Bircom’un distribütörlüğünü üstlendiği markalar arasında yer alan Zoom, Okta Businesses at Work Raporu’na göre başta APAC ve EMEA gibi bölgeler olmak üzere kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor.
Zoom büyümeye devam ediyor
Rapora göre, müşteri sayısına göre yapılan sıralamada ilk beş uygulama arasında olduğu belirtilen Zoom’un tekil kullanıcılara göre yapılan sıralamada da APAC’ta en hızlı büyüyen uygulama olduğunun altı çiziliyor. Tekil kullanıcılara göre markanın popülerliği incelendiğinde, Zoom’un, 2020 yılındaki yüzde195’lik büyümesiyle bu alanda bir önceki yıla göre yüzde 42’lik bir artış gösterdiği görülüyor.
Asya-Pasifik bölgesinde yüzde 231 oranında büyüdü
Zoom’un küresel yaygınlığının artış gösterdiğini vurgulayan rapor, markanın video konferans alanındaki gücünü, bir önceki yıla göre APAC’ta yüzde 37, EMEA’da ise yüzde 45 büyüterek bölgesel müşteriler arasında yükselişini sürdürmekte olduğunu ortaya koyuyor.
APAC bölgesinde kısa sürede yüzde 231’lik artışla bölgede ‘tekil kullanıcı sayısına göre’ en hızlı büyüyen uygulama unvanını kazanan Zoom’un popülerliğinin sağlık, farmasötik, finans, bankacılık, eğitim ve kâr amacı gütmeyen sektörlerde daha fazla arttığı ve uygulamanın bu sektörlerde en popüler üçüncü uygulama olarak karşımıza çıktığı açıklanıyor.
2020’de eğitim sektöründe yüzde 1941 oranında büyüme
Microsoft 365 kullanıcılarının yüzde 45’inin Zoom’u kullandıklarını gösteren rapor verilerine göre, çok sayıda yeni üye kazanmaya devam eden markanın, Okta tarafından; ‘Google Workspace, Zoom ve Slack’ten oluşan “iş birliğinin güçlü üçlüsü” olarak adlandırılan grubun öne çıkan bir üyesi olduğunun da altı çiziliyor.
Zoom toplantılarınızı doğrudan Twitch’te yayınlamak artık mümkün
Eğitim sektöründe Google Workspace ve Zoom iş birliğine odaklanan rapor, 2020 Businesses at Work (from Home) raporunda Zoom’un 23 Mart 2020’de eğitim sektöründeki müşteriler arasında 28 gün öncesine kıyasla yüzde 1941 büyüme kaydettiğini gösteriyor.
Raporda ayrıca, “Teknoloji sektöründe, bahsi geçen ‘iş birliğinin güçlü üçlüsü’ tarafında bir önceki yıla göre hâlâ ciddi büyüme kaydedildiğini, Google Workspace’in yüzde 32, Zoom’un yüzde 33 ve Slack’in de yüzde 34 oranında büyüdüğüne dikkat çekiliyor.