Huawei’nin yeni nesil katlanabilir telefonu Pura X Max piyasaya sürüldüğü ilk gün sadece saniyeler içinde tükenerek büyük bir başarıya imza attı. Pazar araştırma şirketi RDObservation tarafından yayınlanan verilere göre bu yeni model, ilk haftasında birinci nesil cihaza kıyasla satışlarını ve karlılığını yüzde yüz seksen oranında artırmayı başardı.
Önceki nesil Pura katlanabilir modeli ilk haftasında yüz bin adet satmış ve kısa sürede yedi yüz binlik toplam satışa ulaşmıştı. Yeni serinin sevkiyat raporları incelendiğinde ise üst düzey özellikleri barındıran özel koleksiyon sürümünün yüzde elli beşlik bir payla standart modelden çok daha fazla ilgi gördüğü açıkça gözlemleniyor.
Adındaki “Max” takısının hakkını sonuna kadar veren bu yenilikçi cihaz, diğer katlanabilir telefonlardan çok farklı donanımlarla raflardaki yerini alıyor. Dev ekranı, büyütülen kamera modülü ve yüksek kapasiteli bataryasının yanı sıra cihaza entegre edilen özel yapay zeka araçları bu satış patlamasının temel nedenleri arasında gösteriliyor.




