The Browser Company Dia için 20 dolarlık Pro planı başlattı
Teknoloji

The Browser Company Dia için 20 dolarlık Pro planı başlattı

The Browser Company, yapay zeka (AI) destekli yeni web tarayıcısı Dia için aylık 20 dolarlık bir Pro abonelik planı başlattı. Bu abonelik, Dia’nın yapay zeka destekli sohbet ve beceri özelliklerine sınırsız erişim sunuyor.

Ücretli bir katmanın tanıtılmasıyla birlikte, ücretsiz Dia kullanıcıları artık yapay zeka özelliklerinde kullanım limitleriyle karşılaşacak. Şirket kesin limitleri belirtmese de, CEO Josh Miller Temmuz ayında The New York Times’a yaptığı açıklamada, AI özelliklerini “haftada birkaç kez” kullananlar için tarayıcının ücretsiz kalacağını belirtmişti.

Miller ayrıca, startup’ın aylık 5 dolardan başlayıp yüzlerce dolara kadar değişen birden fazla abonelik katmanı sunmayı planladığını da ifade etti. Mevcut 20 dolarlık planın, farklı özellik setlerine dayalı birkaç seçenekten biri olduğu anlaşılıyor.

Bu haftanın başlarında Reddit ve Threads kullanıcıları, The Browser Company’nin Pro planını kısa süreliğine web sitesinde yayınladığını fark etmiş, ancak şirket bu sayfayı hızla kaldırmıştı. Abonelik seçeneği şu anda Dia’nın ayarlar sayfasından tekrar erişilebilir durumda.

Daha önce Arc tarayıcısını da geliştiren The Browser Company, aralarında Pace Capital, Next Play Ventures ve LinkedIn’den Jeff Weiner, Medium’dan Ev Williams gibi önemli isimlerin de bulunduğu yatırımcılardan 128 milyon dolar fon topladı. Bu Pro plan, şirketin ilk gelir getiren abonelik hizmeti olma özelliğini taşıyor.

Startup, yapay zeka destekli tarayıcılar konusunda artan bir rekabetle karşı karşıya. Perplexity’nin Comet tarayıcısı, Opera’nın Neon tarayıcısı ve Google ile Microsoft gibi büyük şirketlerin kendi AI asistanlarını tarayıcılarına entegre etmesi bu rekabeti gösteriyor.