Piper Sandler tarafından yürütülen bir metaverse anketi, ortalama yaşı 16 olan 7100 Amerikalı gençle, gelişmekte olan metaverse evreni ile etkileşimleri hakkında bir anket yaptı. Her gün yeni bir metaverse girişimi duyuruluyor ve birçoğu platformlarının yeni nesil internet olacağını iddia ediyor.
Birçok işletme, Z Kuşağı’nı arzu edilen bir hedef kitleye yaklaşırken potansiyel bir yeni gelir kaynağı olarak görüyor. Bu metaverse anketi, metaverse platformlarının gelişimi hakkındaki fikirleri değiştirebilir.
Metaverse anketi, gençlerin metaverse üzerinde bölündüğünü gösteriyor
Görünüşe göre bu alternatif gerçeklik gençleri heyecanlandırmıyor. Yeni bir ankete göre, ankete katılanların yarısı metaverse aşina değil veya bu evrenlere erişim sağlayacak bir cihaz satın almayı düşünmüyor. Tüketicilerin yalnızca yüzde 9’u önümüzdeki birkaç ay içinde bir sanal gerçeklik kulaklığı satın almayı planlıyor. Ancak ankete katılanların dörtte biri (yüzde 26), metaverse’ü ziyaret etmelerini sağlayan bir VR gadget‘ına zaten sahip. Bu gençlerden üçüncüsü, örneğin Paris Hilton’un şeffaf çantasının bir kopyasını satın alabileceğiniz bu sanal dünyayı keşfetmek için ara sıra kullanıyor.
Video oyunları Gen Z’yi metaverse’e getirebilir
Bu rakamlar, Meta’nın gelişimine yardımcı olmak için yola çıkan Meta ve diğer şirketlerin çabalarının üzerine gölge düşürdü. Facebook CEO‘su şirketin kısa süre önce Horizon Worlds kullanıcılarının sanal ürünler satabilmelerini sağlamak istediklerini açıkladı.
Epic Games, metaverse için 2 milyar dolar yatırım aldı
Öte yandan genç Amerikalılar, AR konusunda eski nesiller kadar hevesli değil. Bununla birlikte, video oyunları, onlara ilgi duymaları için bir geçit görevi görebileceğinden, video oyunları sayesinde onları benimsemeyebilirler. Piper Sandler’ın metaverse anketi, gençlerin yüzde 68’inin kendilerini oyuncu olarak tanımladığını ve bu da onları metaverse şirketleri için ideal bir pazar haline getirdiğini ortaya koydu. Video oyunu oyuncuları, yarının bu dijital dünyasının hala ilk günlerinde olmasına rağmen, ona zaten servet harcadı.
Fortnite: Tones and I etkinliği örnek teşkil ediyor
Fortnite, iki yıldır Travis Scott, Zara Larsson ve Ariana Grande gibi ünlü sanatçıların sanal konserlerine ev sahipliği yapıyor. Bu büyük çaplı etkinlikler on milyonlarca kişi tarafından izlendi. Metaverse, kripto para birimleri ve NFT’ler gibi blok zinciri ile ilgili teknolojilerde de bulunabilir. Ancak, Amerikalı gençler için değil. Piper Sandler tarafından yapılan ankete katılan gençlerin yalnızca yüzde 11 ve yüzde 8’i şimdiye kadar sanal para birimleri veya takas edilemez token’lar satın aldı. Ancak, çok daha fazla insan bu son teknolojilere aşina ve bu nedenle bunlara katılmaya istekli olabilir.