HPE, kuruluşların dijital varlıklarını korumalarına ve verilerinden en iyi şekilde faydalanmalarına yardımcı olmak için geliştirdiği bulut tabanlı şirket içi bilgi işlem hizmeti GreenLake üzerinde bir dizi iyileştirmeler yaptığını duyurdu.
- HPE, 2020 planları hakkında konuştu
- ARM’ın yeni yapay zeka işlemcileri ile bulutsuz IoT mümkün
- Equinix araştırma sonuçları: Altyapı buluta kayıyor
HPE GreenLake, hali hazırda müşterilere bulundukları her yerde, tüm uygulamalar ve veriler için oldukça gelişmiş bir bulut deneyimi sunuyor. HPE tarafından 2019’un Aralık ayında kullanıma sunulan bu servis, yeni iyileştirmelerle birlikte kullanıcılarına veri koruma hizmeti de vermeye başlıyor.
HPE GreenLake’a gelen yeni hizmetler sayesinde, kuruluşlar verilerini sorunsuz bir depolayıp, daha yönetebiliyor ve gerekli durumlarda sorunsuz bir şekilde kurtarabiliyorlar. HPE GreenLake yeni tasarımıyla ayrıca veriler için çeşitli kurtarma noktaları oluşturulmasına izin veriyor.
HPE GreenLake yeni haliyle veri koruma ve kurtarma işlemlerini oldukça basit bir hale getiriyor. Kullanıcılar yalnızca bir tıkla, zahmetsiz bir şekilde verilerini otomatik bir şekilde kurtarıp geri getirebiliyorlar.
Bulutta veri koruma hizmeti
HPE, ayrıca HPE Cloud Volumes Backup adında yeni bir kurumsal bulut yedekleme hizmetini kullanıma açıyor. İsteğe bağlı bir şekilde sunulan bu hizmet, kuruluşların, verilerini herhangi bir depolama biriminden sorunsuz bir şekilde Bulut’a yedeklemelerine yardımcı oluyor.
HPE Cloud Volumes Backup servisini kullanan müşteriler, kullandıkları depolama kapasitesini yalnızca bir kaç dakika içerisinde artırabiliyorlar. Bu sayede bulut hizmeti bir kaç tıklama ile mevcut veri iş akışına yönlendirilebiliyor. Kullanıcılar hem fiziksel hem de sanal altyapıyı başlatma, yapılandırma, yönetme veya ayarlama ihtiyacını ortadan kaldırmak için otomatik yedekleme politikalarını oluşturabiliyorlar.
- Hibrit bulut pazarı 1 trilyon dolar olacak
- Bilişim yöneticilerinin yüzde 61’i buluta sıcak bakıyor
- Equinix araştırma sonuçları: Altyapı buluta kayıyor
Söz konusu servis aryıca klasik bir bulut yedekleme servisindeki siloları ortadan kaldırarak, yedekleme verilerini birleştiriyor. Ve bu sayede yedeklerin dağılmasının önüne geçiyor.
HPE GreenLake’ın dünya çapında 800’den fazla kurumsal müşterisi bulunuyor. 500’den fazla iş ortağı bulunan servis, HPE’nin hızla büyüyen iş kolları arasında yer alıyor. HPE GreenLake bulut hizmetlerinin yanı sıra veri koruma, yönetme ve yedekleme yetenekleriyle de dikkat çekiyor. HPE Finansal Hizmetler ve HPE Pointnext Hizmetleri tarafından desteklenen servisin, HPE’nin donanım portföyüyle de birleşmesi GreenLake’i öne çıkarıyor.
HPE, önümüzdeki günlerde HPE Discover 2020 isimli bir etkinlik düzenlemeye hazırlanıyor. Söz konusu etkinlikte şirketin depolama alanındaki yeni hizmetleriyle ilgili merak edilenlere de yer verilecek.