Tüprag Kışladağ Altın Madeni’nde, Schneider Electric’in E-House çözümü ile orta gerilim, alçak gerilim ve bir çok elektrik ekipmanı ile birlikte trafoların oluşturduğu altyapı yatırımı hayata geçirildi.
Tüprag Kışladağ Altın Madeni güvenli enerjiye kavuştu
E-House çözümüyle birlikte sahada yapılacak inşaat ve elektrik işçiliği, satınalma, lojistik, prjoje yönetimi gibi bir çok konuda müşterinin yükü azaltılırken, teslim süresinde avantaj sağlandı.
Schneider Electric E-House ve Ecostruxure çözümleri sayesinde Tüprag Kışladağ Altın Madeni, 7/24 kesintisiz, güvenli ve sürdürülebilir enerjiye kavuştu.
Schneider Sürdürülebilir Etki Programı’nın merakla beklenen ilk yıl sonuçları açıklandı
Schneider Electric’ten 3 büyük proje
2020 yılının son çeyreğinde ADR bölgesinde gerçekleştirilen karbon kolonları projesi kapsamında, Schneider Electric ile ilk modüler tip elektrik odası ( E-House ) projesinin hayata geçirildiği bilgisini veren Tüprag Kışladağ Altın Madeni Elektrik Projeleri ve Devreye Alma Yöneticisi Gökay Kutlu Koçak, “3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ilk E-House projesi; tasarım sürecinden, imalat ve son testlere kadar gözlemlenen, öğrenilen bir çok detayıyla HPGR projesine referans olması sebebiyle bizim için oldukça önemli bir projeydi. İlk modüler tip elektrik odasının (E-House) devreye alındığı tarihten bu yana sorunsuz bir şekilde çalışması, bir sonraki projelerde ihtiyaç duyduğumuz elektrik odası yapısının modüler tip (E-House) olarak seçmemize sebep oldu. Schneider Electric’in 2021 Haziran ayında teslim ettiği HPGR projesine ait modüler tip elektrik odası (E-House) ise, daha kapsamlı ve kapasite olarak daha büyük olmasına rağmen yine yüksek bir performansla çalışmasına devam etmektedir. 2022 Mart ayında Kuzey Overland Konveyör Projesi’ne ait üçüncü modüler tip elektrik odasının (E-House) sahamıza teslimi ve kurulum işlemleri tamamlandı. Her üç projeyi de sorunsuz bir şekilde hayata geçirdiğimiz için Schneider Electric proje yönetimi ve saha ekibine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.