Apple Bağdat Caddesi’nin 22 Ekim Cuma günü açılacağı duyuruldu. Apple’ın İstanbul’da Beşiktaş ve Üsküdar’da olmak üzere 2 mağazası bulunuyordu. Yeni mağazası ile bu sayı 3’e çıkacak. Today at Apple programı ve Artırılmış Gerçeklik sergisi yeni mağazaya özel olarak hazırlandı.
“Apple Bağdat Caddesi’nin açılışıyla, Türkiye’deki müşterilerimizle sahip olduğumuz derin ve uzun süreli ilişkilerimizi geliştirmekten heyecan duyuyoruz” diyen Apple’ın Perakende ve İnsanlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Deirdre O’Brien sözlerini şöyle sürdürdü, “Apple Bağdat Caddesi’nin açılışıyla daha da çok müşteriyle buluşmak ve bu müşterilere İstanbul’daki yeni evimizde Apple’ın en iyi ürün ve hizmetlerini sunmak için sabırsızlanıyoruz.”
Perspektif İstanbul
Perspektif İstanbul adlı altı haftalık Today at Apple programının lansmanı ile Apple, açılışını şehre ve yaratıcılığa atıfta bulunarak kutlayacak. 20 yerel sanatçının katılacağı yeni seri, İstanbul’da bulunan yerel topluluklar için önemli noktaları konu alırken yaratıcılık, kültür ve teknolojiyi bir araya getiren bir deneyim sunacak.

Katılımcılar, Murat Palta ile geleneksel minyatür çizimi ve illüstrasyonu, Magnum Photos fotoğrafçısı Sabiha Çimen ile görünmeyeni fotoğraflamayı ve görsel sanatçı Sinan Tuncay ile hareketli portre yaratmayı öğrenebilecekleri yüz yüze ve sanal atölye çalışmalarında yer alabilecekler.
Artırılmış gerçeklik (AR) sergisi
Yaratıcı teknoloji uzmanları Tin Nguyen ve Ed Cutting ile Türk ses tasarımcısı Oğuz Öner tarafından özel olarak hazırlanan artırılmış gerçeklik (AR) sergisi de aynı zamanda katılımcılarla buluşacak. Perspektif İstanbul’a katılan birçok farklı sanatçının da bulunduğu bu deneyim, sunduğu dijital enstalasyonuyla mağazaya niş bir hava katacak.
Katılımcılar LiDAR tarayıcısına sahip en yeni iPad Pro ve iPhone 13 Pro modellerini deneyimleyerek, geleneksel kağıt süsleme sanatı Ebru’dan esinlenilmiş seramik objeleri AR olarak görebilecekler.

Apple Bağdat Caddesi mağaza deneyimi
Ziyaretçiler dünyanın farklı yerlerindeki Apple Store’lardan ve Cupertino, California’daki Apple Center’dan izler taşıyan bir tasarımla karşılaşacak. Yapımda Aksaray Yaylak graniti ve Türk traverteni gibi yerel malzemeler de kullanıldı. Apple Bağdat Caddesi, karbon fiber çatısıyla ve ağaçlarla dolu geniş bahçesiyle farklı bir mağaza deneyimi sunmayı hedefliyor.

Ziyaretçileri video duvarı ve Today at Apple atölye çalışmalarına ev sahipliği yapan Forum alanı karşılayacak. Apple’ın en son ürünleri ise mağazanın üst katında incelenebilecek. Mekanın tamamında 9 metrelik cam giydirme kullanılarak içerisi ile dışarısı arasındaki sınır belirsizleştirilmiş. Havalandırma için açılabilen iki büyük tavan penceresi de içerisinin bol gün ışığıyla dolmasını sağlıyor.
Apple Bağdat Caddesi ekibi ise farklı çevrelerden gelen ve 14 farklı dil konuşabilen 130 kişilik bir ekipten oluşuyor. Mağaza, 22 Ekim Cuma günü yerel saatle 10:00’da ilk ziyaretçilerini karşılamaya hazırlanıyor.
Apple Bağdat Caddesi açılış gününde ise ziyaretler yalnızca randevuyla gerçekleştirilebilecek.




