Rabbit isimli ABD’li teknoloji şirketi CES 2024‘te Rabbit R1 ile bizleri tanıştırdı. Bu cihaz kullanıcının davranışlarını taklit ederek uygulamaları kullanabilen küçük bir yapay zekâ cihazı olarak ön plana çıkıyor. Bu yenilikçi cihaz, cep boyutunda tasarımı ve yenilikçi özellikleriyle dikkat çekiyor.
Rabbit R1, CES 2024’ün ikinci gününde tanıtıldıktan sadece 24 saat sonra tükendi. İlk gününde 10.000 satışa ulaşan Rabbit R1, adından çok daha fazla söz ettirecekmiş gibi görünüyor.
When we started building r1, we said internally that we'd be happy if we sold 500 devices on launch day. In 24 hours, we already beat that by 20x!
10,000 units on day 1!
Second batch available now at https://t.co/R3sOtVWoJ5
Expected delivery date is April – May 2024. pic.twitter.com/XqaHqqk36L— rabbit inc. (@rabbit_hmi) January 10, 2024
Rabbit R1 nedir?
Rabbit R1, 2,88 inçlik dokunmatik ekranı, kaydırmayı sağlayan tekerleği, sesli komutlar için iki mikrofonu, yanıtlar için hoparlörü ve “Tavşan Gözü” adını taşıyan 360 derecelik bir kamerayı içeriyor. MediaTek Helio P35 işlemcisinden güç alan cihaz, 128 GB depolama, 4 GB RAM, USB-C bağlantı noktası, Bluetooth, Wi-Fi ve 4G özellikli SIM yuvası gibi donanımlarla donatılmış durumda.
Rabbit R1’in en dikkat çekici özelliği ise Rabbit OS adını taşıyan işletim sistemi. Bu yapay zekâ destekli işletim sistemi, kullanıcının niyetini ve davranışlarını öğrenerek, hızlı bir şekilde taklit edebiliyor. Cihaz, kullanıcının uygulama kullanma şeklini kavrayarak, standart telefonlara kıyasla daha hızlı bir performans vaat ediyor.
Rabbit R1’in fiyatı 199 dolar olarak açıklandı ve Mart ile Nisan aylarında ABD’de satışa sunulması bekleniyor. Cihazın pil ömrü hakkında net bir bilgi verilmese de şirket “tam gün” kullanım vaat ediyor.
Dilerseniz cihanız lansmanını buradan izleyebilirsiniz:
Spotify gibi uygulamalarda R1’in yetenekleri öne çıkıyor. Cihaz, sadece müzik çalmakla kalmayıp aynı zamanda albümdeki diğer şarkıları çalma gibi karmaşık görevleri gerçekleştirebiliyor. Başka örnekler verecek olursak, Uber çağırmak veya otel rezervasyonu yapmak gibi işlemleri de kullanıcının yerine kendisi yapıyor.
Rabbit, R1’in eğitildikten sonra kullanıcının yerine uygulamaları kullanabilme yeteneğini vurguluyor. Cihazın öğrendiği eylemleri kaydedip tekrarlayabilmesi, kullanıcılara pratik bir yardımcı olma vaadi taşıyor. Kısacası kendi asistanınızı kendiniz oluşturabiliyorsunuz.
Yenilikçi tasarımı, Rabbit OS’unun hızlı taklit yeteneği ve geniş uygulama kullanımıyla Rabbit R1, CES 2024’te teknoloji dünyasında önemli bir izlenim bırakmış gibi görünüyor.
Öne çıkan kaynak görseli: Rabbit.inc