Popüler mesajlaşma platformu Telegram, 10. yıl dönümünü kutlamak amacıyla, kullanıcı tabanı arasında uzun süredir yüksek ilgi gören özellik olan Telegram Hikayeler özelliğini tüm kullanıcılara açtı.
Telegram Hikayeler özelliği tüm kullanıcılar için açıldı
Anlık mesajlaşma uygulamaları alanında iyi bir üne sahip olan Telegram, varlığının 10. yılını kullanıcılarına hediye bir özelliği sunarak kutluyor. Bu hediye, aralarında en çok beklenen Hikayeler özelliği olan genişletilmiş bir özellik seti şeklinde geliyor.
Telegram Hikayeler özelliği, daha önce yalnızca Premium aboneler tarafından kullanılabiliyordu. Bununla birlikte 10. yıl dönümü vesilesiyle şirket, bu özelliği tüm kullanıcılarına sunma kararı aldı.
Şirket tarafından yapılan resmi duyuru, bu dönüşümsel harekete ışık tutuyor. Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bugün Telegram 10. yaş gününü şimdiye kadarki en büyük güncellemesiyle kutluyor. Geçtiğimiz on yıl boyunca, şu anda 800 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan yüzlerce yeni özellik geliştirdik. Bu güncellemede, benzersiz bir çift kamera modu, ayrıntılı gizlilik ayarları, zaman seçenekleri ve çok daha fazlasıyla Hikayeler’i başlatıyoruz.
Telegram Hikayeler özelliğinin dikkat çekici bir yönü, gizlilik kontrollerine yaptığı vurgudur diyebiliriz. Kullanıcılar, gönderilerini belirli kişilerden gizleme yetkisine sahip olacaklar ve içeriklerinin yalnızca istedikleri kişiler tarafından görüntülenmesini sağlayacaklar. Özellikle, Premium kullanıcılara yeni hikayeleri için 6 ila 48 saat arasında değişen bir görünürlük süresi tanınıyor.
Dahası, Premium abonelik hizmeti ek ayrıcalıklar da sağlıyor. Bunlar, Premium kullanıcıların gönderileri için daha yüksek görünürlük avantajını kapsıyor. Ayrıca ücretli aboneler, başkalarının hikayelerini gizli modda inceleme ayrıcalığından yararlanarak etkileşimlerine ayrı bir katman kazandırıyor.
Karşılaştırma: WhatsApp vs Telegram
Telegrem, bu dönüm noktası güncellemesiyle platformunun popülaritesini yükseltirken, gelişen ekosisteminde hem kapsayıcılığı hem de gelişmiş işlevselliği vurgulayarak kullanıcı merkezi bir yaklaşıma bağlılığını pekiştiriyor.
Öne çıkan görsel kaynağı: Dima Solomin / Unsplash