Arkadaşlık uygulaması OkCupid, OpenAI’nin chat robotu ChatGPT tarafından oluşturulan yeni bir eşleşme soruları kategorisini test ediyor. Uygulamanın eşleşme soruları, kullanıcıların kendilerini ve önemli değerlerini tanımlamalarına yardımcı olmayı amaçlıyor ve biriyle eşleşme yüzdesi, OkCupid’in ne kadar uyumlu olabileceklerini düşündüğünü gösteriyor.
OkCupid nedir?
OkCupid 2004 yılında kullanıma sunulan popüler bir arkadaşlık uygulamasıdır. O zamandan beri önemli bir takipçi kitlesi kazanmıştır ve çöpçatanlık konusundaki benzersiz yaklaşımıyla bilinmektedir. Uygulama, kullanıcıları uyumlu partnerlerle eşleştirmek için kullanıcıların bir dizi soruya verdikleri yanıtları dikkate alan sofistike bir algoritma kullanır. Kullanıcılar ayrıca tek günlük ilişkilerden uzun süreli ilişkilere kadar her şey dahil olmak üzere ne aradıklarını da belirtebilirler.
ChatGPT, birkaç ay önce piyasaya sürülmesinden bu yana giderek daha popüler hale geldi ve interneti domine etti. ChatGPT etrafındaki heyecan, Microsoft ve Google gibi şirketleri platformları için bu teknolojiden yararlanmaya teşvik etti. Bir flört uygulaması olan OkCupid’in bile bu yapay zeka trendine katılıyor olmasını, yapay zeka teknolojilerinin neden geleceğimiz olduğunun erken göstergelerinden biri olarak yorumlamak yanlış olmaz.
OkCupid her zaman trendde
OkCupid’in Küresel İletişim Başkanı Michael Kaye’e göre, şirket her zaman en son teknoloji trendlerini takip ediyor ve ChatGPT konusu sektördeki tartışmalara hakim oluyor.
OkCupid, flört eden kişilerle bir anket yaptıktan sonra, ChatGPT’nin eşleşme bulmada yardımcı olduğuna inananların, inanmayanlara göre yüzde 40 daha fazla eşleşme aldığını tespit etti. Sonuç olarak OkCupid, platformunun eşleştirme algoritması için ChatGPT tarafından oluşturulan soruları test etmeye karar verdi.
ChatGPT tarafından oluşturulan sorular
OkCupid’in öne çıkan özelliklerinden biri de eşleşme sorularıdır. Bunlar, kullanıcıların kişilikleri, değerleri ve tercihleri hakkında fikir vermek için yanıtlayabilecekleri sorulardan oluşuyor. Uygulama daha sonra bu bilgileri kullanıcıları uyumlu partnerlerle eşleştirmek için kullanıyor.
Arkadaşlık uygulaması ChatGPT’den 135.000’den fazla kez yanıtlanan altı arkadaşlık sorusu oluşturmasını istedi. Sorular içe dönüklük ve dışa dönüklük, favori hafta sonu aktiviteleri ve kullanıcıların bir partnerde en çok neye değer verdiği gibi konuları kapsıyor. Yanıtlar, çoğu insanın kendini içe dönük olarak gördüğünü ve geceyi sabaha tercih ettiğini ve bir partnerde en çok güvene değer verdiklerini gösteriyor. Sorular, kullanıcılara kendilerini ve bir partnerde ne aradıklarını tanımlamalarına yardımcı olacak bir dizi konu sunuyor.
Tinder En Seçkin Profiller nedir, nasıl çalışır?
İşte ChatGPT’nin ürettiği altı soru:
- Daha çok içe mi yoksa dışa mı dönüksünüz?
- Sabah insanı mısınız yoksa gece insanı mı?
- Bir hafta sonunu geçirmenin en sevdiğiniz yolu nedir?
- Bir partnerde en çok neye değer verirsiniz?
- Bir ilişkiyi ne zaman bir sonraki seviyeye taşıyacağınızı nasıl belirlersiniz?
- Bir ilişkide kendi ihtiyaçlarınız ile partnerinizin ihtiyaçlarını nasıl dengelersiniz?
Son düşünceler
Şirketler platformları için yapay zeka ve ChatGPT’ye yöneldikçe, diyalogsal yapay zeka alanında daha da heyecan verici gelişmeler görmeyi bekleyebiliriz. ChatGPT tarafından oluşturulan eşleşme sorularının OkCupid tarafından kullanılması, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve insanların daha anlamlı bağlantılar bulmasına yardımcı olmak için yapay zekanın nasıl kullanılabileceğinin sadece bir örneğidir.
Son aylarda ChatGPT internette yaygın bir ilgi ve popülerlik kazandı. Hatta bu popülerlik Microsoft’u OpenAI’nin GPT-4 modelini Bing’e entegre ederek arama motorunda ChatGPT’ye benzer bir deneyim sunmaya teşvik etti. Sonuç olarak Google, yapay zeka geliştirmede lider konumunu ortaya koyma baskısını hissetti ve kısa süre önce yeni yapay zeka denemesi Bard‘ı duyurdu. Diyaloğa dayalı yapay zekaya olan talebin artmasıyla birlikte, şirketlerin bu trende ayak uydurmak ve bu alanda rekabetçi kalmak için çabaladıkları açık.