SAP Gold Partner’ı Medyasoft işbirliğiyle dijitalleşme sürecine başlayan Bahçeşehir Üniversitesi, yönetim bilişim sistemleri altyapısında köklü bir değişiklik gerçekleştirerek tüm dünyadaki kampüslerinde teknoloji çağına geçiyor. Proje hayata geçirildiğinde, kuruluşunun 18. yılını kutlayan Bahçeşehir Üniversitesi uçtan uca entegre, şeffaf, yönetilebilir ve raporlanabilir bir karar destek sistemine sahip olacak.
Kurumsal yazılım ve uygulamalarda dünya lideri SAP ve geleceğin liderlerini oluşturacak iş gücünü yetiştiren Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’deki eğitim kurumlarına örnek olacak bir dijital dönüşüm projesine imza atıyor. Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye’nin eğitim kurumları kapsamında gerçekleştirilen en büyük SAP projesini hayata geçirerek uçtan uca dijital yapılanmasıyla eğitimde liderlik hedefine daha da yaklaşacak.
Eğitim sektöründe 6 kıtada 30’u aşkın ülkede iş ortaklarına çözümler sunan ve dünyada en büyük 100 üniversitenin 97’sinin tercihi olan SAP*’nin kapsamlı çözümleri ile hayata geçecek olan proje çerçevesinde üniversitenin kurumsal kaynak planlamadan öğrenci işlerine kadar dijital dönüşümünün yol haritası belirlendi. Eğitim sektöründe uzmanlığıyla fark yaratan Medyasoft tarafından uygulanacak olan projede kurumun tüm finansal ve lojistik süreçleri, üst düzey raporlamaları, SAP Fiori ile mobil uygulamaları, doküman yönetimiyle kurumsal hafızanın mükemmelleştirilmesi ve proje eğitimleri tüm boyutlarıyla ele alınacak. Proje hayata geçirildiğinde, kuruluşunun 18. yılını kutlayan Bahçeşehir Üniversitesi uçtan uca entegre, şeffaf, yönetilebilir ve raporlanabilir bir karar destek sistemine sahip olacak. Ayrıca Bahçeşehir Üniversitesi akademik ailesini oluşturan 22 bin öğrenci ve bin akademisyen, dünyada 7 milyon öğrencinin 8.000 üniversitede üstün kullanıcı deneyimi yaşadığı altyapıdan faydalanmaya başlayacak.
SAP’nin ‘sadelik’ vizyonu doğrultusunda kurumların ihtiyaçlarına yönelik sunduğu İş Zekası çözümleri sayesinde üniversitenin üst yönetimi kararlarını anlık bilgiler doğrultusunda alabilecek. SAP’nin tüm mobil cihazlarla uyumlu bir şekilde iş takip etmeyi sağlayan Fiori çözümleri sayesinde ise öğrenciler ve üniversite personeli işlemlerini uzaktan yapabilecek. 8 ayda tamamlanması planlanan proje yalnızca bir yazılım altyapısı değişikliğini değil; kapsamlı bir kurumsal ve teknolojik dönüşümü kapsıyor.
İstanbul’daki 4 kampüsünün yanı sıra, Berlin, Köln, Toronto, Washington, Hong Kong, Roma, Silikon Vadisi ve Batum gibi önemli noktalarda kendine ait akademik merkezlerle ‘Kampüsüm Dünya’ vizyonunu benimseyen Bahçeşehir Üniversitesi, uçtan uca dijital yapılanmasıyla eğitimde lider konumunu daha da sağlamlaştıracak.
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin işbirliğiyle ilgili şu açıklamada bulundu: “SAP olarak 25 farklı sektör için sadece çözüm üretmiyor, ‘Sadeliği Keşfet’ vizyonumuz doğrultusunda müşterilerimiz ile birlikte bu sektörlerin yol haritalarını da belirliyoruz. Dünyanın en değerli 100 markasının yüzde 98’nin SAP’yi kullandığını; global ticaret hacminin yüzde 74’ünün SAP sistemleri üzerinden geçtiğini; çözümlerimiz ile dünya üzerindeki mobil kullanıcıların yüzde 97’sine dokunduğumuzu düşünecek olursak, 40 yılı aşan bu deneyimi, en yenilikçi teknolojileri kullanarak islerini basit bir şekilde yönetmek isteyen her kuruluşa sunuyoruz. Eğitim, SAP olarak odaklandığımız sektörlerin içerisinde yer alıyor. Türkiye’de de Bahçeşehir Üniversitesi ile yaptığımız bu işbirliğinden büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmak, eğitim kurumlarının teknolojik altyapısının ve yetkinliğinin artmasını desteklemek için çözümler geliştirmeye devam ediyoruz. Eğitimiyle fark yaratarak tüm dünyada sürdürdüğü başarıları gururla takip ettiğimiz Bahçeşehir Üniversitesi’nde eğitim gören binlerce üniversite öğrencisi bu proje ile en ileri uygulama ve teknolojiler ile çalışma fırsatı bulacak. Bu teknolojik dönüşüm ile Bahçeşehir Üniversitesi’nin markalaşan eğitim kalitesini yeni bir boyuta taşıyacağına inanıyoruz.’’
Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın şöyle konuştu: “Tüm dünyayı kendimiz için bir kampüs alanı olarak görüyoruz. Bu nedenle hemen her kıtada yer alan kampüs ya da merkezlerimizde BAU öğrencileri ve akademisyenleriyle sürekli iletişim halindeyiz. Bu gelişimi sağlarken de elbette ana destekçilerimizden biri güçlü BT altyapımız. SAP projesi hayata geçirildiğinde, tüm dünya kampüslerimizle entegre, yönetilebilir ve raporlanabilir bir destek sistemine sahip olacağız. Bizim için önemi son derece yüksek olan bu projede adımlarımızı SAP ile atmaktan da son derece mutluyuz”.