış masaüstü altyapısı sunan Microsoft VDI çözümü, mobil çalışanların güvenli ve hızlı bir şekilde merkezdeki sistemlerle bağlantı kurmalarını sağlıyor. Böylece çalışanlar mekandan ve cihazdan bağımsız olarak ihtiyaç duydukları bilgiye kolayca erişebiliyorlar. Microsoft VDI ile sunduğumuz olanakların, özellikle mobil çalışma kültürünün giderek yaygınlaştığı günümüzde şirketlere verimlilik ve güvenlik adına büyük fırsat sağladığına inanıyoruz.”