Sosyal mesafe konusunun gündemde sıkça yer alması ile birlikte görüntülü konuşmalar insanların hayatında önemli bir yere sahip olmaya başladı. en eğlenceli görüntülü konuşmalar ise merak konusu haline geldi. Peki uygulama dükkanlarında bulunan onlarca görüntülü konuşma uygulamaları içerisinden hangisi sizin ve ailenizin kullanımına uygun, hiç düşündünüz mü? Kahve içmek, aile bir araya gelmek ya da arkadaşlarınız ile birlikte oyun oynamak için size uygun ve eğlenceli olan görüntülü konuşmalar için kullanabileceğiniz uygulamaları aşağıda sıraladık.
Bu listede yer alan tüm uygulamalar sevdiklerinizle hızlıca görüntülü konuşabilmek için ve ücretsiz olan uygulamalar. Bir diğer değişle eğer küçük çaplı bir şirketseniz, bu uygulamalar sizin için uygun değil.
Büyük gruplar için olan uygulamalar
Skype: Fazla sayıda kişi ile görüşme yapabilme imkanı tanır. Ancak başka işlemler yapmak isterseniz Skype ile zorlanabilirsiniz. Desktop versiyonu güçsüz olsa da mobil uygulaması ile oldukça güzel sonuçlar almak ve kalabalık gruplar ile görüntülü konuşmalar yapmak mümkün. Emoji kullanımı ya da durum güncellemesi yapmak gibi düşünceleriniz yok ise Skype, görüntülü konuşmalarınıza eşlik etmek için oldukça uygun bir uygulama olabilir.
Zoom: Skype gibi fazla sayıda kişi ile görüntülü konuşma yapmaya olanak sağlayan Zoom, 40 dakikalık limitli kullanımı ile kullanıcılarına kısıtlı bir görüntülü konuşma deneyimi yaşatıyor. Güvenilirliği sayesinde şu an piyasada en çok tercih edilen görüntülü konuşma uygulaması Zoom, güçlü web entegrasyonu ve gelişmiş özellikleri ile de öne çıkıyor. Fakat ne yazık ki 3 kişi ve fazlası olan görüntülü konuşmalarda 40 dakikalık limiti ile işleri zorlaştırıyor. Tekrar konuşabilmek için sohbeti kapatıp yeni bir arama yapmanız gerekiyor. Zoom ayrıca arka planda gerçekleşen veri toplama olayı ile de eleştirilere maruz kalıyor. Eğer arkadaşlarınızla uzun ve keyifli aramalar gerçekleştirmek istiyorsanız, daha iyi seçenekler bulunuyor.
Aile ve arkadaşlar için olan uygulamalar
Facebook Messenger: Kullanım kolaylığı ve uygulamanın pek çok kişide olması nedeni ile tercih sebebi olan Facebook Messenger uygulamasını kullanabilmek için, Facebook hesabına sahip olmanız yeterli. Arkadaşlarınız ve aile üyeleri ile yapmak istediğiniz görüntülü aramalarda oldukça iyi iş çıkaran FB Messenger, herhangi bir limit olmadan 8 kişiye kadar ücretsiz konuşma deneyimi sunuyor.
WhatsApp Messenger: Güvenli ve popüler olmasının yanı sıra görüntülü konuşma imkanı da sunan WhatsApp Messenger, 4 kişiye kadar görüntülü sohbete olanak sağlıyor. Facebook Messenger uygulamasının daha az popüler olan kardeşi gibi düşünebileceğiniz WhatsApp Messenger, 4 kişilik limitine rağmen iyi bir kullanıcı deneyimi sunuyor.
Google Duo/Hangouts: Kolay arayüzü ve mevcutta sahip olduğunuz Google hesabınız ile kullanabileceğiniz uygulama, platforma dair kafa karıştıran özellikleri ile bu dünyaya çok da uygun gözükmüyor. Her şeye rağmen limitsiz kullanıcı katılımı ve ücretsiz oluşuyla, herhangi bir platformda yeni bir kullanıcı hesabı açmak istemeyenler için mantıklı bir seçenek oluyor. Fakat uygulamaya fazla bel bağlamamakta yarar var, çünkü pek de popüler olmayan Google uygulamaları gelecekte fazla barınamıyor…
Marco Polo: Video mesajlaşma uygulaması ile diğer uygulamalardan ayrışan Marco Polo, ne yazık ki görüntülü konuşma özelliğine sahip değil. Marco Polo, yüz yüze görüntülü konuşma yapmak istemeyen kullanıcılar için, Snapchat’e benzeyen bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Konuştuğunuz kişilere gönderdiğiniz videolar üzerinde çizim yapabiliyor ve filtre ekleyebiliyorsunuz. Eğer yarım saat boyunca birileriyle görüntülü konuşmayı yorucu buluyorsanız, Marco Polo sizin için uygun bir alternatif olabilir.
https://digitalreport.com.tr/sifreli-gorusme-destekleyen-en-guvenli-video-konferans-yazilimlari-guvenlik-12839
Beraber eğlenmek için olan uygulamalar
Houseparty: Gençler arasında kullanımı yaygın olan uygulama, yakın arkadaşlarınızla görüntülü konuşma yapmak için oldukça uygun. Herhangi bir kullanıcı uygulamaya giriş yaptığında diğer kullanıcılara bildirim gönderen uygulamada sohbete dahil olmak da oldukça kolay. Heads Up ve The Pictionary gibi oyunlarla da entegre olan Houseparty ile görüntülü konuşmalar oldukça eğlenceli bir hal alıyor.
Discord: Oyun sevdalıları için oldukça kullanışlı olan Discord, sesli sohbetlerde oldukça iyi iş çıkarıyor. Asıl odak görüntülü konuşma yapmak olmasa da, uygulama burada da hatrı sayılır bir iş çıkartıyor. Fakat ne yazık ki uygulamanın arayüzü, alışkın olmayan kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabiliyor.
Diğer uygulamalar
Bunch: Yeni çıkan uygulamalardan biri olan Bunch, görüntülü konuşma yaparken oynayabileceğiniz grup oyunları ile dikkat çekiyor. Uygulama içerisine entegre olmuş oyunlardan bazılarını satın almanız gerekse de platformda ücretsiz olarak oynanabilecek pek çok oyun entegrasyonu bulunuyor.
Squad: Squad, konuşurken telefonda yaptığınız her şeyi karşınızdaki ile paylaşma olanağı sunuyor. bir diğer değişle, eğer telefonunuzda Tinder’a giriyorsanız karşınızdaki kişi de sizinle beraber sağa kaydırıyor, video izliyorsanız karşınızdaki de sizinle beraber izliyor. Tıpkı Bunch uygulamasında olduğu gibi Squad da oldukça yeni bir uygulama. Bu yüzden uygulamayı kullanabilmek için arkadaşlarınızı uygulamayı indirmeye zorlamanız gerekiyor.