digital report
  • TEKNOLOJİ
  • DRPRO
  • GİRİŞİM
  • E-TİCARET
  • FINTECH
  • MARKA
  • GÜVENLİK
  • REHBER
  • DERGİ
  • FORUM
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
digital report
Digital Report Güvenlik

Sınır ihlali: WhatsApp artık kişisel bilgileri paylaşacak

Yazar: Aytun Çelebi
26 Ağustos 2016
Kategori: Güvenlik
A A
WhatsApp kişisel bilgileri nasıl paylaşacak
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedIn'de PaylaşWhatsApp'ta PaylaşTelegram'da Paylaş

İçindekiler

  • WhatsApp kişisel bilgileri nasıl paylaşacak?
  • Ne kadar bilginin paylaşılacağını bilmiyoruz
  • Veri gizliliğini düşünmek için 30 gün yeterli bir süre mi?
  • WhatsApp’in bilgilerinizi Facebook ile paylaşmasını istemiyorsanız…

WhatsApp kişisel bilgileri paylaşacak… Yeni kullanıcı sözleşmesi, Facebook kullanıcılarının telefon numarasını, cihaz ve işletim sistemi bilgilerini paylaşma izni veriyor. Peki hayatımıza son yıllarda giren hizmetler, bu ‘ufak’ değişikliklerde daha ne kadar ileri gidecek?

WhatsApp CEO’su Jan Koum, bundan yedi yıl önce de “Kişisel bilgilerinizi kimseye satmadık, satmıyoruz ve asla satmayacağız. Bu kadar. Hepsi bu” demişti.

İki yıl önce Facebook şirketi 19 milyar dolara satın alırken de, “Siz kullanıcılar için ne değişecek: Hiçbir şey. WhatsApp otonom bir şirket olarak kalacak ve bağımsız yönetilecek” diye yazmıştı.

Bunların çoğu bugüne kadar doğru kalmış olabilir ama yeni kullanıcı sözleşmesi, her iki açıklamayı geçersiz hâle getiriyor.

WhatsApp kişisel bilgileri nasıl paylaşacak?

WhatsApp ve Facebook hesabı olan kullanıcıların telefon numaraları doğrudan paylaşılmayacak ama reklamverenler, iki kimliği eşleştirerek buna göre reklam yapabilecekler. Facebook, bu sayede kullanıcı sayısı gibi bilgileri daha doğru vereceğini söylüyor ama bundan BİZE NE.

Ne kadar bilginin paylaşılacağını bilmiyoruz

WhatsApp hesabı olup, Facebook hesabı olmayanlar için ise şimdilik bir şey değişmiyor. Fakat, bazı gıcıklar ve sosyal ağlarla arasına ciddi bir mesafe koyanlar (haklı sebepleri olanlar var, biliyoruz) dışında kimin Facebook hesabı yok ki?

Koum, telefon numarası ve cihaz, işletim sistemi bilgilerinin ve kullanım analizlerinin paylaşılmasını istemeyenlerin, otomatik yenilenen sözleşmeden caymak için 30 gün hakları olduğunu yazdı.

Veri gizliliğini düşünmek için 30 gün yeterli bir süre mi?

Verinin ticarî pazarlama sistemlerine nasıl entegre edileceği yine de tam olarak açıklanmıyor, bu sebeple 30 değil 120 gün de 365 gün de verilse, aslında bu yeterli bir süre değil.

WhatsApp’in bilgilerinizi Facebook ile paylaşmasını istemiyorsanız…

Yeni kullanıcı sözleşmesi karşınıza çıktığında Kabul Et demek yerine Daha Fazla Oku’yu seçin ve buradan bilgilerin paylaşılacağını belirten kutunun yanındaki işareti kaldırın. Bu fırsatı kaçırdıysanız, üzülmeyin. Sonradan Ayarlar altında Hesap içine girerek de paylaşımı kapatabilirsiniz.

Ne kadar dürüst bir sözleşme kabul ettirme yöntemi, değil mi?

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR  Google, eski bilgisayarları Chromebook’a dönüştüren Neverware şirketini satın aldı
Etiketler: Facebookfeat1Jan Koumkullanıcı sözleşmesimahremiyetpaylaşımpazarlamasatın almaveri gizliliğiWhatsApp
PaylaşTweet'lePaylaşGönderPaylaş

İLGİLİ YAZILAR

WhatsApp, kaybolan fotoğraf özelliği sunacak

WhatsApp, kaybolan fotoğraf özelliği sunacak

WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma [Nasıl Yapılır]

WhatsApp gruplara eklenmeyi kapatma [Nasıl Yapılır]

WhatsApp çıkartma paketlerinin içe aktarılmasına izin verecek

WhatsApp, çıkartma paketlerinin içe aktarılmasına izin verecek

Instagram'da 4 kişilik canlı yayın nasıl yapılır?

Instagram’da 4 kişilik canlı yayın nasıl yapılır?

digital report

© 2019 Digital Report bir Linkmedya markasıdır.

  • Gizlilik
  • İletişim
  • Künye

Bizi takip edin

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
  • TEKNOLOJİ
  • DR
  • GİRİŞİM
  • E-TİCARET
  • FINTECH
  • MARKA
  • GÜVENLİK
  • REHBER
  • DERGİ
  • FORUM