Digital Report
  • TEKNOLOJİ
  • DRPRO
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
Digital Report
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
Digital Report Kripto

Samsung’dan Türkiye’de dijital sanatın gelişimi için önemli adım: dART

Samsung, Türkiye’de dijital sanat ve NFT teknolojilerine katkı sağlamak için yeni dART Platformu’nu tanıttı

Yazar: DIGITAL REPORT
16/05/2022
Kategori: Kripto
dART Dijital Sanat Platformu nedir?
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedIn'de PaylaşWhatsApp'ta PaylaşTelegram'da Paylaş

İçindekiler

  • dART Dijital Sanat Platformu nedir?
    • “Uzman isimlerin moderasyonuyla sürekli güncellenen, eğitimlerle herkese açık bir platform”
    • “Uzman kurulumuzun ve danışman ekibimizin gelecekte daha büyümesini arzu ediyoruz”
    • Hakan Yılmaz: “NFT ile birlikte sanatçılar için beklediğimiz günler nihayet geldi”

Samsung, Türkiye’de dijital sanatın gelişimine katkı sunacak dART Dijital Sanat Platformu’nu tanıttı.

dART Dijital Sanat Platformu nedir?

Türkiye’nin dijital sanat ve NFT teknolojileri alanında öncü isimlerinden oluşan bir uzman kurulu ile birlikte tanıtılan platform, hem dijital sanatın dünyadaki gelişimi, hem de Türkiye’de bu alanda yaşanan yenilikler hakkında güncel, yol gösteren ve bu alanı sahiplenen bir platform olarak herkesin kullanımına açık olacak.

Samsung, Türkiye’de dijital sanata ve NFT teknolojilerine ilgi duyan herkese açık dART Plarformu ile dijital sanata dair akıllarda olan soru işaretlerini gidermeyi, bu alanla ilgili gerek sanatçı ve gençler, gerekse de sanat sever herkese yaşayan, güncel bir bilgi kaynağı sunmayı hedefliyor.

Dijital sanatın Türkiye’deki evrimine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen platform, dijital sanat ve NFT teknolojileri alanında öncü isimlerinden oluşan bir uzman kurulu ile birlikte yolculuğuna başladı. Platform kapsamında; üniversite işbirlikleri, akademik ve online eğitimlerle dijital sanatçıların ve dijital sanata gönül vermiş gençlerin desteklenmesinin yanı sıra YouTube sohbet serilerinden, dijital sanat ve NFT sözlüğüne varan hizmetlerin sunulması amaçlanırken, Türkiye’nin önde gelen dijital sanatçılarının atölye ve stüdyolarına ziyaretler de gerçekleştirilecek. Nasıl ilham aldıkları, çalışma teknikleri ve rutinleri paylaşılacak. Ayrıca, önümüzdeki dönemde dijital sanat sergileri için kürasyon tarafında yönlendirmelerde bulunularak, yeni sanatçıların kendilerini görünür kılmasına yön veren çalışmalar yapılacak. Tüm bu hizmetlerle birlikte platformun sanatçılar ve gençler için yol gösterici bir rehber olarak konumlanması hedefleniyor.

dART Dijital Sanat Platformu nedir?
dART Dijital Sanat Platformu nedir?

Samsung dART Platformu’nun önemli bir ihtiyacı gidereceğini vurgulayan Samsung Electronics Türkiye Başkanı ve CEO’su Philip Choi, konuyla ilgili şunları söyledi: “Samsung olarak, kullanıcıların beklenti ve ihtiyaçlarını odağa alarak, tüm dünyada teknolojinin yükselen trend ve kavramları ile ilgili çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Geçtiğimiz aylarda Samsung Başkan Yardımcısı Han Jong Hee de şirketimizin kendi Metaverse’ünü oluşturacağını ve bu konudaki planlarını paylaşmıştı. Samsung Türkiye olarak biz de, bu bakış açısına paralel bir şekilde, Türkiye’de dijital sanat ve NFT teknolojilerinin gelişimi konusunda öncü bir rol üstlenerek, inisiyatif alıyoruz. Türkiye’de dijital sanata ve NFT teknolojilerine ilgi duyan herkese açık yeni bir platform ile yeni bir yolculuğa başlamanın ve bu alanı sahiplenmenin heyecanını yaşıyoruz.”

Bu yazımız da ilginizi çekebilir
Madonna NFT dünyasına tüm “çıplaklığıyla” katıldı

Platformda, yaklaşık 20 yıldır dijital sanat üreten NFT sanatçısı Hakan Yılmaz ve dijital sanat eserlerinin NFT haline getirilmesi ve gelir elde edilmesi alanındaki bilgi birikimiyle uzman Devrim Danyal yer alıyor.

“Uzman isimlerin moderasyonuyla sürekli güncellenen, eğitimlerle herkese açık bir platform”

Dijital sanatın gelişim evrelerinden, nasıl yapıldığına ve ülkemizdeki mevcut durumuna değin geniş bir perspektifte değerlendirildiği dART Plarformu’nun tanıtımına ev sahipliği yapan Samsung Electronics Türkiye CMO’su Ömer Barış Gökpınar, konuşmasında şunları söyledi: “Samsung olarak, halihazırda telefon, tablet gibi mobil cihazlarımızla dijital sanat üretimine katkı sunuyoruz. Ayrıca, Lifestyle TV ekranlarımızla dijital sanatı sergileme konusunda da alternatif sunuyoruz. Dijital ürünlerimizi dijital sanatı da kapsayacak şekilde tasarlıyor ve sunuyoruz. Sanata verdiğimiz desteği teknolojiyle birleştirirken, dART Platformumuzla da bu alanda uzman, ülkemizin dijital sanat ve NFT teknolojileri alanında öncü isimlerinden oluşan bir uzman kurulu oluşturduk. Portalımızı alanında uzman isimlerin moderasyonunda sürekli olarak besleyerek, hem dijital sanatın dünyadaki gelişimi, hem de Türkiye’de bu alanda yaşanan yenilikler hakkında güncel, yol gösteren ve bu alanı sahiplenen bir platform olarak herkesin kullanımına sunuyoruz. Portalımız içerisinde oluşturacağımız akademi ve online eğitimlerle sanatçıları ve gençleri de bu alanda geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca, uzman kurulumuzun katkılarıyla ülkemizin önde gelen dijital sanatçılarının atölye ve stüdyolarına ziyaretler düzenleyecek; uzmanlarımızla üniversitelerin ilgili fakültelerine konuk olacağız. Çalışma teknikleri ve rutinlerini, ilham kaynaklarını yerinde öğreneceğiz. Tüm merak edilenleri kendilerine sorma fırsatı bulacağız. Oluşturacağımız Dijital sanat ve NFT sözlüğü ile de merak edilen kavramların hepsine yanıt vereceğiz. Yine dijital sanat ve NFT ile ilgili önde gelen isimleri platformumuzda konuk edecek, YouTube sohbet serileri ile yaşayan ve sürekli güncellenen bir bilgi kaynağı sunacağız. Ayrıca, dijital sanat sergileri için kürasyon tarafında yönlendirmelerde bulunmayı, ülkemizde bu alanda çeşitlilik oluşmasına katkı sunmayı da amaçlıyoruz. Türkiye’deki genç sanatçıları desteklemek ve dijital sanatı geliştirmek için çıktığımız bu yolda yaptığımız ilk etkinliğimizde küçük bir sergi oluşturmamız için eserlerini paylaşan sevgili Hakan Yılmaz, Ecem Dilan Köse, Yasin Yaman, Necmi Deniz Akıncı ve Berk Kır’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Uzman kurulumuzun ve danışman ekibimizin gelecekte daha büyümesini arzu ediyoruz”

Bununla birlikte platformun bir diğer hedeflerinin ise dijital sanat sergileri için kürasyon desteği de sunarak, yeni sanatçıları görünür kılmak olduğunu ifaden Gökpınar, “Bu yolculuğumuza ilk etapta; alanında uzman, ses getirmiş iki önemli isimden oluşan uzman kurulumuzun desteğiyle başlıyoruz. Platformumuza katkı sunacak uzman kurulumuzun gelecekte bir küratörle birlikte daha da büyümesini arzu ediyoruz. Bu doğrultuda, ilk etapta uzman kurulumuzdan Hakan Yılmaz ise sanatçıların altyapısını nasıl geliştirebileceği ve eserlerini dijital ortamda sergilemeleri konusundaki bilgileriyle kapsamlı bir danışmanlık sunacak. Devrim Danyal ise özellikle eserlerin NFT haline getirilmesi ve gelir elde edilmesi alanındaki bilgi birikimi ve tecrübeleri ile danışmanlık sağlayacak” açıklamalarında bulundu.

Hakan Yılmaz: “NFT ile birlikte sanatçılar için beklediğimiz günler nihayet geldi”

1990’lı yıllarda ortaya çıkan dijital sanat ve ürünlerinin kökenlerinin 1960’lı yıllara dayandığını aktaran NFT sanatçısı Hakan Yılmaz ise, “Dijital sanat, üretim süreçleri, sunum biçimleri, satış biçimi gibi konularda, bilgisayar ve teknoloji ile müthiş bir ortaklığa sahip olduğu için farklılaşıyor. Dijital olsun ya da olmasın, projesyonel anlamda sanat üretebilmek için temel sanat eğitimi alınması gerektiğini düşünüyorum. Bu, illa bir akademiden alınmak zorunda değil; günümüzde konu ile ilgili sınırsız denebilecek kaynaklar bir çok online mecrada bulunuyor. Sanatçıların maddi ve manevi hakları ile ilgili olarak da bu konunun esasen NFT öncesi ve NFT sonrası olarak ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz. NFT öncesi dijital sanat eseri satışları konvansiyonel yöntemlerle, yani geleneksel bir sözleşme ile yapılıyordu ve eserin kopyalanması problemi hemen her satışta dev bir problem yumağına dönüşüyordu. NFT sonrası bu konu blockzincir üzerinde sistematik şekilde çözüldüğü için, nihayet beklediğimiz günler geldi diyebiliriz” yorumunu yaptı.

dART Uzman Kurulu Üyesi ve Blockchain’in Türkiye’deki öncülerinden eğitmen Devrim Danyal ise, “Öncelikle, dijital sanat ve NFT’nin tarihsel gelişimine baktığımızda, sürecin kayıt dönemi kadar eski olduğunu ve günümüze kadar farklı formatlarda dönüştüğünü gözlemliyoruz. Hikayesi de bu yüzden küresel tüm sektörleri kapsıyor. NFT’nin hayatımıza ilk girişi esasen finansal bazda kripto paralar aracılığıyla gerçekleşti. Herkesin ilgisini çekmekte yetersiz kalan finansal ekosistemdeki NFT’ler öncelikle sanatla buluşarak hayatımıza kimlik, sertifikasyon, renk, ahenk ve ritm katarak kripto varlıklara evrildiler diyebiliriz. Aklınıza gelen gelmeyen, elle tutulan tutulmayan, gözle görünen görünmeyen, katı, sıvı, gaz kayıt altına alabildiğimiz her olguyu dijitalize edip metalaştırıyor ve birer NFT haline getirebiliyor ve tüm sektörleri baştan dizayn edebilir hale geliyoruz” diye konuştu.

Samsung dART Platformu ile ilgili daha kapsamlı bilgi için; https://www.samsung.com/tr/dart/ adresi ziyaret edilebiliyor.

Etiketler: dART Dijital Sanat PlatformudART nedirdijital sanatkriptonftSamsungsamsung türkiyeteknoloji

İLGİLİ YAZILAR

İlk blok zincir oyunu Grit nedir?
Kripto

Ücretsiz oynadıkça kazan blok zincir oyunları yaygınlaşabilir

Yazar: DIGITAL REPORT

Epic Games ve Gala Games arasındaki ortaklığın ilk blok zinciri oyunu olan Grit'in lansmanı, oyuncuların Web2'den Web3'e kitlesel katılımı için...

Devamını oku
Samsung'a Innovation Campus Programı ile 2 ödül birden
Marka

Samsung Türkiye ‘Innovation Campus Programı’ ile 2 ödüle layık görüldü

Yazar: DIGITAL REPORT

Samsung Electronics’in Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) iş birliğiyle düzenlediği...

Devamını oku
Bitexen, 200’ü aşkın coin listeleyen ilk Türk alım-satım platformu oldu
Kripto

Bitexen, 200’ü aşkın coin listeleyen ilk Türk alım-satım platformu oldu

Yazar: DIGITAL REPORT

Türkiye’nin halihazırda en geniş ürün yelpazesine sahip dijital varlık alım-satım platformu Bitexen, duyurduğu beş yeni coin ile 200’den fazla listeleme...

Devamını oku
Web3 ile yeni bir dönem başlıyor
Kripto

Merkeziyetsiz Web3 ile markalar topluluklara yöneliyor

Yazar: DIGITAL REPORT

Web3 ile başlayan yeni dönem, bireylere ve markalara  Merkeziyetsiz Otonom Kuruluşlar’ı (DAO) tanıtıyor. Topluluk tarafından yönetilen ve aslında merkeziyeti hiçbir...

Devamını oku

SON YAZILAR

Ücretsiz oynadıkça kazan blok zincir oyunları yaygınlaşabilir

Omix “Teknolojiyi Mixle” temalı etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı

Her şey yazılım tanımlı hale gelirken: SD-WAN

Siber suçluların kredi kartı bilgilerini çalmak için kullandığı 5 yöntem

Dell Precision 5470 ile büyük iş istasyonlarında sunulan performans 14″‘e geldi

ZES, EPDK’dan şarj ağı işletmeci lisansını aldı

Hangi mesajlaşma uygulaması gizliliğinize en çok önem veriyor?

Netflix’in Türkiye’de en çok izlenen yerli dizisi Erşan Kuneri’nin 2. sezonu yolda

Epic ve Steam’i korkutan gerçeklik: Amazon Prime Gaming

TikTok nefret söylemlerinin önüne geçmekte kararlı

ÇOK OKUNANLAR

Steam otomatik açılma nasıl kapatılır?
Teknoloji

Steam otomatik açılma nasıl kapatılır?

Monster Notebook adını değiştirdi: İşte yeni adı
Marka

Monster Notebook’tan isim değişikliği: İşte yeni adı

Amazon Prime Gaming nedir?
Teknoloji

Epic ve Steam’i korkutan gerçeklik: Amazon Prime Gaming

İnceleme: Elden Ring
Teknoloji

İnceleme: Beyaz Yakalının Rehberi

SON REHBERLER

Messenger’da gizli mesajlar nasıl görüntülenir?

Macbook’ta iMessages nasıl kapatılır?

Steam’de dil nasıl değiştirilir?

Excel’de çubuk grafik nasıl oluşturulur?

iPhone Face ID’ye ikinci yüz nasıl eklenir?

Cuphead: The Delicious Last Course Graveyard bulmaca cevapları

Mac dikte nasıl kullanılır?

Fortnite x Fall Guys: Fortnite’da Major Mancake görünümü nasıl elde edilir?

Instagram kamera açılmıyor sorunu nasıl çözülür?

Spotify Iceberg Chart nasıl yapılır?

Digital Report

© 2019 Digital Report bir Linkmedya markasıdır.

  • Gizlilik
  • İletişim
  • Künye

Bizi takip edin

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
  • TEKNOLOJİ
  • DR
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ