Birçok geçerli sebepten ötürü Android’de telefon konuşması kaydetme ihtiyacınız olabilir. Bir iş görüşmesinde tüm ayrıntıları kaydetmek için ya da kanıt olarak kullanacağınız bir görüşmeyi kaydetmek için bu işlem geçerli bir yöntemdir. Android cihazlar, varsayılan olarak yerleşik bir telefon görüşmesi kaydetme aracı içermiyor. Ancak çok iyi sonuç vermeseler de, Google Play Store’da bunun için kullanabileceğiniz uygulamalar var.
Bilmeniz gereken noktalardan biri, hem yerel hem de ulusal yasaların, telefon görüşmelerini kaydetme konusunda yasal düzenlemeler içerebilmesi. Bu nedenle, telefon görüşmesi kaydetmeden önce buna yetkiniz ya da izniniz olması gerektiğini unutmayın.
Genellikle telefon görüşmelerinin kaydedilmesinde, yasalar olsa da her iki taraf sözlü olarak buna rıza gösterirse herhangi bir yasal sorunla karşılaşılmaz.
- Android için en iyi temizleme uygulamaları [Liste]
- Google Asistan ile Android telefon bulma [Nasıl Yapılır]
- iPhone ve Android’de QR kodu tarama [Nasıl Yapılır]
Google Voice ile Android’de telefon konuşması kaydetme
Google Voice, birçok Android kullanıcısının telefonunda yüklü bir uygulama. Google Voice hesabı ile telefon görüşmelerinizi kolayca kaydedebilirsiniz. Uygulama sadece aramaları kaydetmeye izin vermekle kalmıyor, bunu ücretsiz yapıyor. Buna ek olarak Google Voice, sadece gelen aramaları kaydeder.
Bunun için öncelikle bir Google Voice hesabına ihtiyacınız var. Hesabınız yoksa Google Voice web sitesine gidin ve yönlendirmeleri takip edin. Hesap oluşturduktan sonra, kaydı etkinleştirmeniz gerekecek.
- Google Voice ana sayfasına gidin.
- Solda bulunan üç dikey noktalı menü simgesine tıklayın ve Menüden “Ayarlar”ı seçin.
- Aramalar bölümüne gidin ve sağdaki kaydırıcıyı kullanarak Gelen arama seçeneklerini açın.
- Bir kez yaptıktan sonra, klavyenizdeki “4” düğmesine basarak gelen aramaları kaydedebilirsiniz. 4 tuşuna bastığınızda, siz ve konuştuğunuz kişi, kaydın devam ettiğini belirten bir mesaj duyacaktır. Tekrar “4”e bastığınızda kayıt duracak ve otomatik olarak gelen kutunuza kaydedilecektir. Voice uygulamasında kayıtlarınıza erişmek için Menü’ye gidin ve “Kaydedildi”ye dokunun.
Google Voice mobil uygulaması
Android’de telefon konuşması kaydetme, Google Voice uygulaması ile de yapılabilir. Bunun için, sağ üst köşedeki menü simgesine tıklayın ve Ayarlar’a gidin. Gelişmiş Ayarlar içinde, Gelen Çağrı Seçenekleri’ni açın.
Üçüncü taraf arama kaydetme uygulamaları
Android için, aramaları kaydetme amacıyla geliştirilmiş birçok uygulama var. Aşağıda yer alan Android’de telefon görüşmesi kaydetme uygulamalarının hepsi test edildi. Ancak bu uygulamaları kullanmadan önce bilmeniz gereken bir şey var, o da bu uygulamaların hepsi, kayıt için telefon mikrofonunu kullanıyor. Yani hoparlör ile konuşmuyorsanız, aramalar biraz sessiz olabilir.
Call Recorder S9 – Otomatik Çağrı Kaydedici
Call Recorder S9, Android için belki de en iyi arama kaydetme uygulaması. Gelişmiş arayüzü ile uygulama, sadece iyi görünmekle kalmıyor aynı zamanda iyi de çalışıyor. Uygulama, ses kalitenizi ayarlamanıza ve her aramayı otomatik kaydetmeye yarayan bir dizi özelleştirilebilir ayar da içeriyor.
Call Recorder S9’un diğer bir önemli özelliği de, “kaydetmek için salla” özelliği. Bir aramayı kaydetmek istiyorsanız, telefonunuzu sallamanız yeterli. Uygulamada, kayıtları Dropbox ya da Google Drive gibi çeşitli bulut hizmetlerinde kaydedecek şekilde ayar da yapabilirsiniz.
Call Recorder – ACR
Google Play Store’da öne çıkan diğer bir arama kayıt uygulaması ACR. Uygulama ücretsiz ve premium sürümler içeriyor, premium sürüm 4 dolar ödeme karşılığında reklamlardan sizi kurtarıyor. Uygulama gayet basit ve iyi bir kullanım sunuyor. Bir telefon numarasına göre, aramaları otomatik olarak kaydedip saklar ve bunları organize şekilde listeler. Buna ek olarak kayıt formatları M41, MP3, WAV ve MP4 arasında değişebilir.
Uygulama, eski kayıtları otomatik olarak siler ancak silinmesini istemiyorsanız, önemli kayıtları işaretleyebilirsiniz. En önemlisi de, belli bir numaradan gelen aramaları kaydetmek istemiyorsanız onu hariç tutabilirsiniz. Buna ek olarak kayıtları bir parola ile de koruyabilirsiniz, böylelikle kimse kayıtlara erişemez. Kayıtlarınızı bir bulut hizmetine yüklemek istiyorsanız, ACR, Google Drive, Dropbox, WebDAV ve OneDrive gibi seçenekler mevcut.
Unutulmaması gereken son bir şey de, uygulama wi-fi ve VoIP aramalarını kaydetmiyor, sadece hücresel aramalar kayıt ediliyor. Wi-fi üzerinden arama yapan Google Fi ağı kullanıyorsanız, aramayı kaydetmek için kablosuz internet ağını manuel olarak devre dışı bırakmalısınız.
Harici bir kayıt cihazı ile arama kaydetme
Android ve iPhone’da telefon görüşmesini kaydetmenin son bir yolu daha var. Ancak bu yol daha karmaşık ve muhtemelen pahalı olabilir. Bir uygulama kullanmak yerine özel bir telefon kayıt cihazı satın alabilir ve akıllı telefonunuzun 3,5 mm jakına takabilirsiniz.
Waytronic Call Recorder ve Recorder Gear PR200 gibi telefon kayıt cihazları iyi seçeneklerden. Bu cihazlar kolay kullanım sunsa da fiyatları 400 TL’den başlıyor ve yukarı doğru çıkıyor.
Sonuç olarak, Android’de telefon konuşması kaydetme konusundaki tercihiniz, nasıl bir kayıt ihtiyacınız olduğuna bağlı olarak değişir.