Dropbox’da silinen dosyaları kurtarma işlemi ile verilerinizi rahatlıkla geri getirebilirsiniz. Bulut depolama, dosyalarınızı kaydetmek ve onları güvende tutmak için ideal bir çözümdür. Dropbox depolama platformunun bir kullanıcısıysanız, bunun sizlere bazı önemli avantajları olduğunu bilmelisiniz.
Örneğin bulut, platformlar arası bir sistemdir. Böylece dosyalarınıza cep telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan erişebilirsiniz. Cihazınızın hangi işletim sistemine sahip olduğu da önemli değil. Dropbox, Android, iOS, macOS, Linux ve Windows ile uyumlu.
Diğer bir avantajı ise en önemli belgelerinizin yedek kopyalarını oluşturabilmesi. Bilgisayarınızın hasar görmesi veya kaybolması durumunda, tüm bilgiler bulutta bulunmaya devam eder.
Dropbox’da silinen dosya veya klasörleri kurtarma
Dosyaları kurtarabilmek için öncelikle yayıncı erişimine sahip olmalısınız. Yalnızca okuma erişiminiz varsa, dosyaları kurtaramazsınız.
Dropbox’da silinen 30 günden eski dosyaları kurtarmak mümkün mü?
Dropbox’da silinen dosyalar belirli bir bölümde saklanır. Silinmiş Dosyalar olarak adlandırılır ve belgelerinizi sildikten sonra kurtarmanıza yardımcı olur. Aşağıdaki adımları izleyerek bu bölüme erişebilirsiniz:
- Dropbox’a erişin ve hesabınızla giriş yapın.
- Sol taraftaki menüyü arayın.
- Birkaç bölüm göreceksiniz.
- Silinen Dosyalar’a tıklayın.
- Kurtarmak istediğiniz belgeyi seçin.
- Kurtar’a tıklayın.
Geri yüklenen belge orijinal klasörüne yerleştirilecek. Uzun bir silinen dosya listeniz varsa, ekranın sağ tarafındaki filtreleri kullanabilirsiniz.
Dropbox, silinen verileri “Silinen Dosyalar” bölümünde 30 gün boyunca tutar. Bir belgeyi, fotoğrafı veya başka bir dosyayı silmenizin üzerinden 30 günden fazla zaman geçtiyse, ne yazık ki onu sonsuza kadar kaybedersiniz. Dropbox Professional hesabınız varsa bu süre 180 güne uzatılır.