Digital Report
  • TEKNOLOJİ
  • DRPRO
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
Digital Report
Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
Digital Report Girişim

KAGİDER Dijital Sohbetler devam ediyor

Yazar: Eylül Tunç
04/05/2020
Kategori: Girişim, Marka
KAGİDER Dijital Sohbetler
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedIn'de PaylaşWhatsApp'ta PaylaşTelegram'da Paylaş

İçindekiler

  • 1 ‘Kamu desteği ve inovatif yeni iş modelleri önemli’
  • 2 ‘Müşteri ihtiyaçlarını tahmin değil, takip etmemiz gerek’
  • 3 “Üretim de dijitalleşme yolculuğunda ilerlemiş olanlar krizde öne çıktı”

KAGİDER Dijital Sohbetler devam ediyor. KAGİDER (Türkiye Kadın Girişimciler Derneği) online olarak gerçekleştirdiği ‘Dijital Sohbetler’ canlı yayın buluşmalarında iş dünyasının güncel sorunlarını konuşmaya devam ediyor.

28 Nisan Salı günü 11.00 – 13.00 saatleri arasında gerçekleştirilen ve online olarak canlı yayınlanan panelin konusu “Kobilerde Pandemi İle Gelen Teknolojik Rönesans” oldu. KAGİDER Başkanı Emine Erdem’in ve KAGİDER Başkan Yardımcısı, Teknoloji ve Dijital Dönüşüm Strateji Grubu Başkanı Tijen Mergen’in açış konuşmasıyla başlayan ve moderatörlüğünü KAGİDER üyesi, NBSHR Genel Müdürü ve Start Up Mentörü Ahu Bade Nilgün’ün üstlendiği panelin konukları ise Sabancı Dx, Satış ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kalkan, Sales Network Topluluğu Kurucusu Ergün Güler ve Microsoft EMEA Modern İşyeri Çözümleri İş Geliştirme Yöneticisi Yeliz Turunç oldu.

‘Kamu desteği ve inovatif yeni iş modelleri önemli’

Emine Erdem, açış konuşmasında pandemi ve normalleşme sürecinde kamu desteğinin ve inovatif yeni iş modellerine duyulan gereksinimin altını çizdi: “Bu dönem hareket alanımızın kısıtlandığı, dünya ekonomisinin resesyona gideceğinin öngörüldüğü bir süreç. Yeni dönemde ekonominin çarklarını çevirmek, insanları yoksulluktan kurtarmak için ciddi bir kamu desteği, inovatif yeni iş modelleri gerekecek. Etkinin tam boyutları salgının süresine ve alınan önlemlere bağlı olacak, ama bazı tahminler yapılıyor elbette. Örneğin IMF, 2019’da yüzde 2,9 büyüyen küresel ekonominin, korona virüs salgını nedeniyle 2020’de yüzde 3 küçüleceği tahmininde bulundu. IMF’nin ‘Küresel Ekonomik Görünüm Raporu’nda Türkiye için yüzde 5 küçülme ve yüzde 17,2 işsizlik oranı öngörülüyor. En büyük temennimiz en kısa zamanda salgınla mücadelenin başarıya ulaşması ve hayatın normale dönmesidir.”

Tijen Mergen ise konuşmasında, “Bu süreçte girişimcilerin üzerindeki sorumluluk ağır. Bir taraftan yeni sisteme alışmaya, diğer yandan da çalışanlarını korumaya çalışıyorlar. Üçüncü olarak, her birimizin bu zorlu süreçte yapmaya çalıştığı gibi psikolojilerini korumaya gayret ediyorlar. Bu sebeple ‘KAGİDER Dijital Sohbetler’ buluşmalarımızda özellikle girişimcilerin ve yöneticilerin iş dünyasında neler yapması gerektiğine ilişkin bilgiler paylaşmaya çalışıyoruz. Bu panelde ana sorunlara teknoloji nasıl çözüm sağlıyor, özellikle bu konuda katkı sağlayacak bir paylaşım gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

‘Müşteri ihtiyaçlarını tahmin değil, takip etmemiz gerek’

Sales Network Topluluğu Kurucusu Ergün Güler, “Argus Growth Agency raporundan yola çıkarak gerçekleştirdiği konuşmasında yeni dönemde alışveriş trendlerinin değişeceğinin altını çizdi: “Sürtünmesiz alışverişin, yani kolaylaşmış, tüketicinin istediği anda, istediği şekilde alışveriş yapabilmesinin önemi artacak. Bu noktada ödeme sistemlerinin de güncellenmesi gerekiyor. Müşterinin önündeki bütün engelleri kaldırmak zorundayız. Alışverişte esnekliğin, abonelik sisteminin, hızın, sanal gerçeklik ve şeffaflık ilkesinin öne çıktığını göreceğiz. “Vicdanlı alışveriş” kavramı, yani bir ürün alınırken bir başkasına destekte bulunuyor olmak veya sürdürülebilirliği destekliyor olmak önemli olacak. Kıyafet denemekten endişe edeceğiz belki de, dolayısıyla bazı markaların kullanmaya başladığı gibi sanal gerçeklik yöntemine ihtiyaç olacak. Önümüzdeki dönemde tüketiciler bazı ihtiyaçlarını satın almak yerine kiralamayı yada abone olmayı tercih edebilirler. Paylaşımlı ofisler gibi paylaşımlı mutfak, paylaşımlı giyecek, aksesuar gibi konular gündeme gelebilir. Restaurantlarda, uçaklarda, spor salonlarında sosyal mesafe satın almayı isteyebilirler. Herşeyden önemlisi müşterilerimizin ihtiyaçlarının ne olacağını tahmin değil, takip etmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz.”

Microsoft EMEA Modern İşyeri Çözümleri İş Geliştirme Yöneticisi Yeliz Turunç, “Krizle birlikte şirketlerin ilk refleksi çalışanlarının işlerini yapmaya devam etmesi için gerekli araçları hızlıca devreye almak oldu. Biz Microsoft olarak iletişim ve birlikte çalışma ihtiyaçlarını Microsoft Teams  ile adresliyoruz. Hatta Microsoft Teams’i alternatiflerinden farklı olarak sadece bir uzaktan toplantı, iletişim aracı olarak değil, bir çalışanın uçtan uca tüm iş süreçlerini yürütebileceği bir uygulama platformu olarak konumlandırıyoruz. Bu platformlara saha çalışanları da dahil edilerek işlerin daha çevik ve üretken hale gelmesi sağlanmalı. Diğer yandan 7×24 evden çalışmaya başlanmasıyla birlikte üretkenlik artmış gibi görünse de, bir süre sonra çalışan memnuniyetlerinin düştüğü ve işverenlerin çalışan kaybetmeye başladığı görülebilir. Bu durumu proaktif olarak ölçümleyip gerekli önlemler almak için İnsan Kaynakları departmanları “Çalışma Ortamı Analitiği” konusunu önceliklendirmeli.”

“Üretim de dijitalleşme yolculuğunda ilerlemiş olanlar krizde öne çıktı”

Sabancı Dx, Satış ve Ürün Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Özlem Kalkan ise konuşmasında, “Üretim sektöründe sadece KOBİ’ler değil, büyük şirketler de süreçten ciddi etkilenmiş durumda. Çin tahminlere göre dünya üretiminin %29’unu oluşturuyor. Şubat ve mart aylarında Çin’de üretimde kapasite kullanımı %60’lara gerilemiş durumda. Türkiye’de de keza üretimde kapasite geçen seneye göre %13,4, geçen aya göre 13,7 civarında %61’lere düşmüş durumda. Ancak bu süreçte üretim bantlarını dönüştürüp krizde ön plana çıkan markalar da oldu. Hızlı çözüm getirenler, otomasyon süreçlerini dijitalleşme yatırımlarını gerçekleştirmiş olanlar ve tedarik zincirini yeni dinamiklere göre şekillendirebilenler pandemi sürecinde öne çıktı” ifadelerine yer verdi.

“KAGİDER Dijital Sohbetler” her salı 11.00 – 13.00 saatleri arasında yeni konuşmacılar ve konularla devam edecek.

Etiketler: dijital sohbetleremine erdemkagidertürkiye kadın girişimciler derneği

İLGİLİ YAZILAR

İçerik bulunamadı

SON YAZILAR

Karşılaştırma: Samsung Galaxy Z Fold 4 vs Xiaomi MIX Fold 2

Veri ve yapay zeka temelli teknolojiler sağlık ve bakım hizmetlerini yeniden inşa edecek

NVIDIA SIGGRAPH metaverse etkinliği hakkında bilmeniz gereken her şey

Microsoft, Sony’yi oyunların Game Pass’e eklenmesini engellemekle suçluyor

Yüksek parlaklığı ile dikkat çeken projeksiyon cihazı: Acer X1328WH

Profesyonel dünyanın sessiz kahramanı: Logitech Zone True kablosuz kulaklık

Xiaomi’nin Samsung Galaxy Z Fold4’e cevabı gecikmedi: MIX Fold 2

Martı’da istikamet New York Borsası

A101’e banka da geldi: A101 dijital katılım bankası yakında

Karşılaştırma: Galaxy Z Fold 4 vs iPhone 13 Pro Max

ÇOK OKUNANLAR

DALL-E 2 nedir?
Teknoloji

Yapay zeka görsel çılgınlığı: DALL-E 2

Steam otomatik açılma nasıl kapatılır?
Teknoloji

Steam otomatik açılma nasıl kapatılır?

Twitter'da
Teknoloji

Twitter’da “beni kim engelledi” sorusunun yanıtını öğrenin

OMIX X400: Özellikleri, fiyatı ve çıkış tarihi
Teknoloji

Omix “Teknolojiyi Mixle” temalı etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı

SON REHBERLER

Rehber: Vivo telefonlarda uygulamaları gizleme

Safari arama çubuğu yukarı alma nasıl yapılır?

Rehber: Tüm MultiVersus kupaları

Sims 4: The Sims in Bloom Challenge hedefleri ve kuralları

Tower of Fantasy kodları nasıl kullanılır?

Dragon Ball Z, Fortnite’a Kame House’u getiriyor

Resident Evil 9 çıkış tarihi, hikayesi ve fazlası

Rehber: Pokemon GO Ağustos baskınları

FIFA 23 beta nasıl oynanır?

En iyi Tower of Fantasy karakterleri (Tier list)

Digital Report

© 2019 Digital Report bir Linkmedya markasıdır.

  • Gizlilik
  • İletişim
  • Künye

Bizi takip edin

Sonuç bulunamadı
Tüm sonuçları gör
  • TEKNOLOJİ
  • DR
    • GİRİŞİM
    • E-TİCARET
    • FINTECH
    • MARKA
  • GÜVENLİK
  • KRİPTO
  • REHBER
  • YAZARLAR
  • DERGİ