Windows 11 sonunda Microsoft’un beta kanalına ulaştı. Tüketiciler için hazırlanan bu yeni versiyon, son hali ile bu yeni sistemin nasıl olacağı konusunda bize fikir veriyor.
Windows 11 geliştirici sürümünün geçtiğimiz haziran ayında yayınlanmasından bu yana, bazı ülkelerde geliştiriciler, Windows Insider programlarında başlatılan önizlemeler sayesinde işletim sistemini test etmek için çok zaman buldular. Ancak bu sürümler, geliştiricilerin sistemi test edebilmeleri ve uygulamalarını bu işletim sistemine uyarlayabilmeleri için tasarlanmış ön yazılımlardı.
Ancak Microsoft nihayet Windows Insiders Beta kanalındaki ilk derlemesini yayınladı. Bu, bu betanın artık geliştirici kanalına abone olmak zorunda kalmadan tüketiciler ve ev kullanıcıları için test etmeye hazır olduğu anlamına geliyor.
Bu beta, macOS Monterey’in sonbahar sürümünden hemen önce ve Microsoft’un geliştirici kanalını bu betanın ilk sürümlerine sahip olan tüm hataları temizlemek için kullandıktan sonra iyi bir anda geliyor ve bu da bize Windows 11’in ne olacağını görme şansı veriyor.
Windows 11 beta nasıl kurulur?
Hem sızdırılan hem de Windows Insider Dev kanalına ulaşan ilk betalar o kadar erkendi ki Windows 10 ile Windows 11’den daha fazla ortak noktaları vardı. Yeni merkezi uygulamalar paneli veya widget’lar yan paneli bunlar arasında.
Geliştirici kanalında birkaç hafta geçirdikten sonra, Windows 11 yapıları muazzam bir şekilde gelişti; Windows 11 sunumunda gördüğümüz tüm öğeleri, arayüzde, kullanılabilirlikte önemli değişikliklerle ve yeni Microsoft Store gibi önceden vaat edilen iyileştirmelerle pratik olarak eklediler.
Beta, Windows Insiders Beta Kanalında olduğuna göre, Windows 11’i test etmek her zamankinden daha kolay. İlk ve en belirgin şey, Windows 11 ile uyumlu bir PC’ye ihtiyacınız olması. Bu haftalarda gereksinimler listesinde bazı değişiklikler yapıldı ancak bilmeniz gereken en önemli şey, Microsoft’un birinci nesil AMD Ryzen’i dahil etmeyi ciddi olarak düşündüğü.
İşlemci sorununa ek olarak, en az 4 GB RAM, 64 GB dahili depolama ve UEFI, TPM 2.0 ve Güvenli Önyükleme desteğine ihtiyacınız var ve tamamen etkinleştirmiş olmanız gerekiyor. Ekran en az 720p ve 9 inçten büyük olmalı. Ek olarak, bir internet bağlantısına ihtiyacınız olacak.
Eğer böyle bir PC’niz varsa betayı çok kolay bir şekilde indirebilirsiniz. Bilgisayarınızın Windows ayarlarına gitmeli, “Güncellemeler ve güvenlik” bölümüne gitmeli ve Windows Insider Programı’na tıklamalısınız. Talimatları takip edin, Beta kanalını seçin ve adımları takip ettikten sonra Windows 11’i yükleyebilir ve test etmeye başlayabilirsiniz.
Bu betanın nihai olmayan bir yazılım olduğu için günlük kullanıma uygun olmadığını unutmamak gerekiyor. Windows 11’i her gün kullanmadığınız uyumlu bir bilgisayara veya cihaza yüklediğinizden emin olun ve Microsoft’un sizden izlemenizi istediği tüm adımları izleyin.