Sahte video konferans uygulamalarında gizlenen siber tehditler salgın sürecinde yüzde 1.067 arttı. Covid-19 salgını, çok sayıda insanı işlerini evlerine taşımaya zorladı, bu da video konferans uygulamalarının kullanımında benzeri görülmemiş bir artışa neden oldu.
Sahte video konferans uygulamalarındaki siber tehditler 10 katına çıktı
Video konferansların popüler hale gelmesi Zoom, Microsoft Teams, Lifesize, Join.me, Flock ve Gotomeeting gibi popüler sanal toplantı uygulamalarından bazıları olarak kamufle olan kötü amaçlı yazılımları dağıtmak için siber suçlular tarafından istismar edildi.
Bu kapsamda video konferans uygulamalarında gizlenen siber tehditler bir yılda yüzde 1.067 arttı, yani neredeyse 10 katına çıktı.
Saldırganlar, COVID-19 salgınından yararlanıyor
Siber saldırganlar, kurbanları içinde kötü amaçlı yazılımları gizleyen bir yükleyiciyi indirmeye ikna etmek için e-postalar veya kimlik avı web siteleri aracılığıyla kötü amaçlı dosyaları dağıtıyor.
Mart 2020’de, popüler toplantı uygulamaları adı altında gizlenmiş 90 bin kötü amaçlı yükleyici tespit edilirken, Şubat 2020’de bu sayı yaklaşık 12 kat artışla 1,05 milyona çıktı.
Tehditlerin çoğu, mağdurların 1,15 milyon siber tehditle karşılaştığı Ocak 2021’de tespit edildi.
2020’de bilgisayar korsanları bu tür kötü amaçlı yazılımlarla kurbanlara ayda yaklaşık 411.000 kez saldırdı. Saldırı hacmi, Kasım ve Aralık aylarında kayda değer bir artışla 2020 boyunca istikrarlı bir şekilde arttı.