ING Bank’ın, bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olma hedefi doğrultusunda düzenlediği bankacılık hackathon’u “Hack-ING” sona erdi. 26 projenin değerlendirildiği Hack-ING’de, internette alışverişte tasarrufu öne çıkaran “İstek mi İhtiyaç mı?” adlı proje büyük ödülün sahibi oldu.
Yeni nesil bankacılık anlayışıyla tüm iş süreçlerini teknoloji ve inovasyonla harmanlayan ING Bank’ın, bankacılık alanındaki teknolojik fikir ve projeleri desteklemek amacıyla düzenlediği bankacılık hackathon’u “Hack-ING” sona erdi. Bireysel veya takım olarak başvuruda bulunan yazılımcılar kesintisiz olarak 45,5 saat süren Hack-ING’de günlük bankacılık işlemlerini kolaylaştıracak projeler geliştirdi.
Projelerin yaratıcılık, sunum zenginliği ve uygulanabilirlik olmak üzere üç ana kriter üzerinden değerlendirildiği Hack-ING’de katılımcılar; internet bankacılığını geliştirmek, alternatif kişisel finans çözümleri ve sistemleri üretmek, alternatif mobil ödeme çözümü icat etmek, daha fonksiyonel bir ATM sistemi geliştirmek gibi bankacılıkla ilgili dijital konularda sıfırdan proje üretti.
2 Kasım Pazar akşamı jürinin oylarıyla ilk 6’ya kalan projeler tüm Hack-ING katılımcılarının oylamasına sunuldu ve en başarılı 3 proje belirlendi. Hack-ING’de büyük ödülü almaya hak kazanan proje “İstek mi İhtiyaç mı?” oldu. Proje, internetten alışverişlerde tasarruf bilinciyle hareket etme ve alışverişi tamamlamadan iki kere düşünmeye fırsat sunuyor. Hack-ING’in ikincisi ise sosyal sorumluluk projesi kapsamında sosyal paylaşım sitesine yüklenecek fotoğraflarla yeşil alan oluşturmayı amaçlayan “Gingo” oldu. Müşterilere restoranlara gitmeden işlemlerini yapmaya olanak sağlayan, böylece zamandan tasarruf sunan “Eating” projesi ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.
ING Bank Operasyon ve Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Görkem Köseoğlu, yoğun ilgi ile gerçekleştirilen ve en başarılı projelerin ödüllerine kavuştuğu etkinliğe ilişkin olarak şunları söyledi:
“ING Bank olarak bankacılık lisansına sahip teknoloji şirketi olma hedefimizle böyle bir etkinliği sahiplenmekten dolayı çok mutluyuz. Hack-ING’e katılan yazılım geliştiricisi gençler 45,5 saat boyunca aralıksız olarak çalıştı ve enerjilerinden hiçbir şey kaybetmeden bizlere projelerini sundular. Birbirinden heyecan verici 26 proje arasından jürimiz 6 finalist projeyi belirlerken gerçekten zorlandı. Kazanan projeler, tüm katılımcıların oylaması ve ortak kararı ile belirlendi.
Türkiye’nin lider tasarruf bankası olma hedefiyle çalışan ve eski köye yeni âdet getiren uygulamalara imza atan bir banka olarak sunulan projelerdeki tasarruf odağı ve yenilikçilik bakış açısı bizi oldukça heyecanlandırdı. ING Bank olarak, bankacılık alanında geliştirilecek her türlü teknolojik fikir ve projeyi desteklemeye devam edeceğiz ve hedefimiz Hack-ING’i her yıl düzenli olarak gerçekleştirmek. Hack-ING’de üretilen projelerin bankacılık alanında yaratacağı katma değere inanıyoruz.”