E-devlet benzeri yeni White House uygulaması gizlilik endişeleri yarattı
Güvenlik

e-Devlet benzeri yeni White House uygulaması gizlilik endişeleri yarattı

ABD hükümetinin vatandaşlara doğrudan haber bildirimleri ve politika gelişmeleri sunmak amacıyla kullanıma sunduğu e-devlet benzeri yeni “White House” uygulaması büyük tartışmalara yol açtı.

Güvenlik araştırmacıları uygulamanın çalışması için harita veya hava durumu gibi konum gerektiren hiçbir özellik barındırmamasına rağmen cihazın GPS verilerine, depolama alanına ve ağ hareketlerine erişim izni istediğini ortaya çıkardı. Resmi gizlilik politikasında IP adreslerinin ve temel kullanıcı bilgilerinin saklandığı belirtilse de uygulama mağazalarında bu geniş kapsamlı veri toplama izinlerine dair net bir uyarının bulunmaması tepki çekiyor.

https://www.youtube.com/watch?v=p4cnRoWW1Yw

Ön planda her 4 buçuk dakikada bir GPS takibi yapıldığı iddia ediliyor

Uygulamanın kaynak kodlarını inceleyen yazılım ve güvenlik uzmanları, sistemin kullanıcıları ön planda her 4 buçuk dakikada bir, arka planda ise 9 buçuk dakikada bir GPS üzerinden takip etmeye hazır bir altyapıya sahip olduğunu iddia ediyor.

Uzmanlar ayrıca uygulamanın güvenlik altyapısının zayıf olduğunu ve ortak Wi-Fi ağlarında API trafiğinin kolayca ele geçirilip değiştirilebileceğini belirtiyor. Beyaz Saray yetkilileri şu ana kadar veri ihlali ve izleme iddialarına yönelik henüz resmi bir açıklama yapmadı.