Telegram kanallarında Sesli Sohbetleri nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, bu içeriğimizde tüm yönleriyle anlattık. 2013 yılında piyasaya sürüldüğünden bu yana Telegram, WhatsApp’a alternatif bir hizmet haline geldi. Clubhouse kullanıcılar arasında popüler hale geldikten sonra, Telegram Sesli Sohbetler ile benzer deneyimler sunmaya karar verdi.
Telegram kanalı nedir ve Sesli Sohbetler nasıl kullanılır?
Bu yazıda Telegram kanallarında sesli sohbetlerin kullanımını ve ilgili her şeyi detaylarıyla paylaşacağız. Ancak konuya girmeden önce, nasıl kanal oluşturacağımızı hızlıca gözden geçirelim.
Kanallar, çok sayıda insana mesaj yayınlama özelliğine sahip. Bir Telegram kanalının parçasıysak, ilgilendiğimiz konular hakkında birçok bilgiye erişebiliriz.
Prosedür hem telefondan hem de masaüstünden çok kolay. Mobil uygulamadan tek yapmamız gereken, ekranın sağ altında bulunan bir konuşma başlatmak için yazma simgesine tıklamak.
Açılan seçeneklerden Yeni kanal’ı seçin. Ardından kanalın adını, bir açıklama ve bir fotoğrafı seçmelisiniz. Sağ üstteki onay kutusuna tıkladıktan sonra, kanalımızın herkese açık mı yoksa özel mi olmasını istediğimizi seçmenin zamanı geldi.
Herkese açıksa, diğer kişilerin kanalımızı bulmasını sağlayacak kalıcı bir bağlantı eklemeliyiz. Son olarak, katılımcıları seçiyoruz ve hepsi bu kadar, kanalımız hazır.
Telegram kanallarında sesli sohbetler
Oluşturulan kanalımızla Sesli Sohbetleri kullanmaya başlayabiliriz. Başlamak için, Telegram uygulamasındayken, ayarlardaki üç noktaya basarak kanal profiline gidin ve sesli sohbeti başlat düğmesine basın. Bu noktada Telegram’ın dosyalarınıza erişebilmesi için izinleri etkinleştirmeniz gerektiğini unutmayın. İlgili menüde mikrofon görünecek, ona dokunduğunuzda sesli sohbet başlayacak. Bitirmek istediğinizde, sağdaki Çıkış seçeneğine, yani kırmızı telefon simgesine dokunun. Dilerseniz ayrılabilir veya sesli sohbeti sonlandırabilirsiniz.
Konuşmaları kaydetme
Ayrıca, sohbetlerin zaman içinde erişilebilir olmasını sağlayan bu konuşmaları kaydetme seçeneği de söz konusu. Bir Telegram kanalının yöneticisiyseniz, sesli sohbetleri kaydedebilirsiniz. Böylece, daha sonra konuşmalar yayınlanabilirler, o sırada sohbeti dinlemeyen grup üyeleri buna erişebilir.
Bunu yapmak için, sesli sohbet etkinken menüdeki üç noktaya tıklayın ve Kaydı başlat seçeneğine tıklayın. Kayıt sırasında sesli sohbet kelimelerinin yanında kırmızı bir nokta etkin olacaktır. Kaydı bitirmek istediğinizde noktaları tekrar tıklayın ve Kaydı durdur’u seçin. Otomatik olarak Kayıtlı Mesajlar’a kaydedilir ve istediğiniz zaman sohbeti paylaşabilirsiniz.
Konuşma izni
Uygulamada başka bir seçenek de konuşmak için izin istemek. Üyelerin sessize alındığı kanallarda, bir dinleyici el kaldırma işlevini etkinleştirebilir ve böylece yöneticileri konuşmak istedikleri konusunda uyarabilir. Yöneticiyseniz, kimin konuşacağını seçebilirsiniz. Bu, kaostan kaçınmak için kesinlikle iyi bir seçenek.
Dinleyici ve konuşmacı bağlantıları
Kullanıcıların yönetimini ve katılımını kolaylaştırmak için bir başka seçenek de dinleyiciler ve konuşmacılar için özelleştirilmiş bağlantılar sunmak. Sesli sohbet devam ederken, menüdeki üç noktayı tıklayın ve Davet bağlantısını paylaş seçeneğini seçin. Seçtiğiniz kişi, sesli sohbete katılmak için bir davetiye alacak.
Ek olarak, sesli sohbetler belirli bir başlık ile adlandırılabilir. Bu, kullanıcıların katılmadan önce sohbet konularını görmelerine olanak tanır. Konuşma menüsündeki (⋮) üç noktaya tıklayın ve sesli sohbet başlığını düzenle’yi seçin.