Bugün size Python öğrenirseniz alabileceğiniz 5 işten bahsedeceğiz, bu kariyer fırsatları sizin için en iyi yol olabilir. Python dili ile programlama yapmak size, her biri giderek daha fazla uzmanlaşabileceğiniz farklı görevlere odaklanan farklı teknolojik sektörlerde çalışma fırsatı verebilir.
Python öğrenirseniz yapabileceğiniz 5 iş
Python’un diğer şeylerin yanı sıra, web uygulamaları oluşturmak, verileri analiz etmek, işlemleri otomatikleştirmek, büyük güvenlikle kurumsal uygulamalar oluşturmak için kullanıldığı biliniyor olsa da, aşağıda size yeni öğrenenler için en çok talep edilen 5 işi göstereceğiz. veya Python ile nasıl kod yazılacağını zaten biliyor.
Makine öğrenimi mühendisi
Yapay zeka gelişmeye devam ediyor ve bu, makine öğrenimi üzerine çalışan mühendisler için çok önemli. Bu görevdeki bir uzman, makine öğreniminde tahminlerde bulunmayı öğrenebilen yapay zeka algoritmaları oluşturmayı hedefliyor. Halihazırda bu alanda bir mühendis iseniz, iş deneyimi seviyesini artırmak için derin öğrenme becerilerinizi geliştirebilirsiniz..
CBS analisti
Kuşkusuz en hızlı büyüyen alanlardan biri, çünkü kısaca, CBS yazılımı ve veri toplama ekipmanı kullanarak haritalar ve grafikler oluşturmaktan sorumlu olmanıza izin veriyor. CBS (Coğrafi Bilgi Sistemleri) analisti, mevcut veri setlerini elde etmek ve genişletmek için araştırma yapmaya hazır olmalıdır. Haritacılık ve programlama bu uzmanlıkta el ele gidiyor. Biri coğrafi verilerle dijital haritalar oluşturmak, ikincisi ise Python komut dosyaları sayesinde veri analizini ve yönetimini optimize etmek.
Yazılım geliştirici
Yazılım geliştirme alanına adanmış bir iş istiyorsanız, Python öğrendiğiniz için o işi almaya daha yakın olacaksınız. Bu programlama dili, sürecin çoğunda kullanılır ve geliştiricinin görevi, aynı şirketin verimliliği veya harici bir proje için sıfırdan oluşturulmuş yazılım sistemlerini tasarlamak, kurmak, test etmek ve güncellemektir.
Kalite kontrol mühendisi
Kalite kontrol mühendisi olabilmek için,şirketler veya projeler genellikle Python ile yüksek düzeyde bir anlayış ister. Çünkü bu, yazılım düzeyinde sorunları doğrulamaktan ve ürün veya hizmet piyasaya sürülmeden önce bunları düzeltmekten sorumlu kişidir. Kalite güvencesi konusunda uzmanlaşmış bir mühendis, test aşamasında hataları bulmalı ve analiz etmeli ve ayrıca gözden geçirilmek üzere bu sorunların bir veritabanını oluşturmalıdır. Ardından, yeni testlerin yürütülmesi için geliştirilmesine yardımcı olmalı ve sonuçların optimal olduğunu doğrulamalıdır.
Full stack geliştiricisi
Hem kullanıcı deneyimine hem de işlevselliğe yardım edebilmek, Full Stack geliştiricisinin yaptığı işin bir parçasıdır. Uzmanlaşması gereken alanlar arasında UI / UX yönetimi, grafik tasarım ve veritabanı bulunuyor. Full stack geliştiricisileri birden fazla programlama dili biliyorsa, sorunların üstesinden gelebilmek için her zaman çok fazla bilgiye sahip olmak gerekeceğinden, bu daha çok aranan bir özelliktir.