Koç Topluluğu şirketlerinden KoçZer, 2018 yılında global ajans WPP ortaklığıyla kurduğu Ingage’in tüm hisselerini devraldı. KoçZer, bu satın alma ile Ingage’i yüzde 100 kendi bünyesine kattı ve kendi offline medya yönetimi operasyonlarını Ingage’in online medya, teknoloji ve yaratıcılık hizmetleriyle birleştirdi.
Yeni entegre yapı, ONEINGAGE adı altında faaliyet gösteriyor. KoçZer Genel Müdürü ve OneIngage Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Turfan, Ingage hisselerinin WPP’den devralınmasını, medya alanındaki yatırımlarını artırma vizyonu kapsamında değerlendirdiklerini belirtti. Turfan ayrıca, OneIngage’ın pazarlama ve teknoloji çözümleri sunan bir oyuncu olma sürecine katkı sağlayacaklarını kaydetti.
OneIngage, “One Stop Shop” yaklaşımıyla medya satın alma, planlama, yaratıcılık ve teknoloji hizmetlerini entegre şekilde sunmayı hedefliyor. OneIngage Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Ercan Tursun, yeni yapının sektörel ihtiyaçlara yanıt verdiğini ve markaların stratejik iletişim kurma beklentisinde olduğunu söyledi. Tursun, yeni dönemin küreselleşme stratejisini hızlandıracağını belirterek, yurt dışı açılımını Dubai’den başlattıklarını ve Seamless Middle East 2025 fuarına katıldıklarını ifade etti.
OneIngage çatısı altında medya, yaratıcılık ve teknoloji alanlarında uzmanlaşmış üç şirket kuruldu. Bu şirketler InMedia360, InCrea360 ve InTechno360 olarak adlandırıldı. InMedia360, KoçZer’in offline medya operasyonları ile Ingage’in online medya yönetimi yetkinliklerini birleştiriyor. InMedia360 müdürlüğü görevini 1 Mayıs itibarıyla Zafer Tipigil yürütüyor. Tipigil, medya dünyasında offline ve online disiplinlerin tek merkezden yönetildiği bir yapı sunduklarını belirtti. Digital Panorama, yeni yapıda InCrea360 adıyla yaratıcı alanlarda hizmetine devam ediyor. InTechno360 ise veri, teknoloji ve yapay zeka destekli pazarlama ve reklam teknolojileri geliştiriyor.




