ING Türkiye, Özel Bankacılık ve Yatırım Genel Müdür Yardımcılığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevine Sezin Erken’i atadı. Erken, daha önce Tüzel Bankacılık Mevduat, Yatırım ve Dijital Ürünler Direktörü olarak görev yapıyordu.
Sezin Erken’in yeni görevine, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) onaylarının ardından 13 Mayıs 2026 itibarıyla başlaması planlanıyor. Erken, ING’nin Türkiye’de dijital bankacılık alanındaki hedeflerine ulaşmasına liderlik edecek.
ING Türkiye Genel Müdürü Alper Gökgöz, atama ile ilgili olarak, “Stratejik bakış açısı ve veri odaklı karar alma yetkinliği ile birçok başarıya imza atmış değerli bir ismin bu önemli göreve atanmasından dolayı mutluyuz” dedi.
Sezin Erken, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Columbia Üniversitesi’nde MBA programını bitirdi. Kariyerine McKinsey & Company’de Analist olarak başladı. 2003-2014 yılları arasında Capital One’da çalıştı ve ardından Alternatif Bank, Fibabanka ve Dgpays’ta çeşitli görevlerde bulundu.
2025 yılında ING Türkiye’ye katılan Erken, dijital pazarlama alanında müşteri deneyimini iyileştiren dijital yetkinliklerin güçlenmesine katkıda bulundu.



