Google, bugün altıncı nesil Pixel serisi akıllı telefonlarını resmen duyurdu. Teknoloji devi, sızıntılarla daha önce gördüklerimizi teyit eden görüntülerle bugün yeni telefonlarının tasarımını onayladı. Her iki model de şimdiye kadar Google’ın fabrikalarından ve diğer tüm markalardan çıkanlardan tamamen farklı, yenilikçi bir görünüme sahip olacak.
Pixel 6’da ilk kez bir Pro modeli
Şirket resmi blog aracılığıyla bu yıl piyasaya sürülecek olan yeni üst düzey akıllı telefonlarının ilk önizlemesini görmemize izin vermeye karar verdi. Cihazlar, yapı kalitesi açısından bir atılım olacak ve şirketin donanım bölümünün en üst lideri olan Rick Osterloh’un kendisi, bunların pazardaki önde gelen üslerle rekabet edecek Pixel modelleri olduğuna inanıyor.
Pixel 6 Pro, 6.7 inç ekran, Quad HD+ çözünürlük ve 120 hertz yenileme hızı ile yanlarında hafif eğriler ile gelecek. Gövdesi cilalı alüminyum ve camdan inşa edilecek ve arkasında üç farklı kamera bulunacak: biri ultra geniş açılı lensli ana kamera ve dört optik zoomlu yeni telefoto lens karşımıza çıkacak.
Pixel 6, 6,4 inç Full HD+ ekrana ve 90 hertz yenileme hızına sahip, ailenin kompakt modeli olacak. Kamera sistemi, Pixel 6 Pro ile aynı iki ana sensörden oluşacak ancak telefoto kameradan yoksun olacak. Önceki modeli gibi, bu model de alüminyum ve cam gövdeye sahip olacak, ancak alüminyum mat bir yüzeye sahip olacak ve Pixel 6 Pro’nunki kadar sade değil, daha çarpıcı renklerde sunulacak.
Google bunu belirtmemiş olsa da, paylaşılan görseller, iki telefonun da ekranın üst kısmında ortalanmış bir deliğe sahip olacağını ve selfie için kamerayı barındırmak için tasarlanacağını doğruluyor.
Tensor, “Google tarafından yapılan” ilk işlemci
Hem Pixel 6 hem de Pixel 6 Pro, Google’ın kendisi tarafından tasarlanan ve şirketin Qualcomm’dan bir şekilde “bağımsız” hale gelmesini ve aynı şekilde telefonlarının donanımı üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak yeni bir işlemci olan Tensor’u temel alacak.
Pixel 6’nın kutudan Android 12 ile çıkacağını da belirtelim.
Google, Tensor’un kullanıcıların akıllı telefonlarını nasıl kullandıklarına dayalı olarak oluşturulduğunu ve kaynakların iyi bir bölümünü yapay zeka ve makine öğrenimi teknolojilerini kullanan özelliklere odaklandığını iddia ediyor.
Bu anlamda, şirketin hesaplamalı fotoğrafçılık alanındaki modellerinin Tensor üzerinde çok az çabayla çalışabileceğini, bunun da yeni özellikler geliştirirken veya mevcut olanları iyileştirirken daha fazla çeviklik anlamına geldiğini belirtiyorlar.
Benzer şekilde, Tensor, yeni Titan M2 yongası sayesinde Pixel 6s’i en çok güvenlik odaklı donanım katmanına sahip telefonlar yapmayı başardı.
Şimdilik şirket, cihazlar hakkında daha fazla ayrıntı açıklamadı ve geri kalan özellikleri ve kullanılabilirlikleriyle ilgili bilgileri öğrenebilmek için bundan birkaç ay sonrasına kadar beklememiz gerekecek.