Facebook, COVID-19 aşıları hakkındaki yanlış bilgileri ortadan kaldırmak için bazı önlemler geliştirecek. Bununla birlikte, kullanıcıların aşılar hakkında güvenilir ve güncel bilgiler almasına yardımcı olacak. Ve bazı ülkelerde, kullanıcıların COVID-19’a karşı ne zaman ve nasıl aşılanabileceklerini gösterecek.
- Facebook, suç ve politika reklamlarını engellemeye izin verecek
- Facebook, kullanıcılara izleme izni yetkisi veren Apple’a dava açabilir
- Milyonlarca Facebook kullanıcısının telefon numarası Telegram üzerinden satışa sunuldu
Facebook ekibinin açıkladığı önlemlerden biri COVID-19 aşıları ile ilgili yanlış iddialar içeren içeriklerin kaldırılması olacak. Facebook’un pandeminin başlangıcından beri uyguladığı politikaya uygun olan bu önlemler, farklı kuruluşların, örneğin DSÖ’nün tavsiyelerine dayanacak.
Kaldırılacak asılsız iddialar listesi, koronavirüs ve aşılarla ilgili itibarını yitirmiş ek iddiaları içerecek şekilde genişletilecek. Engellenecek asılsız iddialardan bazıları şunlar:
- COVID-19 yapaydır veya suni olarak üretilmiştir.
- Aşılar, hastalığı önlemede etkili değildir.
- Hastalığa yakalanmak, aşı yaptırmaktan daha güvenlidir.
- Aşılar toksiktir, tehlikelidir veya otizme neden olur.
Facebook politikalarındaki bu güncellemeyi zaten uygulanmaktadır, bu nedenle gerek kişisel profiller, geek gruplar gerekse de sayfalar olsun yeni kriterlere uymayan tüm içerikler kaldırlacaktır. Ve bu yeni önlemler kapsamında, arama motorundan COVID-19 ile ilgili konuları arayan kullanıcılar güvenilir içeriğe yönlendirecek.
Öte yandan Facebook, aşılar daha fazla insana ulaştıkça kuruluşlara ve kamu görevlilerine yardım etmeye kararlı olduğunu bir kez daha belirtiyor. Ve bu amaçla, farklı bölgelerde kullanıcıları aşı olmaya teşvik etmek için aşılar hakkında güvenilir bilgiler sunmaya hazırlanıyor.
Facebook, bu girişimin bir parçası olarak, aşı kampanyaları yürütmek için farklı kuruluşlarla birlikte çalışıyor. Diğer bir deyişle, STK’ların ve devlet kurumlarının Facebook reklam araçlarıyla daha fazla kullanıcıya ulaşmasını kolaylaştırıyor.
Facebook ayrıca Bilgi Merkezi aracılığıyla insanlara ne zaman ve nerede aşı olunacağı konusunda bilgi vermek istiyor. Bunu yapmak için, aşıların uygunluğu ve bulunabilirliği hakkındaki tüm bilgileri içeren yerel yönetimler ile bağlantılar kurmayı planlıyor.
Elbette bu, her ülkenin yönergelerine bağlı olacaktır, bu nedenle Facebook yalnızca o bölgedeki resmi sağlık kuruluşları tarafından sağlanan bilgileri yansıtacak. Şu an için bu özellik ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’ne uygulanmaya başlanacak, ancak kısa bir süre sonra diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.